Napisano poniedziałek o 12:08 · Zgłoś post Teraz nikt Ci nie wywróży. Trzeba obserwować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 12:45 · Zgłoś post Co tam chcesz poprawić?Jest wbity,jak damska szpilka w przyrodzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 18:01 · Zgłoś post Jednak zalecenia @lokizom oo dlugiej przerwie sa wskazane jak najbardziej. Po 7 dniach poszlo navi + meta+chizalofop Nie wiem czy samo dzialanie metko czy takze opady sie przyczynily ale rzepak od poniedziaku to dzisiaj poprawil sie mega, liscie ciemnozielone, duze i jakby nawet troche wciagnelo szyjke to co wystawalo. Jednak wczesna regulacja duzo daje. Niektorzy u mnie jeszcze w ogole nie regulowali Tylko ze teraz cieplo i slonecznie nadaja, nie wiem czy nie bedzie trzeba drugiej regulacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 20:06 · Zgłoś post Tutaj rzepaku jeszcze nie zdążyłem całości odchwascic, regulacji to nie słyszałem żeby ktokolwiek już robił bo ani pogody ma zabiegi nie ma a faza też nie była dobra na początku tygodnia na mocne regulowanie. Po niedzieli dostanie około 0,8l Caryxu. Boję się trochę bo będzie w poniedziałek tylko 5 dni od Belkar+Kliper a zalecają ich doradcy po ninimum 7 dniach robić regulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 06:41 · Zgłoś post To ile ma liści że jeszcze niewyregulowany i na chwasty nieopryskane, Ty chyba wcześnie siałeś ? ,belkar + kliper od jakiej fazy mozna pryskać , najdrozszy zabieg chwastobójczy w rzepaku, skąd taka potrzeba , ladiva nie wystarczyła by,w przyszłym roku będą ją pryskał na polach gdzie bodziszek, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 godziny temu · Zgłoś post Belkar wychodzi w przeliczeniu na substancje taniej. Dużo chwastow plus rotacja herbicydow. Ten nieopryskany jest bodajze siany 28 sierpnia. Jak to opryskac jak tylko jeden dzień był gdzie rośliny były suche po 15 wrzesnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 godziny temu (edytowany) · Zgłoś post Wiecznie pada u Ciebie ?, ile liści ma ten rzepak pierwszy siany a ile ten ostatni, sam caryx drogo i kiepsko na choroby Edytowano 22 godziny temu przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 godziny temu · Zgłoś post Ja dwa dni po "daniu w łeb" rzepakowi:Mepi-metlife+Protendo+Heptaplant (0,6l/ha+0,6+0,5l/ha.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 godzin temu (edytowany) · Zgłoś post Pierwszy siany 17 wrzesnian populacja ma 5 lisci. W poniedziałek go wyreguluje. Zrobiłbym dziś bo to byloby idealnie ale mam wyjazd na GP do Torunia Tak, ciagle padalo. Takiego września nie pamiętam żeby nie poszlo zasiac ozimin. Prawie zawsze daje Caryx. Zwykle 7-10 dni wczesniej a wtedy poprawiam ale ten rok nie jest standardowy Edytowano 21 godzin temu przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 godzin temu · Zgłoś post Teraz ma nam wynagrodzić w pogodzie. Tak się zastanawiam nad poprawą Ambrosio 0,4+Porter 0,4l/ha i Los Ovados 0,125. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 godzin temu · Zgłoś post Chyba 17 sierpnia, tez tego dnia siałem pierwszy , regulacja szła na 5-7 liść 15 września dziś by była kapucha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach