Napisano 3 Marzec · Zgłoś post Zdecydowanie sobota ewentualnie niedziela jeśli już chcesz podać toprex Każdy zabieg potrzebuje czasu moim zdaniem dwie doby wystarczy Jeśli chodzi o mnie uważam że należy jeszcze poczekać z fungicydami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Zdecydowani za wcześnie , koniec marca pewnie ,po niedzieli ochłodzenie, mozliwe przymrozki Jeszcze nie mam środków , cenniki nie kompletne , pierwsze , były wyższe , teraz sa drugie , a czwrte dopiero będą najtańsze Edytowano 4 Marzec przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec · Zgłoś post Ja tu widze ze -5 stopni nadaja u mnie na wschodzie, wiec nie tak male przymrozki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec · Zgłoś post 1 godzinę temu, miwigos napisał: Zdecydowani za wcześnie , koniec marca pewnie ,po niedzieli ochłodzenie, mozliwe przymrozki Jeszcze nie mam środków , cenniki nie kompletne , pierwsze , były wyższe , teraz sa drugie , a czwrte dopiero będą najtańsze Koniec marca to już za dużo nie wyregulujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec · Zgłoś post Przecież ciepło do wtorku , póżniej chłodno, i co chcesz regulować , jak liście uschły piszesz, , żeby robić regulacje to musi zacząć pęd się wydłużać, jak opryskasz teraz to do kwitnienia 3 zabiegi wyjdą, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec · Zgłoś post Ja zmieniam wiosenną taktykę ochrony-regulacji na mniej agresywną Przy okazji sporo $$$ zaoszczędzę, toprex aut Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Marzec · Zgłoś post Teraz, połowa kwietnia, połowa maja i koniec. Zawsze dobrze mi wychodziły rzepaki jak dawałem wcześnie Toprex, nieraz gorzej wyglądał a dawalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post Zrobiłeś ten zabieg toprexopodobnym? Tu raczej nikt nie regulował rzepaki dopiero się regenerują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Zrobiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pogoda byla wtedy idealna, dlugo takiej pewnie nie bedzie. A jak będzie to pewnie już końcówka marca będzie. Popadało trochę śniegu w nocy ale jutro pewnie zniknie. Edytowano 14 Marzec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post A przed nami zima -6 zapowiadają, dziwne zawsze piszesz że u Ciebie wszysko póżniej , a pierwszy opryskałeś , rzepak aż tak ruszył w pęd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post U mnie tyle nie zapowiadają. Nie wiem czy ktoś z Was pamięta etykietę Toprexu, żeby dawać zaraz po ruszeniu wegetacji. Jak był ten rok że zostało 8 roslin/m2 to dawałem też na prawie gola ziemie a później ładnie oddał. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post Pamięta pamięta nawet bardzo dobrze mam to świetnie udokumentowane Wiele razy jechałem i namawiałem do takiego zabiegu Lecz zmieniłem strategię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 18 Marzec (edytowany) · Zgłoś post @lokizom jak nie żałujesz że opryskałeś przed tymi mrozami Edytowano 18 Marzec przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post Póki co nie. Opryskalem też zboza różnymi kombinacjami czyszczacymi i powiem Wam że np. jeczmienie w okolicy wszystkie zolciotkie a moje pięknie zielone. Rzepak dostaje standardowo 3 albo 4 zabiegi ochronne, jak będzie woda to się odwdzięczy później plonem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post Jęczmień to dziwna roślina , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post @lokizom jakie to były kombinacje i czy widać różnice? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post 9 godzin temu, lokizom napisał: Rzepak dostaje standardowo 3 albo 4 zabiegi ochronne, jak będzie woda to się odwdzięczy później plonem. Kolega grubo mierzy ja na dwóch poprzestanę Myślę co dać na początek ale chyba metkonazol+tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post 10 godzin temu, maslak88 napisał: @lokizom jakie to były kombinacje i czy widać różnice? Przyjrzę się w przyszłym tygodniu. Mam póki co mało czasu na obserwacje. Były to resztki dobrze znanej substancji z grupy imidiazoli. Dla porównania poszedl taki wynalazek jak ,,Ion blue" od Osa....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post @lokizom w jakiej temperaturze pryskales toprexem? na nast tydzien nadja kolo 12-14 stopni w dzien, ale praktycznie bez slonca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post 15-16 stopni było wtedy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Toprex można podać przy sporo niższej temperaturze myślę że 10 wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Rzapak opryskany toprexem 19 stopni w ciemiu było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Co roku dajesz toprex? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Marzec · Zgłoś post Tak, za ok.dwa tyg, orius z azoksarem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Marzec · Zgłoś post Czemu tak szybko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach