Napisano Maj 5, 2022 · Zgłoś post Te korzenie to są przereklemowane, na średnio dobrych glebach CCC zdaje egzamin, psałem to nie raz wole stracić pól tony przez CCC ,niż tone przez wylegnięcie, do tego kiepskie parametry i trgaiczne koszenie A terminowo to to daje 30 % gospodarstw, większość teraz jedzie antywylegaczem , a to już za późno bo drugie kolanko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2022 · Zgłoś post No i właśnie o tym piszę trzeba podać dużo przed ewentualną suszą Ja wolę jeśli jest taka potrzeba reagować w czasie wegetacji Zwykle robię to miejscowo kiedy widać sytuację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2022 · Zgłoś post Na dobrych ziemiach taka strategia nie sprawdzi się , Ja wole zapobiegać pożarowi niż go gasić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2022 · Zgłoś post Dokładnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (ziemi) Człowiek musi być kreatywny i się dostosować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2022 · Zgłoś post @miwigos A widziales w tym roku pierwsze kolanko wogole. Tutaj pierwsze kolanko ,,zatrzymalo" sie na 1 cm bez zadnego zabiegu. Drugie poszlo na 2-3 cm. Co tu skracac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Jak pryskałem to było na jednej odmianie dobry cm, teraz około 5 cm, narazie w pszenicy jest mokro i zrobiło sie ciepło , nie wiemy jaka dalej będzie pogoda Edytowano Maj 7, 2022 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 · Zgłoś post ... ja tam też nie widzę powodu żeby odpuszczać skracanie, 0,4 modusa jeszcze nigdy pszenicy nie zaszkodziło... tym bardziej że jest ciepło i mokro więc chyba warto... tzn ja swoje skracałem i grzybówa Wirtuoz... w tym roku to jak wiadomo te jego ostatni koncert :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 · Zgłoś post Cieplo i mokro? Tutaj zimno i sucho Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 8, 2022 · Zgłoś post ... nie no jak burak, czerwony czy cukrowy po tygodniu od siewu wschodzi to warunki ma raczej dobre ... ja się sam zdziwiłem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 8, 2022 · Zgłoś post Myślę że pogoda ma kluczowe znaczenie w przypadku antywylegaczy Kto jakie te warunki ma chyba jednak jest sam w stanie ocenić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Co doradzicie bo faza 1-szego kolanka na pewno ucieknie.Nie ma chyba szans w tym tygodniu żeby zrobić zabieg. Pszenica ozima i jęczmień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post W pszenicy ozimej nie ucieknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post A co chcesz robić że tak się pieklisz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Regulacja , bo jest dość gęsty @miwigos Mam rozumieć że jak będzie możliwość w jechania, to w pszenicę jechać jak na pierwsze kolanko? A co z jęczmieniem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Regulacja pszenicy poniżej 10C to nie zadziała. Kilka dni ciepełka niezbędne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2023 · Zgłoś post Zimno samo powoduje regulację roślin Jeśli chodzi o zabiegi w takich temperaturach to @ansu ma rację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2023 · Zgłoś post Tylko zimno nie usztywni źdżbła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2023 · Zgłoś post Azot usztywni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2023 · Zgłoś post Ansu prima aprilis już był. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2023 · Zgłoś post Panowie to ile Wy macie roślin na metrze że tak się denerwujecie ? Ja widzę bardzo potrzebne opady i normalne o tej porze ochłodzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2023 · Zgłoś post Jęczmień ozim. wysiane koniec września 300 szt 1m2. 5-8 rozkrzewień i jak tu się nie martwić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2023 · Zgłoś post Czas na bezpieczne CCC powoli mija, zostaną później tylko drogie i mniej efektowne pogrubiacze kto idzie na 10+ to się martwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2023 · Zgłoś post Pszenica 10+ spokojna głowa Jęczmień jeśli była taka potrzeba to też później robiłem Tylko dwucyfrówka w jęczmieniu toooo...!!?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2023 · Zgłoś post Jak chcesz usztywnić i skrócić dolne miedzywężla po terminie i jakim kosztem, szukamy nieraz osczędności 40 zł (np. w rzepaku ), a tu przepłacać więcej , chyba że ktoś nie lubi CCC z dodatkiem innej substancji , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2023 · Zgłoś post Nie mam zamiaru ingerować o tej porze w wzrost pszenicy O chlorku chloromekwatu pisałem tu już wiele razy Ostatni jaki miałem dałem mojemu śp. Koledze jakiś 15 lat temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach