Napisano 27 Luty · Zgłoś post 5 godzin temu, miwigos napisał: Przed chwilą pomidory posiane Zawsze tak wcześnie i co robicie żeby je utrzymać ? My w tamtym roku na próbę jeszcze wcześniej to były przesadzane coraz głębiej Właściwie to te z początku i połowy marca też wybiegały i były przesadzane Podobno termin siewu ma duży wpływ na wczesność dojrzewania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 28 Luty (edytowany) · Zgłoś post Tym zajmuje się żona, co masz na myśli je utrzymać , może początkiem kwietnia pójdą do folii Edytowano 28 Luty przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 28 Luty · Zgłoś post Chodziło mi o nadmierne wyrośnięcie z braku światła Wyżej pisałem jak my sobie z tym radziliśmy Właśnie ziemia się ogrzewa na jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 Marzec · Zgłoś post Stoją na parapetach w oknie , mamy szerokie to miejsca dużo , te 50 doniczek wchodzi na jedno okno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Marzec · Zgłoś post Nie o miejsce chodzi a o brak światła to tak jak z rzepakiem ;) Dni jeszcze krótkie słońce nisko to rośliny gonią do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Marzec · Zgłoś post Podsypujesz salerą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Marzec · Zgłoś post Nie saletry nie Ale podczas przesadzania za Twoją radą NPK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Marzec · Zgłoś post Żona sadzi w świeżą ziemie z worka , jak wzejdą to dostana NPKa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Marzec · Zgłoś post My również w świeżą ziemię taką drobniejszą do siewu Później do przesadzania zwykła do warzyw też z worka i NPK Wiele razy słyszałem że ktoś chciał pogonić saletrą źle się to kończyło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Marzec · Zgłoś post Odrazu wysiane w małe doniczki , nic nie przesadzamy, po saletrze idą mocno w góre i wiotkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec (edytowany) · Zgłoś post @ikcomas gdzie się podziałeś namówiłeś mnie na Rosamundę i ..... Poważnie pisząc wschody są powiedziałbym przyzwoite chyba zależy od nasion Jeszcze 2-3 dni część trzeba przepikować dwa liście to chyba czas ? Papryka nie wiem ale bardzo słabo wschodzi Edytowano 13 Marzec przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post Papryka tak ma, że wolno idzie. Zresztą nie może pędzić równo z pomidorem, bo w formie dojrzałej jest od niego trzy razy mniejsza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post Wiem że tak ma lecz jakoś bardzo nierówno wschodzi W ubiegłym roku tego problemu nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post @jarki zalatany trochę jestem ostatnio, Rosamundę znalazłeś gdzieś? U mnie nie ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post No właśnie nigdzie jej nie ma ostatnio ma we wtorek jeszcze szukałem Mam dwie roślinki bo kupiłem na allegro dwa nasiona przy innej okazji Myślałem że dokupię owoce wysuszę i będzie jakiś porównanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 18 Marzec · Zgłoś post W jakim rozstawie rzędów i co ile sadzić pomidory w tunelu foliowym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post Na oko nie mierze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano niedziela o 08:48 · Zgłoś post Będzie biegunka zimno idzie a pomidory wszystkie już rosną Dobrze że diabeł nie pokusił i papryka ogórki jaszcz w doniczkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano niedziela o 09:02 · Zgłoś post Zapali sie znicze w foli i będzie OK, ogórki posiane 31 kwietnia , pod włókniną , wzejdą jak sie ociepli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano niedziela o 09:23 · Zgłoś post Już paliliśmy chyba 26 i 27 ale teraz mamy również w gruncie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano niedziela o 17:22 · Zgłoś post Już w gruncie pomidory , co rok w maju jest zimno i sa przymrozki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 04:28 · Zgłoś post Ostatnie dwa lata się udało może uda się i tym razem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 06:04 · Zgłoś post Płonące opony przykryj mokrą trawą, dłużej będą się palić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 06:57 · Zgłoś post Zaplisz jakieś ognisko to zaraz straż przyjedzie , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 20:22 · Zgłoś post 14 godzin temu, ikcomas napisał: Płonące opony Zamiast takie rady dawać napisz lepiej czy zdobyłeś Rosamundę? My mamy 15 odmian w tym Rosamundę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach