Posted March 20 · Report post Co mamy w Polsce? Węgiel, biomasę, i uran, ale ZSRR nam zabrał ten lepszy. Druga sprawa technologia przekształcania energii. Która jest Polska (niezależna) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20 · Report post A to nie było przypadkiem tak że w tej taryfie FIT to najpierw musiałeś przystąpić do aukcji energetycznej i jak ja wygrałeś to wtedy podpisywałeś aukcje po określonej cenie. W Niemczech kilka lat wcześniej nic takiego nie było. Podana cena, kontrakt na 15 lat. Bez kombinacji. U Ciebie miwigos panele rzeczywiście by się nie sprawdziły za małe nasłonecznie, jedne z najmniejszych w Polsce. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20 · Report post @ansu tak super nasza własna czyli Polska i o tym chętnie patriotycznie Wlasna w tytule znaczy Twoja moja na moim podwórku czy polu Pod moje/nasze potrzeby mały nadmiar oczywiście do sieci Ale jak pisałem tu nie ma miejsca dla wielkiego biznesu Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20 · Report post @przem Cena gwarantowana na 15 lat. I raczej bez aukcji, cena znana i rowna dla wszystkich. Wiem bo powaznie sie zastanawialem ale wygraly panele jednak Share this post Link to post Share on other sites