Posted May 16, 2021 · Report post 1 litr na dobrej ziemi to jak kieliszek wódki nie zaszkodzi, a pomoże Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2021 · Report post Ja mam małe kieliszki to dwa Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2021 · Report post "Regulatory wzrostu mają pozytywny wpływ na rozwój korzenia, jednak w warunkach suszy ich stosowanie powinno być ostrożne, np. stosując obniżone dawki." źródło: BASF To się nazywa pierdolenie o szopenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2021 · Report post Na mojej pszenicy dopiero niecaly lisc flagowy wyszedl, mozna jeszcze skrocic modusem ? 0,1? 0,2? i priaxor 1l na t2 Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2021 · Report post Pewnie jeszcze można w takiej dawce tylko czy to ma sens? No i w mieszaninie to bym się nie odważył Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 · Report post 0,2 to mała dawka ,regulator zawsze mieszam z grzybówką nic się nie dzieje ,do tego mikro. ile razy mam jeździć Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 (edited) · Report post W tej fazie mieszałeś ? @barkas Ty w ubiegłym roku też się nad tym zastanawiałeś Choć nieco wcześniej ale faza była raczej podobna I jak Ci to wyszło? A może medax? Edited June 2, 2021 by jarki Połączenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 · Report post Też mieszałem w fazie "pomiędzy"tj.10 maja-i nic.Efekt skracający bez skutków ubocznych. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 · Report post 19 maja wychodzący liść flagowy siarczan magnezu , bor ,cynk ,ascra i modus 0,2 do 0,25 zależy od działki, na jednej kontrola 5 ha bez modusa Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 · Report post Dnia 3.05.2018 o 10:58, jarki napisał: Obserwując rolników i ich spostrzeżenia uwagi Ostatnie poparzenia były na pszenicach kilka lat temu czyli po syngencie Fakt kto raz się sparzył będzie pamiętał i ostrożnie podchodzi do trineksapak'u Ma na przykład rejestrację z mustangiem, osobiście używam co roku ale solo Ciekawostką jest termin stosowania i w związku z tym różne działanie @bartsto Ty pisałeś o śliskiej kierownicy możesz to rozwinąć Mowa tu oczywiście o oryginalnym moddusie Dnia 4.05.2018 o 19:51, barts napisał: Oryginał modusa + mikro i grzybówka, przypalenia pewne, jeśli już ma się świadomość co to robi to nie dziw się że dłonie się pocą :P Widać że nie są pewne przypalenia bo jeszcze warunki pogodowe odmiana Oczywiście kategoria gleby i wiele wiele innych aspektów wpływających na roślinę Moje zdanie jest niezmienne od wielu lat modusowate pryskam OSOBNO Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2021 · Report post Ja tez pryskam solo, dwuliscienne a jednoliscienne tez, duzo osob laczy i sa pozniej rozne dziwne rzeczy w zaleznosci od pogody, odmian, itp. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2021 · Report post Gdzieś tu opisywałem sytuację znajomego z przed lat z moddusem Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2021 · Report post Niby było zimno ale po trzykrotnej regulacji pszenica nawet o 20cm niższa jak bez regulacji. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2021 · Report post @ansuma to jakiś wpływ na kłos. Różnica jest na +,czy na - ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2022 · Report post @lokizom 0,3 modusa 37,26, a medax 0,4 kosztuje 49,46, te 12,20 przy dzisiejszych cenach ma jakieś znaczenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2022 · Report post Tylko czy to dawki rownowazne? Ja bardziej porownalbym 0,3 Moddusa do 0,6 Medaxa. A to juz jest roznica. Ja zazwyczaj na pierwsze kolanko jade maksymalne albo takie wieksze dawki Medaxa, wiec okolo 0,75 kg a to juz sie robi 0,75x124 zl=93 zl. To jest dosc duzo uwazam Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2022 · Report post Ja daje 1 l CCC i 0,4 medaxa, wcześniej 1l CCC i 0,3 modusa, ale modus lubi słońce grzybówka nie, a idzie jeden zabieg, wcześnie były dwa zabiegi Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2022 · Report post ... kiedyś pisałem że medax nie robi roboty niestety nawet w max dawkach... jak dla mnie to 0,4 modusa na pierwsze i ewentualnie 0,2 - 0,3 na doklosie jak pszenica jest mocna... szczerze to nawet przestałem dolewać to dziadowskie ccc... chociaż nie powiem jak się trafiło w punkt to ccc mogło dopomóc ale po co się truć nadmiernie... Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2022 · Report post Tutaj sie z Toba nie zgodze bo robi robote. Jest bardziej uniwersalny niz Moddus i niezawodny Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2022 · Report post ... wiem już kiedyś się nie zgodziliśmy w tym temacie... co ciekawe modus skraca też w pochmurne dni na mokre rośliny... nie wiem jaki procent wtedy działa ale działa... co do medaxa - u mnie w owsie nie zrobił roboty w dawce 0,5 +0,8 stabilanu... ja zostaję przy modusie... wiem że mnie tu posądzali o sponsoring Intermagu teraz pewnie stwierdzą że wspieram Syngentę...trudno... powiem też że Signum (BASF) to świetny środek na szarą pleśń w truskawce... jedynie to chyba bym Monsanto nie polecał chociaż Stany uważam za całkiem dobrego sojusznika... Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2022 (edited) · Report post Owsa to chyba nic nie usztywnia dobrze, w pszenicy medax ,sprawuje sie dobrze, razem z CCC innej opcji nie widzę, do tego grzybówka i mikro, taka mieszanina z modusem szybciej przypala końcówki, zreszta na modus w pierwszym zabiegu jest za zimno, na drugi zabeg jak potrzeba jest świetny Edited May 3, 2022 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2022 · Report post Podzielam zdanie @miwigos, dokladnie tak samo staram sie robic. Pierwsza regulacja Medax, pozniej w razie sprzyjajecej pogody jak czuc plon to jeszcze Moddus Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2022 · Report post Stracę i się tylko zgodę z tym przypalaniem przez modusowate @sapek myślę że nikt Cię nie posądza o reklamy czegokolwiek Każdy ma prawo do przyzwyczajeń a regulacją tu jest najważniejsza Ja jestem od zawsze przeciwnikiem chlorku chloromekwatu i etefonu Nie zmienia to faktu że są najtańsze i wielu je stosuje z powodzeniem Ludzie mają różne gleby różne pomysły na nawożenie i skracanie ich prawo Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2022 · Report post Dla mnie CCC tanie i skuteczne , a to najważniejsze, sam medax lub modus to trzeba dać maksymalne dawki i tak bedzie wyższa jak po CCC Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2022 · Report post Wzrost większy będzie ale korzenie też większe co w suszy ma znaczenie Chlorek chloromekwatu dajemy bardzo wcześnie kiedy długa droga przed nami Share this post Link to post Share on other sites