Napisano Lipiec 21, 2014 · Zgłoś post u mnie niskie tłuszcze, jak to w lato i cena też troche niższa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2014 · Zgłoś post W lecie zawsze trochę cena spada. Mnie to też dotyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 24, 2014 · Zgłoś post czyli podwójna obnizka, bo raz cena w dół, a dwa wydajność w dół przez upały:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 8, 2014 · Zgłoś post pytanie czy po wprowadzeniu embarga cena nie poleci na łeb....bo pewnie to nie przejdzie tak bez echa;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 18, 2014 · Zgłoś post Wszystko leci przez to embargo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 28, 2014 · Zgłoś post Ja dostałem pismo z mleczarni "...w związku z niekorzystną sytuacją w handlu z Federacją Rosyjską..." cena mleka 5 groszy w dół. To łącznie od początku lipca będzie już ponad 20 groszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2014 · Zgłoś post u mnie mówi się, że 1 zł to będzie dobra cena za mleko i wszystko w tym kierunku zmierza....a jak u was sytuacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 25, 2014 · Zgłoś post Na razie 1,36. Ale już po cichu zapowiadają, obniżkę o 20 groszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2014 · Zgłoś post jak u was wygladają aktualnie ceny? u mnie wyszlo za wrzesien 1,26 brutto...oby to byla ostatnia obniżka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2014 · Zgłoś post jak u was wygladają aktualnie ceny? u mnie wyszlo za wrzesien 1,26 brutto...oby to byla ostatnia obniżka... 4.47 3.80 i 1.24 zł/l gość z kilkoma krowami pi razy oko 2000 l miesięcznie 0.95 zł/l ZOOT, chyba nie ostatnia putinowicz zabiera mi roczną pensję miastowego, co miesiąc :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2014 · Zgłoś post 7000 l miesięcznie 0,97 zl niech spadnie jeszcze i nie będzie żal likwidować po co się męczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2014 · Zgłoś post i jak żyć...? "frajerzy" z nas, jak by powiedział minister:P 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2014 · Zgłoś post póki nie ukróci się samowolki sieci handlowych narzucających horrendalne marże, to lepiej nie będzie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2014 · Zgłoś post zoot jaka cena u ciebie? u nas 1.24 butto stoi ale... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 4, 2014 · Zgłoś post u nas za październik wyszło 1,26 brutto. Obiecują, że do końca roku obniżek nie będzie. Problem jednak w tym, że do końca roku już niedaleko;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2014 · Zgłoś post czy u was w okolicy ludzie też wyprzedają masowo krowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2014 · Zgłoś post weźcie mi to wyjaśnijcie proszę jak miastowemu co jest grane z tymi karami i kwotami bo nie bardzo kumam jak jeszcze hodowałem świnie zawsze zazdrościłem Wam tych kwot bo myślałem że wiecie ile wyprodukować i nie macie takich wahań ceny jak w tucznikach a tu nagle .... ??? 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2014 · Zgłoś post Jarki, czego zazdrościć? W roku referencyjnym likwidowali białaczkę, bo w łunii ni ma. Cieli duże, małe. Potem trzeba było rosnąć, dokupić kwotę. ... Jak chciałeś być utrzciwy, pilnowales limitu i kupowałe / dzierzawiles kwotę. Ale w pl nikt się niczym nie przejmuje. Nasz forumowy ukasz w listopadzie przekraczał kwotę... Polityka na udo. Udo się lub się nie udo. W ostatnich latach kwota była po groszu, promil ceny. To się kręciło. A że spekulacje podniósły cenę to kran był otwarty na max. A potem bum. Spotegowany przez generalismusa put ina... I mega bum. Kwotowanie przez dekadę. Zarób na kupno brakujące kwoty, a potem ja likwidują. Polityka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 13, 2014 · Zgłoś post czyli "na udo" jak zawsze w Polsce i powróciła "rzeka mleka" (to takie określenie z prl-u) zawinił system?? rolnicy też się do tego przyłożyli była koniunktura kran odkręcali wiadomo się inwestuje efekt taki sam jak w trzodzie tylko po kilku latach bo tu cykl dłuższy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 13, 2014 · Zgłoś post Jarki. Zawinili nie tylko rolnicy. Ale głównie zawinili ludzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 13, 2014 · Zgłoś post znieśli system, który po prostu się nie udał....kwoty miały z założenia ograniczać podaż mleka i w związku z tym stabilizować jego cenę. W tym miejscu trzeba przypomnieć kryzys z 2009 roku! W ostatnich latach system też nie zadziałał, cena rosła i podaż też. Szkoda tylko, że w działaniach Przewspaniałej Współnoty brak konsekwencji...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 14, 2014 · Zgłoś post Czy ktoś ma jeszcze złudzenia, że nasze władze walczą o tą branżę? Ostatnie protesty niewiele dały....chyba najwieksze oburzenie rolników wywołało zachowanie PFHBiPM w Brukseli....heh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 29, 2014 · Zgłoś post Witam Panowie, u mnie w tym miesiącu 5000 kg po 75 groszy! co wy na to? i to nie jest koniec obniżek. jak nie zaczną się protesty w warszawie to będą nas zlewać do końca świata... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 5, 2015 · Zgłoś post 75 groszy? która mleczarnia tak nędznie płaci? toż to na pasze nie wystarcza..... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 28, 2015 (edytowany) · Zgłoś post 1.47 za liter mleka? co to za BIZNES 😈 Edytowano Listopad 28, 2015 przez jarki 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach