8C11797E-7600-4318-9344-FC0523938BA8.jpeg

ansu
Sign in to follow this  
Followers 0

  Report Image
Sign in to follow this  
Followers 0

From the album

  • 31 images
  • 26 comments

Photo Information


10 Comments

Spód fajny cienki. Chciałbym widzieć, jak przy wyrabianiu kręcisz tym nad głową ;) 

Share this comment


Link to comment

Ma być cienkie i kruche. To tylko mąka, drożdże, woda, sól, oliwa. Jak dobrze wyrobić ciasto, na twardo to nie robi się zakalec tylko ładnie wyrośnie pod farszem. 
Brzeg to zawinięty ciastem pasek sera

Edited by ansu

Share this comment


Link to comment

I wyszło tak, że ślina do pasa leci :) drożdże dajesz suche, czy mokre? 

Share this comment


Link to comment

Ja z reguły też. Dwa lata temu jak drożdże były niedostępne w sklepie, to znalazłem w domu suche, ale z nich już tak dobrze nie wychodziło, bardziej w stylu przaśnego chleba, niż ciasta drożdżowego. Teraz staram się mieć zawsze 5-10 kostek w zamrażarce, jednak też na bieżąco idą do chleba. 

Share this comment


Link to comment

Mamy zamiar chleb bo małe sklepy i piekarnie padają. Tylko przemysłowy będzie w Starym Nieładzie 

Share this comment


Link to comment

Ten brzeg pizzy to mnie zmylił.Jak pierwszy raz fotkę oglądałem-to myślałem, że trzymasz jajko po wiedeńsku.:)

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now