Posted September 25, 2021 · Report post Przecież Chem irol ma gotowe rozwiązania fungicydowo-skracające. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2021 · Report post Wynalazki od kurko podobnych to sobie można, daj tyle samo miksu ala kura co caryxu i obserwuj efekty poza tym oryginał jest fajnym "dostawczakiem" jeśli chcemy dorzucić jakiś mikro ewentualnie wzmocnić grzybowo Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2021 · Report post Dokładnie Już pisaliśmy o tym w zbożach Jedna mieszanina z górnej półki plus uzupełnienie obojętnie jakiej produkcji Tak można wzmocnić ale również potanić nieco zabieg Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2021 · Report post Nigdy ich nie zdradziłem,ale może brak plonu rzepaku z tego wynikał. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2021 · Report post Brawo.punkt dla Ciebie Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2021 · Report post @men2face ostatnio to z butelkami z innvigo można "La cucaracha" odtańczycz i odśpiewać, żeby się rozpuściło. Jeszcze żeby coś innego niż acetamipryd na cucarache i inne żyjątka dopuścili do stosowania. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 (edited) · Report post Jakby wszyscy robili jak ja ,to by te firmy nie istniały, więc się wyrównuje Edited September 26, 2021 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post Jutro dostanie Toprex. Mowilem kilka lat temu ze juz nigdy Toprexu ale chyba nie ma wyjscia w tym roku. Moze zakonczy wegetacje wygladajac tak jak ten @barts tydzien temu Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post Jeśli temperatury zostaną jak teraz to raczej nie dogoni, już pażdziernik i nawet jak będzie ciepło to to już nie jest to co połowa września mimo wszystko zrobić co ma być zrobione i do wiosny czekać, może zima łaskawa się trafi i jakiś plon wyda ten na pierwszym zdjęciu to dramat, drugie zdjęcie daje nadzieje Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post Rzadzizna fakt, choć poprzednie zdjęcie tego nie oddawało. Kukurydza raczej będzie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post Nie o obsadę chodzi a o wigor tego rzepaku Mój dziś dostał mixa + tebu jakoś słabo idzie przez to zimno Ale teraz dwa tygodnie ciepła ma być to może może coś podrośnie Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post U mnie poszła na połowie druga regulacja Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2021 · Report post Dziś warunki idealne były @miwigos co tak szybko?, co dawałeś, ile liści rzepak? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2021 · Report post Obecnie 6-7 wyrośniętych i dwa małe w rozecie ,na pierwszy tebukonazol + caryx 0,5 + 0,5, na drugi 0,5+ 0,2 Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2021 · Report post Coś jak mój przy pierwszej regulacji czego się bałeś że tak ostrożnie ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2021 · Report post Zawsze tak robię ,nie było za ciepło i nie pędził aż tak mocno Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2021 · Report post Panowie protiokonazol też ma właściwości skracające? Proponuję wujowi dać 0,8l AsPik R+0,25 Ambrosio,bo ma.Czy dorzucić jeszcze X-met.Rzepak sadzi Es Fuego z 21sierpnia bodajże. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2021 · Report post Skoro to triazol to może i ma ale na pewno małe Myślę że tu nie ma sensu kombinować i jeśli chcemy regulować to tradycyjne Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2021 · Report post Czyli dorzucić Caryx?Tebukonazolu jest z mieszaniny 225g, to prawie litr "tradycyjnego". Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2021 · Report post Wszystko zależy od potencjału rzepaku Standardowo dwa razy po pół dawki Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2021 · Report post Dostal Toprex 3 dni temu. Czy mozna powiedziec ze ruszyl? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2021 · Report post Jest lepiej widać że trochę go ruszyło tylko to już za późno, jedyna nadzieja w łaskawej zimie Mój trochę korzeń cienki ale średnio 8 liści więc powinien się podciągnać Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2021 · Report post @lokizom co za odmiana? @barts czemu korzeń chudy.Przecież wodę łatwo się zatrzymuje, wystarczy chcieć i innych uczyć. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2021 · Report post Mojego od niedzieli nie widziałem jak sugerowaliście jest mi dużo lepiej Po niedzieli zobaczę co dalej Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2021 · Report post @barts uwazaj bo niedlugo on ten Twoj przegoni. A tak na powaznie to jesli bedzie dobry pazdziernik to moze sie az tak zimy nie bede bal @Pałuczanin81 Atora. Ale nastepny rok przechodze juz na nowsze odmiany. Do @miwigos Ja mam porownanie siewu po orce i bezorkowo. Oralem ostatni obornik jaki mialem i bede mial, ok.3ha i jest duzo gorszy rzepak niz po bezorkowej. Duzo to malo powiedziane Share this post Link to post Share on other sites