samulak-b

Grzybówka-regulacja

3036 postów w tym temacie

Jednak zalecenia @lokizom oo dlugiej przerwie sa wskazane jak najbardziej.

Po 7 dniach poszlo navi + meta+chizalofop

Nie wiem czy samo dzialanie metko czy takze opady sie przyczynily ale rzepak od poniedziaku to dzisiaj poprawil sie mega, liscie ciemnozielone, duze i jakby nawet troche wciagnelo szyjke to co wystawalo. Jednak wczesna regulacja duzo daje.

Niektorzy u mnie jeszcze w ogole nie regulowali

Tylko ze teraz cieplo i slonecznie nadaja, nie wiem czy nie bedzie trzeba drugiej regulacji?

Tutaj rzepaku jeszcze nie zdążyłem całości odchwascic, regulacji to nie słyszałem żeby ktokolwiek już robił bo ani pogody ma zabiegi nie ma a faza też nie była dobra na początku tygodnia na mocne regulowanie. Po niedzieli dostanie około 0,8l Caryxu. Boję się trochę bo będzie w poniedziałek tylko 5 dni od Belkar+Kliper a zalecają ich doradcy po ninimum 7 dniach robić regulacje

To ile ma liści że jeszcze niewyregulowany i na chwasty nieopryskane, Ty chyba wcześnie siałeś ? ,belkar + kliper od jakiej fazy mozna pryskać , najdrozszy zabieg chwastobójczy w rzepaku, skąd taka potrzeba , ladiva nie wystarczyła by,w przyszłym roku będą ją pryskał na polach gdzie bodziszek, 

Belkar wychodzi w przeliczeniu na substancje taniej. Dużo chwastow plus rotacja herbicydow.

Ten nieopryskany jest bodajze siany 28 sierpnia. Jak to opryskac jak tylko jeden dzień był gdzie rośliny były suche po 15 wrzesnia

Wiecznie pada u Ciebie ?, ile liści ma ten rzepak pierwszy siany a ile ten  ostatni, sam caryx drogo i kiepsko na choroby

Edytowano przez miwigos

Pierwszy siany 17 wrzesnian populacja ma 5 lisci. W poniedziałek go wyreguluje. Zrobiłbym dziś bo to byloby idealnie ale mam wyjazd na GP do Torunia

Tak, ciagle padalo. Takiego września nie pamiętam żeby nie poszlo zasiac ozimin.

Prawie zawsze daje Caryx. Zwykle 7-10 dni wczesniej a wtedy poprawiam ale ten rok nie jest standardowy

Edytowano przez lokizom

Teraz ma nam wynagrodzić w pogodzie.

Tak się zastanawiam nad poprawą Ambrosio 0,4+Porter 0,4l/ha i Los Ovados 0,125.

Chyba 17 sierpnia, tez tego dnia siałem pierwszy , regulacja szła na 5-7 liść 15 września dziś by była kapucha

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się