Posted August 19, 2021 · Report post Z tego co pamiętam to terminy zawalałeś Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 (edited) · Report post Będziesz miał wnuki to o trzeciej rano wioski Ciapkiem już budził nie będziesz. Każdy cwany,jak może robić. Edited August 20, 2021 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 · Report post @Pałuczanin81 jak dzieci będą większe to będziesz miał większy kłopot. Więc korzystaj póki małe ;) Grzyby czerniowe niczemu nie szkodzą jedynie lżej się młóci. Odmiany o rekordowych plonach przy super ochronie i nawożeniu w stresowych warunkach gorzej plonują jak te przeciętne przy średniej ochronie i nawożeniu. Znajomi mówią, że koniec z sypaniem na rekordy. 120N i 1-2 tanie zabiegi na grzyba. Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 · Report post @Pałuczanin81 skoro pytasz to staram się pomóc Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 (edited) · Report post @jarkidobra PRZEPRASZAM!po nocy zarwanej przy dzieciach to źle to odczytałem.Najpierw dam ziarno do analizy,a potem będę się wkurzał. Edited August 20, 2021 by Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 · Report post 10 godzin temu, ansu napisał: @Pałuczanin81 jak dzieci będą większe to będziesz miał większy kłopot. Więc korzystaj póki małe ;) Grzyby czerniowe niczemu nie szkodzą jedynie lżej się młóci. Odmiany o rekordowych plonach przy super ochronie i nawożeniu w stresowych warunkach gorzej plonują jak te przeciętne przy średniej ochronie i nawożeniu. Znajomi mówią, że koniec z sypaniem na rekordy. 120N i 1-2 tanie zabiegi na grzyba. Pszenica po 1100 i to nie koniec i nie warto ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 · Report post Tam jest taniej i inne możliwości. Czy jakiś "zamach" na prochloraz szykują?Niby na choroby podstawy jest protiokonazol,ale jaka jego skuteczność? Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Dnia 10.03.2021 o 23:22, maslak88 napisał: Widzę kombinacja Agrii Macie jakieś z danie o nich, I ten NP-ek z ABS-em Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Zdanie o firmie jest jedno podstawowe DROGO Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2022 · Report post W tym sezonie jakie macie plany odnośnie ochrony pszenicy na T1 i T2 ? RevyFlex w max dawce wychodzi 193 zł Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2022 · Report post Bedziesz jutro na szkoleniu z basf online? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2022 · Report post https://www.agro.basf.pl/pl/aktualnosci/basf-agro-news/webinarium-strategia-nawozenia-oraz-ochrony.html To Webinarium ?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2022 · Report post Ja tam starymi ścieżkami pójdę Szkolenia robią jak dla uczni tylko że chłopy twego nie ogarniają Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2022 · Report post Teraz to tylko czysty marketing, programowanie neurolingwistyczne. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2022 · Report post 20 godzin temu, przem napisał: W tym sezonie jakie macie plany odnośnie ochrony pszenicy na T1 i T2 ? RevyFlex w max dawce wychodzi 193 zł BASF już wypuścił cennik,pełana dawka to ile 1+ 0,5 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2022 · Report post Zostaje przy Kurce i ich zaleceniach.Na hektar mam @lokizom ten twój polecany,jak mu tam Piraxor?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2022 · Report post Już są znane wszystkie ceny. Pełna dawka tak jak piszesz. Planowałem na 1/3 areału nowości z Bayera o nazwie CAYUNIS - ( biksafen75 g/l spiroksamina150 g/l trifloksystrobina100 g/l ) ale nigdzie tego nie ma Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2022 · Report post Ceny sa kosmos, zwlaszcza przy mouch slabych ziemiach. Ja strategie obralem juz wczesniej. Na pewno bedzie okolo 0,8-1 litr prochlorazu(45 netto/litr kupione w pazdzierniku) i do tego pewnie jakas morfolina, ewentualnie dodatek jeszcze tebu. Nie mam w plodozmianie juz tak duzo zboz to powinno starczyc Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2022 · Report post U mnie też prochloraz+cyflufenamid+tebukonazol. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2022 · Report post Dnia 10.02.2022 o 17:58, przem napisał: Już są znane wszystkie ceny. Pełna dawka tak jak piszesz. Planowałem na 1/3 areału nowości z Bayera o nazwie CAYUNIS - ( biksafen75 g/l spiroksamina150 g/l trifloksystrobina100 g/l ) ale nigdzie tego nie ma U mnie jescze nie Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2022 · Report post Wyglądała zdrowo dzisiaj śnieg przysypał. Jak da się wjechać to miedź, a potem się zobaczy. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2022 · Report post Jest teraz sens robić zabieg czyszczący w pszenicy z miedzi i siarki dolistnie jak zapowiadają na kolejne noce przymrozki -3C w dzień powyżej 10 ?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2022 · Report post Dla mnie ,masz widoczne choroby, ja sie zastanawiam za tydzień czy dać mikro w dzień 16 w nocy koło zera ma byc Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2022 · Report post @przem przybliż trochę bliżej temat Myślę że wielu się tym zainteresuje Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2022 · Report post Mialo być dla mnie nie, Share this post Link to post Share on other sites