samulak-b

Grzybówka-regulacja

3010 postów w tym temacie

Podpowiedzcie duza roznica w jakosci jest pomiedzy caryx a zamiennikiem?

Bo cena prawie polowe mniejsza....

Co bedziecie stosowali do regulacji w tym roku?

Dwa lata temu miałem zamiennik "Avenger" i w dawce 0,6l(+miedź systemiczna) pięknie wbiło rzepak i rzodkiew oleistą też.Ceny nie pamiętam,ale chyba 2/3 "Caryxu".

Teraz mi proponują zamiennik "Mentor"-tak jak piszesz za prawie połowę ceny.Mało tego w cenie inwigowskiego Mepiku!

Raczej się skuszę na 0,54l/ha + dodam 0,6l protiokonazolu. 

Edytowano przez Pałuczanin1981

Chyba z zimna rzepak w wegetacji doopy nie urywa.Ale leży szyjką na ziemi.Chociaż mieszanka tebukonazolu i protiokonazolu(na wzór Tilmoru)będzie konieczna.Robiliście już jakieś zabiegi?

rzepak faza 4 wychodzi 5 lisc, ale strasznie sucha warstwa gleby, nie zrobione dwuliscienne

robic najpierw regu;lacje metko czy czekac do piatku na deszcz i jechac metazachlor +navi? a pozniej metko?

To raczej pytanie do @lokizom?

Czytałem zeszłoroczne wywody o nalistnym odchwaszczaniu.Trza pilnować 4 liścia?

Mnie rok temu ta faza 4 liścia uciekła przy Navigatorze-skutków ujemnych nie zauważyłem.Zabiegu fungi nie robiłem.Rzepak zdechł,ale po zimie.

@barkas zrobiłbym te minimum 5 dni przerwy, najlepiej 7 nawet. Szczegolnie jesli zaczniesz najpierw od chwastow. A co pojedziesz najpierw to pewnie trudna decyzja, musisz to sam zdecydowac co podpowiada Ci doswiadczenie

Rośliny mają 3/4 liście.Miał być Buster,ale jednak parsknąłem:śmierdziel+Narrator Pak/El Camino i Macho na dwuliścienne.

Za tydzień Buster+LosOvados...a potem regulacja?

@barkas nie ten temat ciągniemy?

Edytowano przez Pałuczanin1981

Jedno laczy sie z drugim w rzepaku i to bardzo.

pojechalem metkonazol 42-35 g/ha

chizalofopem jechalem na liscienie/1-2 liscie w dawce 1 l/ha i to najlepsze rozwiazanie, jak samosiewy zboz podrosna to slabo bierze

3 godziny temu, lokizom napisał:

@barkas zrobiłbym te minimum 5 dni przerwy, najlepiej 7 nawet. Szczegolnie jesli zaczniesz najpierw od chwastow. A co pojedziesz najpierw to pewnie trudna decyzja, musisz to sam zdecydowac co podpowiada Ci doswiadczenie

Dlaczego az tyle przerwy? jak popada czwartek/piatek to w sobote bym pojechal navi i meta na wilgorna glebe, bo pozniej znowu wysuszy....

Chłopy!...to moje trzecie zastosowanie Navigatora+metazanexu w 20 letniej historii siewu rzepaku.

Moje pytanie brzmi:czy można uszkodzić rośliny rzepaku na "nakładce".Wyszła z konieczności 1,5mb.

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się