Napisano Październik 18, 2018 · Zgłoś post W tym roku wszyscy mają dobre lub bardzo dobre,słabego nie widziałem w okolicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2018 · Zgłoś post Co roku wszyscy mają dobre a w żniwa 2+ albo jak ktoś dbał to 3+, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2018 · Zgłoś post O przyszłym płonie trudno mówić bo to jeszcze bardzo daleko Jedno jest pewne ten rzepak ma wzorowy pokrój w przeciwieństwie do większości A o takim stanowisku jak moje inni w okolicy mogą tylko pomarzyć @lokizom po nim suszy zwyczajnie nie widać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2018 · Zgłoś post Wszyscy mają dobre? Ogólnie na północy są zle rzepaki, dużo poszło pod pług. I to nie tylko w moim regionie. Zulawy, ziemie pod Pelplinem i aż do Szczecina taki pas północy kraju nie wygląda to dobrze w bardzo wielu miejscach, bylo bardzo sucho w sierpniu-wrześniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2018 · Zgłoś post Znajomy miał bardzo nierówne wschody namawiałem na tebukonazol dzielony Ale zwlekał i zwlekał bo nic z tego nie będzie jak się obudził to rzepak poszedł Opryskał ale było za późno na tebu dziś się zastanawia czy poprawiać Kto to może wiedzieć przecież zaraz listopad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post dużo roślin jest idealnych 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Dokładnie o to chodzi młody Kolego Jest tylko jedno ale żeby tak prowadzić rzepak trzeba mieć RZEPAK To tak jak ktoś daje antywylegacze w zbożu ale wcześniej zapomniał o nawożeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Byle do wiosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Masz sporo mniejsze rośliny od moich Ale prawidłowy pokrój co bardzo dobrze rokuje Dokładnie byle do wiosny ja jestem tej jesieni pełen nadziei Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Pokrój jest ok chociaż liście stoją do góry, termin już robi swoje, nie będzie szedł ku gorze. Czemu u mnie położył liście? Bo jest na tych zdjęciach mała obsada, tam gdzie więcej roślin na metrze to liście jak u kolegi @men2face ale reszta ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Ułożenie liści zapewne jest związane głównie z sposobem i terminem regulacji Oczywiście obsada na metrze ma też wpływ bo przecież walczą o światło Tak termin jest na tyle późny że już do góry nie pójdzie na pewno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 23, 2018 · Zgłoś post @szymon87 tak wyglądał mój rzepak rok temu , aż się wystraszyłem jak go zobaczyłem po skracaniu fotka z dnia 09 10 2017 a to fotka z 18 11 2017 trochę się wyrobił Wiem że nie ma co porównywać tamtego roku z tym , w tamtym było dużo wilgoci , w tym susza . Poczekaj zobaczysz co będzie , bo i tak teraz już nic nie zmienisz czasu nie cofniesz . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 23, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Dlaczego się wystraszyłeś Bardzo ładnie wyłożone rośliny ;) Edytowano Październik 23, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 23, 2018 · Zgłoś post Wiesz pierwszy raz widziałem taki efekt , wyglądał jak by go walcem przejechało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 23, 2018 · Zgłoś post Kosztowny ten walec :D Efekt był taki bo roślinki rzadko sobie rosły Przy małej obsadzie to i bez caryxu potrafi nieźle legnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2018 · Zgłoś post Dobra niedowiarki, skracanie na 10 liść 1 litr Caryxu mission accomplished :-D Caryx na 10 liść: Toprex na 4 liść: No i weź bądź mądry jak lepiej. Toprex wciąga tylko szyjkę ale nie hamuje budowania właśnie czegoś takiego, liście do góry. Caryx powoduje, że fajnie to się na boki rozchodzi, masywne korzenie boczne. Zobaczymy na wiosnę, chociaż pewnie nie będzie różnicy, dopiero raczej w czerwcu jak susza przyjdzie... 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2018 · Zgłoś post No będąc szczerym nie urywa :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2018 · Zgłoś post Przy mojej dawce gnojowicy a bardziej dawce azotu z niej to Caryx poszedł w dawce prawie 2l i to część wcześnie. Ale korzeń szacunek jak na tego nieboraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2018 · Zgłoś post @ikcomas jak Ty go wykopał ? Już kilka razy nosiłem się z takim zamiarem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2018 · Zgłoś post U nas na 10 liśc to by była już kapusta,mam taki przy słupach,a u ciebie jakaś mizerota,musiał mieć 10 listeczków ,ale jak to możliwe ,bym powiedział nieralne,chyba że na wschodzie inaczej rośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2018 · Zgłoś post @lokizom widziałem rzepak na dużej dawce gnojowicy i faktycznie chłopaki teraz co raz go męczą ale to syzyfowa praca. @jarki łachy piachu straszne to jak namokło dało się wyciągnąć, ale tylko jeden się udało inne urywały się gdzieś na 30 cm. @miwigos tak, słabo rósł bo było bardzo sucho, miał być do likwidacji ale jak dostał wody to ruszył błyskawicznie i mi deko uciekł bo pogody nie było, podczas zabiegu miał jakieś 40-50 cm teraz leży na ziemi co zresztą widać na zdjęciu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2018 · Zgłoś post Z pół metra zrobiło się 10 cm,fata-morgana,10l caryxu by nawet go nie wciągło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2018 · Zgłoś post 11 godzin temu, ikcomas napisał: widziałem rzepak na dużej dawce gnojowicy i faktycznie chłopaki teraz co raz go męczą ale to syzyfowa praca. Teraz i już od bardzo dawna syzyfowa bo na bank mocno spóźniona 1 godzinę temu, miwigos napisał: Z pół metra zrobiło się 10 cm,fata-morgana, To dalekowschodnia fantazja :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2018 · Zgłoś post Ja myślę że kolega wjechał w ten pół metrowy rzepak talerzówka a z tyłu miał belkę z cieczą roboczą stąd ten efekt :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2018 · Zgłoś post Byle do wiosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach