Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Jakie polecacie stosować fungicydy w pszenicy ozimej , pszenżycie i jęczmieniu ozimym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post w ubiegłym roku było w pszenicy capallo artea swing a w jęczmieniu ozimym to samo bez swing'u Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Jesteś zadowolony z efektów ich działania? Właśnie myślałem zastosować w pszenicy: T1; Capallo 1,4l T2: Artea 0,5 w pszenżycie i jęczmieniu: T1: Tilt Turbo 1l T2: Artea 0,5l Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Tak jestem zadowolony zwłaszcza przy dzisiejszej cenie pszenicy >:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post w pszenicy jechałem tak: T1 Capalo T2 Falcon na połowie i na drugiej Olympus T3 Tebu Z tego zestawu w tym roku napewno jadę na T1 Capalo resztę zobaczymy jak się pokażą oferty z cenami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Kiedy mają być znane ceny fungicydów na ten sezon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post pewnie nie szybciej niż w połowie lutego, czają sie bo nie wiedzą o ile podnieść ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 4, 2011 · Zgłoś post Jak sądzicie w pszenżycie zastosować taką ochronę jak w pszenicy, czy zrezygnować z pierwszego zabiegu, a przyśpieszyć drugi na liść flagowy i zastosować coś "mocniejszego" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 4, 2011 · Zgłoś post to zależy od sytuacji na polu. w tym roku pojawia sie z nowych SOLIGOR bayer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 10, 2011 · Zgłoś post mówisz i masz :) http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/zboza/nowy-fungicyd-zbozowy,25446.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2011 · Zgłoś post Co sądzicie o programie Syngenty? T1 Tilt Turbo + Unix T2 Artea + Olympus Tylko, że drogo wychodzi - gdyby była pewność ceny po żniwach można by się skusić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2011 · Zgłoś post odświeżane kotlety :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2011 · Zgłoś post Unix dobry jest na łamliwość, ale ta cena... :'( Co sądzicie o Wirtuozie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2011 · Zgłoś post nigdy nie wiemy taki zawód :) wiosną był u mnie kolega i mówił że on nie da nic na grzyby bo zboże będzie tanie a ja mu że zawsze daję podobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2011 · Zgłoś post odświeżane kotlety :) W sumie tak. Najpierw to trzeba zajść do sklepu i sprawdzić z jakimi cenami wyskoczą i wtedy będziemy się martwić. Jest tyle tego, że trudno coś wybrać a jeszcze gorzej dobrać jakość do ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2011 · Zgłoś post na ten sezon mam na T1 Capallo a Wy od czego planujecie zacząć bo niewiele czasu pozostało do namysłu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2011 · Zgłoś post Też się zastanawiałem nad Capalo ale polecę Duetem (mam dziwne przeczucie, że zboża będą tanie po żniwach). To i tak dobra ochrona u mnie. W moich okolicach to tylko ja i gospodarstwo poPGR-owskie stosujemy fungicydy. Dlatego zbiory są dwu- trzykrotnie wyższe niż innych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2011 · Zgłoś post duet to sobie zostaw na t2. to ile zbierasz ty a ile inni :;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2011 · Zgłoś post na połowe capallo a na reszte 0.5 input +0.5fandango Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2011 · Zgłoś post do duetu to ja nie mam przekonania próbowałem go i zawsze brunatna plamistość była problemem a twierdzą że w ich badaniach było O.K. :-\ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2011 · Zgłoś post w capalo i w duecie masz epokosykonazol bo fenpropimorf ani metrafenon nie działają na DTR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2011 · Zgłoś post duet to sobie zostaw na t2. to ile zbierasz ty a ile inni :;D Ja zbieram połowę tego co Wy :-\ to możecie sobie obliczyć jak cienkie zboża są u sąsiadów. Jeszcze dużo muszę się nauczyć. To co w takim razie zastosować na pierwszy zabieg? U mnie bardzo trudno dostać jakiekolwiek fungicydy. Zależy mi na tym żeby zwalczyć choroby podstawy źdźbła. Z dostępnych środków zwalczających te grzyby zostaje chyba tylko Alert (tylko czasu mało na zakup a zaświadczenia jeszcze nie dostałem) albo czysty prochloraz ale to za mało bo nie zwalcza fuzaryjnej zgorzeli podstawy źdźbła. Nie jestem pewien ale chyba widziałem jeszcze Taliusa, może by tak zmieszać z Mirage? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2011 · Zgłoś post kropiliście już zboża ? bo ja się zbieram z calypso ale ta pogoda >;D dziś znowu wieje jak ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2011 · Zgłoś post calypso??co ty znalazłes na polu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2011 · Zgłoś post capallo ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach