Napisano Kwiecień 13, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @barts Jak u mnie pewnie 3-5 stopni codziennie zimnej niż u Ciebie. Jak będzie tak wilgotno to też będę chronił na 3 razy Edytowano Kwiecień 13, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 · Zgłoś post @jarki Sam tiofant bez tebu ma sens ? Przy tej pogodzie też się zastanawiam nad trzema zabiegami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 · Zgłoś post Też o tym myślałem bo zimno jak ... ale jeszcze czas i wydaje się trochę słabo Może pod koniec tygodnia lub zaraz po niedzieli nieco się ociepli Widziałem efekty działania tebu w 10°C jakiś są bo kolor zmienił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Zimno to mało powiedziane u nas śnieg spadł . Mam nadzieje że nie połamie rzepaku. Edytowano Kwiecień 18, 2017 przez mieto35 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Spokojnie dacie radę pod koniec tygodnia. Ja podałem mix tiofanatu i tebu juz dwa tygodnie temu, obawiałem się sporej presji patogenów ponieważ rzepaczek po zimie odrzucił całą masę zieloną. Z tego jak teraz wygląda mogę powiedzieć że w momencie wyższych temperatur to uda mi się dokarmić dolistnie i zakwitnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Też podajesz topsin+tebu jak Ci to się sprawdza ? Czy wcześniej też był jakiś fungicyd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2017 · Zgłoś post Nie mam zdrodla fotki z Czech z doswiadczenia grzybowki ostatniej w rzepaku ale bardzo ciekawe foto zrobione dronem przedstawiające zielonosc lisci. 4 różne pola i 10 wariantów ochrony. Postaram się o źródło. Może macie jakieś też porównania skutecznosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post tak jak obiecałem. Tutaj akurat reklama Pictora, ale ciekawe co kryje się pod numerami 4,5,8,10,11. Może ktoś umie lepiej szukac po internecie i znajdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post a co było stosowane na obiektach nr 4, 8, 9, 10, 11, 12, i 13? 4, 8, 10 i 11 też wyglądają całkiem przyzwoicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post 5 to propulse 6 symetra 7 amistar xtra Masz dalszy ciąg tekstu są dalsze opisy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Panowie, czy toprex mogl zaszkodzic rzepakowi ? Pryskany 30 kwietnia. Wysokosc pedu 5-10 cm. Aktualnie wyglada to tak, ze ten ktory mial 10 cm lepiej wyglada na dzien dzisiejszy i ma okolo 40 cm. Natomiast ten mniejszy pozostal mniejszym i ma moze 20-25 cm. Czy jesli sie ociepli wszystko sie wyrowna czy raczej zimno ktore panowalo zakloci proces jego wzrostu i bedzie nieciekawie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post @jarki Taka mieszanka wiosenna idzie już kolejny rok z rzędu, wcześniej owszem oprysk był - jesienią na 2-3 liść zwykły tebukonazol ;) Topsin i Tebu uważam udany wariant, nigdy nie było problemów, rzepak zielony że zebrać prawie się nie da... ;) zdjęcia są w galerii (dla jednych zbyt gęsty rzepak a porażony nie jest. @lokizom Doświadczenie wreszcie na miarę obecnej technologii, masz tam jakieś dane co do spektrum wykorzystanego światła do fotki? Trochę się tym bawiłem, zdjęcia spektralne są tak dobre jak rolnictwo precyzyjne. Musisz mieć odpowiedni model obliczeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Tych co wyglądają porównywalnie do Pictora to już nie opisali :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @Olgierdowyy chyba 30 marca ? @R-w mnie chodziło czy wcześniej ale tej wiosny ;) Edytowano Kwiecień 21, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post @jarki Nie stać mnie na taką rozpustę ;) Mój rzepak i tak co roku redukuje ponad połowę zawiązanych łuszczyn, uważam że dopóki w żniwa widzę zdrowe ściernie średnicy minimum 2cm to zrobiłem wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post a w jakich proporcjach dajesz? Pełne dawki każdego czy zmniejszasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Tebukonazol w ilości 0,8 l i tiofanatu 0,6l. Po części trochę mniej bo jak to dawałem to były idealne warunki, po drugie tak mi pasowało na pełne opakowania, po trzecie staram się zawsze dorzucać coś mikro z Adobu - oni do wszystkiego kładą masę surfaktantów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post 22 minuty temu, jarki napisał: @Olgierdowyy chyba 30 marca ? @R-w mnie chodziło czy wcześniej ale tej wiosny ;) Tak. 30 marca. Moj blad :) Jakies sugestie podejrzenia, co do tego ze taki nierowny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Ja te zdrowe ściernie widzę dopiero od czasu dołożenia tej mieszaniny pomiędzy standardowe zabiegi Daję mniej bo odpowiednio topsin tebu 0,7+0,35 i odwrotne proporcje ale to w kierunku twardzikowej @Olgierdowyy Skracałem w tym samym czasie warunki były idealne mniejszego bardziej przybije W ubiegłym roku miałem podobnie do Ciebie problem jak masz chwasty Poczytaj wcześniejsze posty jest sporo na ten temat ;) Edytowano Kwiecień 21, 2017 przez jarki Połączone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 (edytowany) · Zgłoś post U mnie też podobnie jak u @Olgierdowyy tylko ja pryskałem Caryxem 1 l/ha i jak pryskałem to rośliny były w miarę równe a teraz część ma tak ok. 50 cm a cześć tak ze 25 cm, i ten niższy ma pochylony pęd główny. Po południu wstawię fotki. Aha rzepak to karzeł z Pioneera i nie wiem czy ten wyższy to samosiewy, bo dwa lata wstecz tam też był rzepak tradycyjny. Edytowano Kwiecień 21, 2017 przez maslak88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Uroki mocnego skracania Na dziś miałem plana wjechać z fungicydami i odżywki ale słońca nie widać nadzieja mała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Tak tylko w ramach przypomnienia co robimy by otrzymać wysoki plon. Opracowane przez Grzebisza, chociaż uważam że ochrona roślin jest traktowana trochę z buta, jednak podstawą jest najpierw karmienie i ja to szanuję :) Pod fungi pogoda nie pasuje? To jazda z odżywkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post tylko na chelaty tez potrzeba tak koło 10 st :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post @jarki tylko to mam. Masz wszystkie numerki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Opisałem te które widać jakie substancje @R-w ni cholery nie rozumiem o co profesorowi chodziło Wyjaśnij mi np. woda jaki ma wpływ według tych choinek :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach