Napisano Lipiec 25, 2014 · Zgłoś post A ile takie szkolenie może kosztować?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 26, 2014 · Zgłoś post no szkolenia nie sa tanie. ale to trzeba sie skontaktowac z kims kto szkoli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 6, 2015 · Zgłoś post dokładnie kolego tak jak mówisz o tym nożyku jak mają twarde kopyto to powodzenia im z tym nożem i wybieraniem łeski w rogu racicznym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2015 · Zgłoś post Witam. Można zrobić źle i 3 krowy, a może i 50 w dzień dobry.. Wszystko zależy od wykonawcy.Tylko za pomocą szlifierki nie rozwiązuje wszystkich problemów to fakt. Na dużych stadach o wiele więcej problemów. Nie każdy będzie w stanie przez to przejść. Ci, którzy to mija i pozostaje poszukiwanym - fachowcem. To jest moje zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2015 · Zgłoś post @czajek w stadzie robiło mi korekcję kilku fachowców, od nożyka po szlifierkę z tarczą z nożami. Mówisz ze ważna jest nie tylko technika, ale i wiedza, zgadza się, ale tylko w przypadku kiedy dana osoba potrafi ją wykorzystać. Miałem wizytę weta, który stosował metodę mieszaną z naciskiem na nożyk, po jego wizycie miałem więcej kulawizn niż przed, a 3 sztuk nie dało się wyciągnąć poszły do rzeźni na początku laktacji. Jak dotąd najlepiej wypadł korektor który był na szkoleniu i praktyce w Dani. Pracował szlifierką z nożami, tarcze wymieniał co kilka sztuk żeby nie szarpać rogu, kończył nożykiem. Miał to coś w reku co się nazywa drygiem, z krowami po jego korekcji nie miałem problemu zarówno z tymi normalnymi jak i z tymi problematycznymi. Tylko poskrom jaki skopiował z duńskiego wzorca to był mercedes, bezstresowy dla zwierząt i korektora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2016 · Zgłoś post z tym nożem to się zgodzę, ale pod warunkiem, że racice są zadbane i regularnie podlegają korekcji, ale w wielu przypadkach gdzie racice są mocno wyrośnięte, to z samym nożem wiele się nie powojuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach