Napisano 21 Wrzesień · Zgłoś post 9 godzin temu, lokizom napisał: Wczoraj poszło 0,6 Caryx. Odrobinę za dużo mi się wydaje ale mocno na szyjce lezy a później już będzie miał ciężko wciagnac To ile Ty tych regulatorów dałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Wrzesień · Zgłoś post Tebu 10 września a teraz Caryx. Nie chciałem dawać litra Caryxu bo te 3 liściowe by poległy a trochę ich jest. Zobaczymy jak podziała to za 7-10 dni pewnie powtórzę jeszcze Caryx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Wrzesień · Zgłoś post Będzie zimno to stanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Wrzesień · Zgłoś post Pany jak to dalej poprowadzic, dostalo 0,7 ccc jakos 18 wrzesnia, zero nawożenie przedsiewnego, susza jak cholera duzo roslin lezy na okolo 1 cm zagietym korzeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Wrzesień (edytowany) · Zgłoś post Tylko Caryx. Dałbym cały litr Edytowano 29 Wrzesień przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Wrzesień · Zgłoś post Było dać na 4 liść po pół litra caryx i tebukonazol i nie miał byś problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Wrzesień · Zgłoś post Dokładnie. Nie wiem czemu kombinujecie jakieś CCC skoro rozwiązanie z Caryxem jest idealne na jesień. To jest taki zabieg jak powiedzmy pierwsza dawka N na wiosnę że wiadomo że trzeba to dać i tyle. Mój w tym roku mocno leżał na korzonku, nawet 3 cm, troche wciągnął po najpierw tebu a potem Caryxie ale nie dawałem pełnej dawki Caryxu bo chciałem dać szansę tym mniejszym rzepakom. I teraz jutro albo raczej we wtorek dac jeszcze muszę 0,6 Caryxu. Garnek.pl nie działa i będzie zamknięty to nie mogę dodać zdjecia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Wrzesień · Zgłoś post 1 godzinę temu, miwigos napisał: Było dać na 4 liść po pół litra caryx i tebukonazol i nie miał byś problemu Dokładnie,teraz to nawet ten litr karyxu już tego nie wciągnie jak należy Kombinacje bez karyxu owszem ale na słabe późno siane Moim zdaniem standard to po 0,5 do 0,7 karyx+tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Wrzesień · Zgłoś post Zobaczcie sobie posty w tył. @barkas 12 września pytał się co dać rzepakowi. @miwigosdobrze radził wtedy że 1 litr Caryxu, rzepak pięknie by teraz wyglądał. Niestety ale posłuchał się rady 0,7 CCC. Jak widac roboty nie zrobilo, why? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Wrzesień · Zgłoś post Kurde, dla jasności pisałem że za bogato litr Caryxu a nie że źle. Ja dałem CCC właśnie na taki jak na zdjęciach u @barkas z 12 września ale już z 0,6 tebu bo zaczął uciekać, kontrola była zostawiona. W tej chwili szyjka wciągnięta, może nie ma tego efektu WOW ale jak patrzę na te rzepaki po okolicy to jest bardzo dobrze. Teraz zimno i będę obserwował, Caryxem jeszcze zdążę jak zechcę go zwałować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Wrzesień · Zgłoś post @lokizom i inni: jechac teraz caryxem jak jest mega sucho? niektore rzepaki zaczynaja wiadnoac... i dzisiaj byl szron na autach... na srode na wieczor jakies opady nadaja i jaka dwaka? 1l? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 6 Październik · Zgłoś post Poszlo w czwartek po drobnych opadach, jakies 1,15 l na ha, ale chyba niebardzo go juz zatrzyma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Październik · Zgłoś post Zatrzymać to mulczer nawet nie zatrzyma, to chwast. Aby tylko szyjkę wciągnął, ja robiłem taką samą dawką na 10 liść co wtedy rozpętałem gównoburzę. Teraz ciepło idzie to zadziała. U mnie po CCC i tebu szyjka nadal w ziemi i w zasadzie mogłoby tak być ale pewnie będę go wałował Caryxem bo jednak zimy nie widać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Październik · Zgłoś post Już byś zime chciał , w styczniu powinna przyjść , jak buraki zabiorą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Październik · Zgłoś post No gdzie, nie chcę zimy, jeszcze nie dopieszczony. Tebu już nie działa a grzyby będą atakować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Październik · Zgłoś post Ja tam zakończyłem rzepak na ten rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 8 Październik · Zgłoś post A na zageszczenie soków przed zimą nic nie dajesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 8 Październik · Zgłoś post Dawałem już ILOŚCI boru i rzepak nie sypał Kiedyś mało kto słyszał o zagęszczaniu i było 4-5 ton Obecnie niemal do każdego wjazdu daje trochę i musi wystarczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Październik (edytowany) · Zgłoś post Zapowiadają jeszcze ciepły październik, nie uważacie ze przydałaby się jeszcze jedna regulacja, taki np. litr tebu ? Liście znów zaczyna iść do góry. Dostał na początek tebu potem 1,25 l Caryxu łącznie w dwóch dawkach Edytowano 12 Październik przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Październik · Zgłoś post Już dostał ale czy aż tak ciepły, caryxu połowe dałem co TY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Październik · Zgłoś post @lokizom coś Ty tam za mutanty wyhodował? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Październik · Zgłoś post Pływają w gnojówce , to rosną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Październik · Zgłoś post Nie przesadzaj, 25m3 po skoszeniu jeczmienia ozimego to nie aż tak dużo. Jak był rok przekropny to się okazywało że rzepak głodował na jesieni na piaskach tyle wypłukało azotu. Wcale nie jest taki dobry w tym roku, zbyt dużo lezy ich na szyjce i jeszcze na dodatek 1/3 roslin ma skrócony do 3-4 cm przez smietke korzeń. Tak źle nigdy nie było z tym aż. Żeby czasem na wiosnę się nie przewracały. Dorzuciłem ostatnio jeszcze cynku aby trochę pobudzić ale na niewiele to się chyba zda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Październik · Zgłoś post 0,6 Mepiku mój dostał jeszcze jak ciepło było. Miałem grzybówkę jeszcze robić ale odpuściłem ze względu na zbliżające się załamanie pogody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach