All Activity
This stream auto-updates
- Today
-
kolsmertanas joined the community
- Yesterday
-
certysadowa7 joined the community
-
Heickse80 joined the community
-
ykycyq joined the community
-
@jarki Przeciez nie tak dawno temu tez sypales siarczan magnezu
-
U mnie co roku ich powierzchnia się powiększa ;) Nawet gdyby nie dawały tych efektów, to mi się po prostu podobają takie krzaki :p
-
Mysle ze to najlepszy pomysl. Przez pewien czas myslalem ze juz lepszej ceny nie bedzie niz 760 za konsumpcje w porcie ale teraz sam nie wiem czy nie bedzie drozej. Ale patrzac realnie to drozej juz nie powinno byc
-
Pierwsze rzepaki ZAWSZE sypią. To miał być mój ostatni rzepak i sprzedałem (1333 netto)w żniwa.
-
Pałuczanin81 changed their profile photo
-
Nie będę czekał,co da się sprzedać to jedzie w poniedziałek. To była krótka historia "łaciatek" w moim gospodarstwie-ZWIJAM się.
-
@suzin jak tam te Twoje rozważania? Pytam bo dziś widziałem rozsiewacz w rzepaku Zaznaczam że pojęcia nie mam co facet sypał w grudniu !?!
-
To teraz zapytam tu jak myślicie co z ceną zbóż Wszędzie niebezpiecznie trąbią że mamy REKORD ceny od OŚMIU miesięcy Normalnie jesteśmy już jak szejkowie mnie to niepokoi myślę sprzedać około połowy
-
3,05 srednio (na lepszym kawalku 3,35) plus okolo 0,45 z ubezpieczalni. Dlatego az tak nie narzekam bo razem uzbieralo sie okolo 3,5t
-
No to mnie uspokoiliście bo podobnie myślę Co będzie tego nie wiem nikt
-
@lokizom a w tym roku jaka srednia ci wyszla? Ja zrobilem bląd, ze nie pryskalem na platek, robaki i troche grzyb zrobil swoje.
-
To moj szosty rzepak aktualnie zasiany
-
Czyli siejesz rzepak od niedawna
-
Kiedys nadejdzie ten dzien ze u nich bedzie. Im pozniej tym lepiej, oni odcierpia mocno, ale my mozemy jeszcze bardziej
-
@barkas Ja w moim pierwszym sezonie mialem rzepak na jednych z najgorszych pol(1/3 arealu az obsiana), dostalem prawie tone wiecej od Ciebie i sprzedalem jeszcze drozej i sobie wtedy pomyslalem,,ku... czemu ja wczesniej nie sialem rzepaku". A potem przyszly zle czasy dla rzepaku, a tego wyniku na tym polu nigdy nie powtorze, tego jestem pewny, oj to byl rok!!!
-
@jarki srednia z pola klasy 3b-5 kawalek 6, wyszla 3630 kg/ha @lokizom ja tez bym czekal, ale balem sie ze rzepak naciagnie za duzo wilgosci jesli ebdzie snieg. Pierwszy raz mialem rzepak i na dodatek na pryzmie, Ale wilgotnosc utrzymal na 7.4, zanieczyszczenia 1,2;: olej 40,2. Jakbym mial pewnnosc, ze rzepak nie przekroczy 9% to bym dalej trzymalm bo cena napewno wzrosnie.
-
@jarki Ostatnio troche interesuje sie gielda ogolnie, na rzepak patrze juz pare lat i jak na moja wiedze trzeba jeszcze poczekac, jest sporo spekulantow na rzepaku na kontrakt lutowy dlatego cena pojdzie do gory, dobije do okolo 420 euro/t w polowie stycznia(teraz jest okolo 385-390). Kto dobrze trafi to sprzeda po 1750-1800. A co zrobi potem to sie okaze czy pojdzie na dol czy do gory. Ale ja sprzedaje w polowie stycznia, dluzej nie wytrzymam, ta cena by mnie satysfakcjonowala
-
No właśnie sprzedawać czy czekać mój ostatni rzepak oko jest pytanie @barkas wyjaśnij tą ostatnią część o tej średniej bo nie rozumiem
-
Temat bardzo dobrze znany z młodości wszędzie było tego pełno Ale tak jak granice czy oczka wodne wszystko prawie zginęło Rosły sobie osiki brzózki jakieś krzakory bzu dzikiej róży i.... Miały wpływ na wiatr śnieg i podnosiły wody a dziś !?!
-
Z tego się nie wykaraskamy gmina Wolsztyn Wielkopolskie Do nas już 100-200 km
-
Lepiej żeby u nich nie było bo przynajmniej możemy tam pchać a tak wszystko u nas stanie
-
Siema, jestem nowa. Miło tu dołączyć.
-
Naszczęście jest już 40 km od granicy ,niektórzy twierdzą że jak będzie ASF u sąsiada .to nas zasypia pułtuszami
-
No i soprzedalem swoj pierwszy rzepak po 1600 netto z odbiorem z podworka Srednia 3b-5 (6) wyszla 3,630 kg/ha
-
@grzegorzsoł-dopiero przeczytałem o okolicach Wolsztyna. Spoko nauczymy się z tym żyć.Posiejemy RZEPAK ponownie,buraki-groch odpada, pszenicę kurczaki zjedzą-BĘDZIE DOBRZE! ŚWIĘTA IDĄ tanie kredyty do spłaty w lutym. Żyć nie umierać(na ASF).
-
Pałuczanin było 168 a dzisiaj ile jest?