forumowicz

Politycy

989 postów w tym temacie

Za dużo problemów to tamten rząd w rolnictwie nie rozwiązał. 

Doszedł ten niekontrolowany import z UA.

Mieli wcześniej Ardanowskiego, który próbował działać to wiesz jak go potraktowali. Za chwile też będzie bez immunitetu i oby nie musiał też prosić o azyl. Jego PiS nie będzie bronił tak ostro jak Romanowskiego, jeszcze będą chcieli go pogrążyć pewnie. 

Nie sugeruje tutaj że obecny rząd jest lepszy i aby na niego głosować ale czy nie możecie wkoncu zagłosować na cos alternatywnego, jak kiedyś być może głosowaliście na Samoobrone

Takiego scenariusza nie doczekasz się , miasto i młodzi przesiąkli obecnymi , im pasuje żeby robić to co niepożądane, 

@lokizom zgoda narobili bałaganu przy piątce dla zwierząt 

Chcieli ocieplić wokół siebie klimat prawie wylali dziecko z kąpielą 

Odnośnie lidera samoobrony o zmarłych dobrze albo wcale więc WCALE 

Lecz poproszę o wymienienie sukcesów tamtego ministra 

Wiesz bardzo dobrze co oznacza "o zmarłych dobrze albo wcale" 

Prosiłem o wymienienie sukcesów tamtego ministerstwa 

Sprawa wygląda tak że mamy często dobrych związkowców 

Lecz bardzo szybko pchają się do władzy=$$$ i po związkowcach 

Związki zawodowe mają bronić pracowników nie nimi rządzić 

Edytowano przez jarki
Połączenie

Bp punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia, nie chciał by tam być i rządzić , to nie takie proste, trzeba mieć grubą skóre i to lubić , jak wszystko w życiu jak lubisz , to zrobisz najgorszą rzecz

Chodzi Tobie o wymienienie sukcesow ministerstwa Ardanowskiego?

- susza, pierwszy raz o niej wogole usłyszeliśmy i dostaliśmy mimo że duża część osób nie powinna dostać

- podnieśli zwrot do paliwa i dali go wiecej dla hodowców

- program wapnowania, tutaj niby sukces ale wiesz ze za dobre wapno węglanowe to ja już musze dać 200 zl/t? Wtedy było to poniżej 100 zl/t

- kwota wolna, chyba to było 40 tys

- skup tych jabłek za co teraz pewnie będzie miał zarzuty. Paradoks polega na tym ze te pieniadze trafily do sadownikow, dal je mozna powiedziec podatnik. Nikt ich nie ukradł, nie zabrała ich jak to często bywa wąska grupa osób.

Delikatnie za późno wyszliśmy na ulice. Z drugiej strony wyszliśmy dlatego, że układ sił w naszym parlamencie tak bardzo niekorzystnie się dla nas ułożył. Nikt się nie spodziewał tak chorej koalicji. Nikt nie wierzył w zbudowanie tak skomplikowanego układu z tyloma przeróżnymi partiami. Podczas protestów odwiedzaliśmy biura poselskie. U mnie w terenie z koalicji rządzącej nie pojawił się nikt. Sawicki się wyłamał i się spotkał, co ciekawe akurat on czasem głosuje w Sejmie wbrew woli tuska. Podczas tych spotkań dowiedzieliśmy się kilku ciekawych rzeczy. Pisałem już ze dwa razy o tym m.in. każdy z PSL-u dostał jakiś stołek i ma siedzieć cicho. Jednak ostatnio widać już, że przy niektórych lewackich projektach sumienie chyba rusza. Obserwuję Konfederację, patrzę na ręce, piszę czasem do posła SMS-y, mamy identyczne poglądy, dogadujemy się bez słów, na naszą prośbę złożyli wniosek o odrzucenie ustawy łańcuchowej. Mają jednak za małą siłę, przegrali wybory https://www.youtube.com/watch?v=E6c2hMbEWvo&ab_channel=DamianOlszewski-Praktycznieopieniądzach ale to młoda partia, zna już swoje błędy, uczą się na nich i wyciągają wnioski. Przykład z mojego podwórka, w moim powiecie w wyborach zawsze wygrywa PiS z ponad 50% wynikiem. W 2023 roku na drugim miejscu była TD, na trzecim KO a dopiero na czwartym Konfederacja. Do europarlamentu Konfederacja była już druga, potem TD a dopiero czwarta KO. Udało się pokonać twardy elektorat PSL, w dużej mierze nie ukrywam dołożyłem trochę swoich starań do tego wyniku. Przeciwnik bardzo trudny w moim regionie z ogromnym poparciem. Nie ma rzeczy niemożliwych. Nie wiem jeszcze jak dotrzeć do tych lewaków w dużych miastach.

Dnia 22.12.2024 o 10:50, lokizom napisał:

Nie sugeruje tutaj że obecny rząd jest lepszy i aby na niego głosować ale czy nie możecie wkoncu zagłosować na cos alternatywnego, jak kiedyś być może głosowaliście na Samoobrone

Nie wiem dlaczego ciągle udajesz lub nie rozumiesz o czym piszę 

Wymień sukcesy tej alternatywy bo ja pamiętam tylko ROZCZAROWANIA 

Jako minister zachowywał się podobnie  jak obecny MINIster 

Jako wicemarszałek podobnie jak obecny marszałek 

Zwyczajnie pod publikę a co nam OBIECYWAŁ na protestach 

Przypomnę tylko że to były inne protesty nie siedzieliśmy w ciepłych JD 

Dlaczego uważasz że mam źle zdanie o JKA na Boga nie rozumiem 

Dziesiątki razy pisałem że Ardanowski to NAJLEPSZY minister jakiego pamiętam 

@ikcomas proszę tylko nie chwal Sawickiego on był najdłużej ministrem 

Skoro było najdłużej to miał najwięcej czasu żeby coś dobrego zrobić 

Dał się zapamiętać jako ten od "frajerów" i tak już pozostanie 

Jedyny plus to jest osobą wierzącą co wyklucza LGBT i podobne 

W którym miejscu go chwaliłem? Jakkolwiek to zabrzmiało nie miałem tego na celu. Co do Samoobrony nigdy na nich nie głosowałem ale popierałem działania. W tej chwili obserwuję dość aktywnie Konfederację.

Tak dokładnie kto walczy w naszej sprawie nie przeszkadzać 

Przykład Kołodziejczyk nie ufałem ale nie krytykowałem 

Podobne Izdebski też słabo w niego wierzyłem 

Lecz kiedy już u władzy patrzeć na łapy 

8 godzin temu, lokizom napisał:

Chodzi Tobie o wymienienie sukcesow ministerstwa Ardanowskiego?

- susza, pierwszy raz o niej wogole usłyszeliśmy i dostaliśmy mimo że duża część osób nie powinna dostać

- podnieśli zwrot do paliwa i dali go wiecej dla hodowców

- program wapnowania, tutaj niby sukces ale wiesz ze za dobre wapno węglanowe to ja już musze dać 200 zl/t? Wtedy było to poniżej 100 zl/t

- kwota wolna, chyba to było 40 tys

- skup tych jabłek za co teraz pewnie będzie miał zarzuty. Paradoks polega na tym ze te pieniadze trafily do sadownikow, dal je mozna powiedziec podatnik. Nikt ich nie ukradł, nie zabrała ich jak to często bywa wąska grupa osób.

Wapnowanie jaki zysk dopłacaja patyrokom co maja niskie PH , jak można był dopuścić do takiej sytacji , że dbam  mam wszystko powyżej 6 to nie skorzystałem ani razu

6 godzin temu, jarki napisał:

Dlaczego uważasz że mam źle zdanie o JKA na Boga nie rozumiem 

Dziesiątki razy pisałem że Ardanowski to NAJLEPSZY minister jakiego pamiętam 

Gdzie napisałem że masz zle zdanie o Ardanowskim? 

Co do Leppera to wiesz z kim rządził, to nie był sojusznik marzeń Jarka. On robił wszystko aby przejąć jego elektorat a Andrzeja zniszczyć. Było takie spotkanie w Tczewie, nawet bylo i pewnie jeszcze jest na Y..T.... gdzie Lepper opowiada o tym jakim człowiekiem jest Lech a jakim Jarosław. 

Kiedyś miałem taką babkę w ministerstwie. Po rządach Ardanowskiego jeszcze z nią zagadałem jaki minister był najlepszy. Powiedziała bez chwili zastanowienia że Andrzej był wyjątkowy. W telewizji go pograzyli ale dla pracowników był wzorem. Tylko za jego kadencji na Święta dało prezent, była wędlinka, itd. 

Ciągle uważam że za zleceniem zabojstwa Andrzeja byli J.K i D.T. 

Powiedz kto wymyślił seksafere? Wyszło że jednak z nikim z Samoobrony ta Pani nie miała jednak dziecka. 

Mam nadzieje ze jestes swiadomy tego ze stal za tym Jarek.

On miał jaja jak mało kto na tych protestach, bylem wtedy maly ale troche wiem.

Dzisiaj to ciezko bylo Tobie nawet pofatygowac sie na protest w JD. On mial wtedy posluch, ludzie mu wierzyli bo będąc jeszcze nikim umiał coś zmienić. Media go zniszczyly. Dzisiaj za kim pojdziesz? Za Izdebskim albo Kolodziejczakiem? Docen wkoncu Go, bo takiego jak On nie bylo jeszcze.

Co do Sawickiego to jego słowa o frajerach to swieta prawda, nie wiem czemu tego nie umiesz przetrawic. 

Co do PiSu to po Ardanowskim nic dobrego już nie zrobili w rolnictwie a i tak będziesz na nich głosował, powiem niedelikatnie to jest właśnie to frajerstwo

Dużo gadania że nie popra tego czy tamtego a jednak Mateusz (das Student) wszystko podpisywał. Ziobro jedynie dobrze prawił.

Edytowano przez lokizom
1 osoba lubi to

Kolego dziś ważne jest czy Ty lub ja jesteśmy prawicowi czy lewakami 

Żeby to szaleństwo pokonać nie należy sobie rzucać kłód pod nogi 

My jednak nieco się różnimy i bardzo dobrze lecz cel mamy wspólny 

W tamtych protestach to jednak ja wielokrotnie marzłem 

Śp niestety po dojściu do koryta zachowywał się fatalnie 

Nie będę tego opisywał KROPKA 

Dziś widzimy jak można się zeszmacić wystarczy spojrzeć na MINIstra 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się