8C11797E-7600-4318-9344-FC0523938BA8.jpeg

ansu
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0

  Zgłoś
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0

Z albumu

  • 31 zdjęć
  • 26 komentarzy

Informacje o zdjęciu


10 komentarzy

Spód fajny cienki. Chciałbym widzieć, jak przy wyrabianiu kręcisz tym nad głową ;) 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Ma być cienkie i kruche. To tylko mąka, drożdże, woda, sól, oliwa. Jak dobrze wyrobić ciasto, na twardo to nie robi się zakalec tylko ładnie wyrośnie pod farszem. 
Brzeg to zawinięty ciastem pasek sera

Edytowano przez ansu

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Ja z reguły też. Dwa lata temu jak drożdże były niedostępne w sklepie, to znalazłem w domu suche, ale z nich już tak dobrze nie wychodziło, bardziej w stylu przaśnego chleba, niż ciasta drożdżowego. Teraz staram się mieć zawsze 5-10 kostek w zamrażarce, jednak też na bieżąco idą do chleba. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Mamy zamiar chleb bo małe sklepy i piekarnie padają. Tylko przemysłowy będzie w Starym Nieładzie 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Ten brzeg pizzy to mnie zmylił.Jak pierwszy raz fotkę oglądałem-to myślałem, że trzymasz jajko po wiedeńsku.:)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!


Zaloguj się