Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post @miwigos Priaxor (jeszcze taniej) + protio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 · Zgłoś post Jak wy liczycie litr około 200 zł do tego protio, to w jakich dawkach że taniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Czemu litr 200 zł? Przecież Priaxora kupisz za 170. Mnie wyszedl około 150 bo jeszcze się dogadałem z BASFowcem. Pamiętam że jak pierwszy raz kupowałem go jak wchodził to za litr płaciłem kolo 100 zł. Protio chyba kolo 300 za litr? Edytowano Maj 11, 2023 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 · Zgłoś post I jakie dawki dajesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Priaxor płaciłem 760/5 we wrześniu a Proviso 300EC w tym czasie 210 zł/ litr Edytowano Maj 11, 2023 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 · Zgłoś post 2 godziny temu, lokizom napisał: Czemu litr 200 zł? Przecież Priaxora kupisz za 170. Mnie wyszedl około 150 bo jeszcze się dogadałem z BASFowcem. Pamiętam że jak pierwszy raz kupowałem go jak wchodził to za litr płaciłem kolo 100 zł. Protio chyba kolo 300 za litr? A gdzie po tyle teraz kupisz praixora? Gdzie bym nie dzwonil to za 5 l cenia 970-1020 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2023 · Zgłoś post Pszenicę oparskam Amistar Gold dokąd starczy,reszta Kier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 14, 2023 · Zgłoś post Czy też zauważyliście w Waszej okolicy rudy odcień na pszenicach Niby plantacje były dość ładne a w ostatnich dniach niepokojące zmiany barw Oczywiście mam swoją teorię ale chciałbym poznać Waszą i czy też tak jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Kariatyda jest ruda.Znawcy obstawiają reakcję na trineksapak etylu 250ec w dawce 0,4l/ha.Pole opryskane chlorkiem mepikwatu 1l/ha rośliny wydają się zieleńsze? Obstawiam niedobory...Tak naprawdę to ZAGADKA! Edytowano Maj 15, 2023 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 · Zgłoś post U nas tylko te póżne po kuku i zależne od odmiany , u mnie poszedł mix odzywki, fungicyd,antywylegacze i po 4 dniach było -3 , obstawiam że to ta przyczyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 · Zgłoś post Najpierw zauważyłem to na mocnej pszenicy pomyślałem oczywiście trineksapak Ale zaczęło się to pojawiać na różnych pszenicach mniejszych i większych, narasta Według mnie oczywiście że to fitotoksyczność ale nie tylko po retardentach Wszystko zależy co było namieszane a zwłaszcza w jakich warunkach podane Podsumowując moim zdaniem główna odpowiedzialność leży po stronie fungicydów Mamy obumieranie tkanek ale też dużą presję chorób zwłaszcza brunatną plamistość Fungicydy nie zadziałały bo jadą wieczorami w niskiej temperaturze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Soligor z siarczanem magnezu tylko 1 maja po nocnych przymrozkach.Retardanty 4 maja i największe objawy po ostatnim wieczornym oprysku(2ha z 10ha).DTR-ka gryzie tylko Kariatydę-Kilimanjaro i Tadeusz OK! Teraz pójdzie azoksy+difenokonazol. Edytowano Maj 15, 2023 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 · Zgłoś post Skoro to choroba to dlaczego na kontroli bez oprysku , pszenica ładna zdrowa, zabieg 20 kwietnia wykonany, to co pryskane wcześniej 12 kwietnia ale inputem triple ( nie zabij mnie za rekleme ), jest OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2023 · Zgłoś post Usiądź wygodnie i przeczytaj jeszcze raz co wyżej napisałem Tak na marginesie to ja mam czysto a ty chyba zjebałeś robotę Pryskałem przy temperaturze około 14-15°C i BBCH 32 Fossa + tebu (1,3+0,54) noc była bez przymrozku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2023 · Zgłoś post Wiadomo że fitotoksyczność , pisałeś o brunatnej plamistośći , u mnie nie ma nawet na nie pryskanym, jeden fungicyd jest OK drugi nie , ale tragedi nie ma , zaosczędziłem 40-50 zł i mam za swoje , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2023 · Zgłoś post Złotówa wyszła z Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2023 · Zgłoś post Poprostu pszenica po kuku , miedzy zabiegami krótszy okres, jeśli to ta przyczyna to nie warto, wiem że w tej odmianie nie zastosuje tego środka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2023 · Zgłoś post Czyli jaka substancja/ środek zawiódł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Duet na start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post U mnie po tym wszystko ok ale nie dawalem na pszenice. Temperatura były wtedy u mnie tez 14-16, ale przymrozek był w nocy przed i po. Boskalid, metrafenon i krezoksym o ile pamiętam tam jest. Cenowo przystępny produkt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Solo czy mieszanina , bo u mix z 7 pozycji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Duet a właściwie to trio pierwszą i trzecią substancję to ja bym raczej na T2 dał One są w jednej bańce moim zdaniem firma wyważa otwarte drzwi Druga sprawa puki co to T1 nie wyobrażam sobie bez morfoliny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Panowie kiedy plan na T2 u mnie BBCH 37 po części jest Jak zawsze chciało by się nieco opóźnić ale od T1 już prawie 4 tygodnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Mam 3l Amistar Gold(<-miało być difenokonazol+azoksystrobina)co go w jęczmieniu nie zużyłem.Po niedzieli,bo się ponoć azoksystrobina(Kier też ją ma)na kłos nie nadaje?Reszta 7ha,jak co roku-jak się wykłosi..."Apsik R"(protiokonazol+tebukonazol)? Edytowano Maj 17, 2023 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Moja pryskana 12 kwiecień i 12 maj , koło 12 czerwca T3, nie ma co czekać było ciepło, teraz zimne noce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach