Napisano 3 Sierpień · Zgłoś post To akurat jest tanie jak barszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Sierpień · Zgłoś post Podpowiedzcie duza roznica w jakosci jest pomiedzy caryx a zamiennikiem? Bo cena prawie polowe mniejsza.... Co bedziecie stosowali do regulacji w tym roku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Sierpień (edytowany) · Zgłoś post Dwa lata temu miałem zamiennik "Avenger" i w dawce 0,6l(+miedź systemiczna) pięknie wbiło rzepak i rzodkiew oleistą też.Ceny nie pamiętam,ale chyba 2/3 "Caryxu". Teraz mi proponują zamiennik "Mentor"-tak jak piszesz za prawie połowę ceny.Mało tego w cenie inwigowskiego Mepiku! Raczej się skuszę na 0,54l/ha + dodam 0,6l protiokonazolu. Edytowano 30 Sierpień przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 godziny temu · Zgłoś post Chyba z zimna rzepak w wegetacji doopy nie urywa.Ale leży szyjką na ziemi.Chociaż mieszanka tebukonazolu i protiokonazolu(na wzór Tilmoru)będzie konieczna.Robiliście już jakieś zabiegi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 godzin temu · Zgłoś post rzepak faza 4 wychodzi 5 lisc, ale strasznie sucha warstwa gleby, nie zrobione dwuliscienne robic najpierw regu;lacje metko czy czekac do piatku na deszcz i jechac metazachlor +navi? a pozniej metko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 godzin temu · Zgłoś post To raczej pytanie do @lokizom? Czytałem zeszłoroczne wywody o nalistnym odchwaszczaniu.Trza pilnować 4 liścia? Mnie rok temu ta faza 4 liścia uciekła przy Navigatorze-skutków ujemnych nie zauważyłem.Zabiegu fungi nie robiłem.Rzepak zdechł,ale po zimie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 godzin temu · Zgłoś post @barkas zrobiłbym te minimum 5 dni przerwy, najlepiej 7 nawet. Szczegolnie jesli zaczniesz najpierw od chwastow. A co pojedziesz najpierw to pewnie trudna decyzja, musisz to sam zdecydowac co podpowiada Ci doswiadczenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 6 godzin temu (edytowany) · Zgłoś post Rośliny mają 3/4 liście.Miał być Buster,ale jednak parsknąłem:śmierdziel+Narrator Pak/El Camino i Macho na dwuliścienne. Za tydzień Buster+LosOvados...a potem regulacja? @barkas nie ten temat ciągniemy? Edytowano 6 godzin temu przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 godzin temu · Zgłoś post Jedno laczy sie z drugim w rzepaku i to bardzo. pojechalem metkonazol 42-35 g/ha chizalofopem jechalem na liscienie/1-2 liscie w dawce 1 l/ha i to najlepsze rozwiazanie, jak samosiewy zboz podrosna to slabo bierze 3 godziny temu, lokizom napisał: @barkas zrobiłbym te minimum 5 dni przerwy, najlepiej 7 nawet. Szczegolnie jesli zaczniesz najpierw od chwastow. A co pojedziesz najpierw to pewnie trudna decyzja, musisz to sam zdecydowac co podpowiada Ci doswiadczenie Dlaczego az tyle przerwy? jak popada czwartek/piatek to w sobote bym pojechal navi i meta na wilgorna glebe, bo pozniej znowu wysuszy.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 40 minut temu · Zgłoś post Chłopy!...to moje trzecie zastosowanie Navigatora+metazanexu w 20 letniej historii siewu rzepaku. Moje pytanie brzmi:czy można uszkodzić rośliny rzepaku na "nakładce".Wyszła z konieczności 1,5mb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach