Napisano 20 Czerwiec · Zgłoś post Co w nim rośnie że zielone ma lecieć do zbiornika ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Czerwiec (edytowany) · Zgłoś post Jarki się nie chce przyznać :). W tym roku jest duży problem z chwastami. Edytowano 20 Czerwiec przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Czerwiec · Zgłoś post Głównie bodziszek w dołkach gdzie stała woda Chyba to ominąć kombajnem tam nic prócz śmieci nie poleci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Czerwiec · Zgłoś post Jak tylko dołki to ominąć , było te dołki prztalerzować , póki szło wjechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Czerwiec · Zgłoś post Szczerze to raczej dobrze że nic nie robiłem Działy się takie akcje jak na tiktoku ;) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Czerwiec · Zgłoś post Było zrobić jak rzepak zaczynał kwitnąć , wtedy szło wjechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Czerwiec · Zgłoś post Ty jak zwykle wiesz lepiej? Nie NIE żałuję że tak to zostawiłem za dużo tych dołków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Czerwiec · Zgłoś post Nie znam Twoich pól , ja bym opryskał glifosatem , ręcznym ,jakby inaczej nie szło, nie dopuścił by do zarośnięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Przyłączam się do pytania tylko uprawa inna. Czym do diaska desykować facelię na ziarno? Rumian wychodzi, jakbym miał to zbierać innym sprzętem niż talerzówka to przydałoby się ułatwić zbiór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Tu nawet w zbożach jest problem co za rok Jakieś kwasy w ziemniakach mają rejestrację za odpowiednią cenę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Spotlight plus 060 na ziemniaki. 250 zł na hektar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Klinik : Uwaga: Dopuszcza się zastosowanie na plantacji rzepaku ozimego lub jego części w sytuacji wystąpienia dużego nasilenia chwastów uniemożliwiających zbiór lub gdy stan uprawy lub warunki pogodowe uniemożliwiają osiągnięcie w sposób naturalny jednoczesnej fazy dojrzałości rzepaku do zbioru. O pszenicy pisze mniej restrykcyjnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Tak, ale etykieta teraz już nieważna bo rozporządzenie jest wyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Facelie to kosza na pokosy , nie ma problemu ze wschodami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Tak pokosówki wrócą do łask Jeszcze 20 lat temu dużo tego było tu zwłaszcza na Krajnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Czerwiec · Zgłoś post Tak wiem ale jest mały problem, u mnie nie nie ma pokosówek. Kosiarką do trawy? Za cienkie pokosy będą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Czerwiec · Zgłoś post A jak kosiliście rzepaki kikanascie lat temu, wszystko poszło na złom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Czerwiec (edytowany) · Zgłoś post U mnie jest inny świat i w okolicy nie było rzepaku. Kolega i ja jesteśmy prekursorami uprawy rzepaku. Nikt nie miał wcześniej ale dawno dawno temu, z opowieści starszych słyszałem, że niektórzy sieli rzepak konnymi siewnikami w ilości 15-20 kg na hektar, kosili to konnymi kosiarkami listwowymi na wpół zielone a potem, suszyli i młócili. Tylko wydajności były inne. Edytowano 26 Czerwiec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach