biedron

Dopłaty polityka rolna

1104 postów w tym temacie

To wszystko jest gorsze jak komuna tyle że teraz na John Deere itp. 

https://www.farmer.pl/finanse/dotacje-i-doplaty/nie-15-maja-a-16-czerwca-jeszcze-wiecej-czasu-na-zlozenie-wniosku-o-doplaty-bezposrednie-za-2025-r-jest-oficjalny-komunikat,161203.html

I prawidłowo. Miałem dziś wieczorem laptopa odpalić, ale cały czas się zastanawiałem, co na niektórych polach podać. Najbardziej chłody odczuł łubin. Posiałem mieszankę łubinu z peluchą, to miejscami łubinu nie ma wcale. Przez to zimno wolno wschodził, a co wzeszło, to w dużym stopniu i tak zamarło. Dla mnie ten miesiąc opóźnienia jest na plus. 

36 minut temu, barkas napisał:

(...)

No chyba ze cos sie zmienilo, ze mozna uprawiac jedna rosline po sobie, wiecej jak 3 lata po kolei?

GAEC 7 zmieniona, wywalczone na protestach. Norma została znacznie okrojona i teraz jest albo zmianowanie albo dywersyfikacja. Wcześniej było i to i to.

https://www.gov.pl/web/rolnictwo/realizacja-normy-gaec-7--zmiany-w-aplikacji-ewniosekplus?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0EbtrIhSnzwg47aoXFaOF_jBXWMLyGqQ82mRdmuQEE_Y4csE0xBMdsQE8_aem_AbTDZMuQT4meHTyD7rqQ-9XYvWoy89x_rwt8p10y9MbGyu4r0RZatYfwpk5RHOFAMqq1mUQiLbkHILlZ0gO5oFUP

1 osoba lubi to

Dziś dzwoniła babka z ARiMR. Panie Marku, a czy pamięta Pan o złożeniu wniosku? Bo na koncie nie zauważyliśmy żadnych działań, a termin jest do 16 czerwca? 

Co za troska o beneficjenta 2napalony.gif

Mówię: chciałem was i całą Polskę na dopłaty naciągnąć, bo tak się o nas przecież mówi, posiałem mieszankę peluszki z łubinem i czekałem. A tu się okazuje, że zimno zabiło łubin, pelucha jest w świetnej formie, a do tego przetrwał niby przemrożony owies z poplonu, wyją i gorczyca. Co by Pani podała we wniosku? A w odpowiedzi: co to jest pelucha?

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się