Napisano Kwiecień 1, 2012 · Zgłoś post akurat z jeczmieniem to bym tak sie nie spieszyl,on jest tolerancyjny na opozniony zasiew a pare razy zdazylo mi sie kombajnowac rotacyjna, przemarzniety nigdy nie wroci do dobrej formy-pamietacie ubiegly rok i majowy mroz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2012 · Zgłoś post im wczesniej tym lepiej u nas to każdy tego sie trzyma wiadomo ze ryzyko zawsze wieksze ale co zrobic jak oziminy poszły w zapomienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2012 · Zgłoś post jestem tego samego zdania choć część rolników wstrzymuje się z siewami jęczmienia twierdzą że TRZECI raz nie zamierzają siać O0 coś w tym jest ??? :-\ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post A ja wole poczekac z jeczmieniem przesiewalem juz jary jeszczmien nie sztuka pchac sie w koszty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post i nie sztuka zebrać 2 tony z hektara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post ja nie schodze ponizej 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post I nie mam jak ty klasy ziemi jak ty III czy tez IV. pracuje na klasie I miejscami II. Ile siejesz na ha?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post pierwszy raz sieje jeczmien jary 220 kg na ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post jęczmień jary siałem zawsze {z wyjątkiem trzech ostatnich lat} po własnych doświadczeniach i obserwacjach tej rośliny z ilością siewu doszedłem do wniosku że na moich glebach {3b-4b} wystarczy 110-130kg/ha w zależności od MTN i terminu siewu jęczmień jary jest najbardziej krzewiącym się zbożem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post 220 kg to co to za jeczmien jakis paszowy byle jakiej odmiany wogole sie nie krzewi???? szok. Ja wychodze z takiego założenia jak jarki 130kg to max i sieje browarny 2 rok jestem zadowolony. A nasienei kupiłem od farmera z wsi ktory sieje i sprzedaje na browar ale on dba o niego i tak 6-7 ton to normalka u niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post no ja też swoje kupiłem od rolnika co nawet z centrali nasiennej przyjechali do niego a poza tym mam pole z nim przez miedze widziałem jaki miewał jęczmien i jak mu sypał wiec spie spokojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2012 · Zgłoś post ale co to za odmiana ze tak gesto sie go sieje??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2012 · Zgłoś post nie wiem ale może sie dowiem jak go spotkam bo on nasiona kupuje kwalifikowane przeczytałem różne fora i tam pisali ze sieją w granicach 150 do 200 ja dałem 220 bo był nieczyszczony i było troche połówek a pozatym wiadomo ze materiału kwalifikowanego mniej sie wysiewa niz takiego od kombajnu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2012 · Zgłoś post no zgadza sie. Ale ja jednak czyszcze nasiona raz czasem dwa razy i zaprawiam pozadnie. ja mam I i II klase ziemi wiec mniej sieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2012 · Zgłoś post ja mam 3a i4b klasa ziemi ja swoje tez czyszcze zawsze ale sie teraz za bardzo pospieszyłem zeby te oziminy przesiac i nie czysciłem tego kupionego jęczmienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2012 · Zgłoś post JA naszczescie robiłem wsiewki na jednym ha pszenicy a tak narazie to czekam bo nieciekawie wygla moja pszenica a w niocy przymrozki deszcz paskudna pogaoda u mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2012 · Zgłoś post Jeczmien jary posiany wg owej mapki juz termin opozniony ale wg i tak wczesnie. 135kg/ ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2012 · Zgłoś post mój już dawno ładnie wzeszedł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2012 · Zgłoś post mój właśnie wschodzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post po dzisiejszym i wczorejszym deszczyku to i moj zejdzie;) bedzie dobrze a czym panowie pryskacie na jeczmien??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post na chwasty w jęczmieniu i pszenicy pójdzie axial i mustang forte, tylko ta kolejność :-\ codo dalszej ochrony to zobaczymy co nam pogoda pokaże ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post ja to axial i pume na jecznien albo zamiast pumy apyros zobacze co taniej wzjdzie. czym skracasz?? bo ja cerone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post cerone to etefon Wadą etefonu jest to, że wydziela się czasie jego rozkładu etylen, który przyśpiesza dojrzewanie i starzenie się rośliny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post A zwykły antywylegacz zawiera CCC i uszkadza system korzeniowy i skraca rosliny ale w ilosc ziaren w kłosie i o obietosc. wiec co ty stosujesz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2012 · Zgłoś post a co bedziesz skracal ccc stosuje sie stosunkowo wczesnie i wtedy nie ma to wielkiego znaczenia jesli bedzie wilgotno pozniej modus lub medax top w przypadku modusa bardzo ważna jest temp i naslonecznienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach