Marecki 146 Posted February 2, 2022 · Report Spód fajny cienki. Chciałbym widzieć, jak przy wyrabianiu kręcisz tym nad głową ;) Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 2, 2022 · Report To spod nie powinien mieć ze trzy cm grubości? Share this comment Link to comment
Marecki 146 Posted February 2, 2022 · Report Najprościej mówiąc właśnie tym się różni pizza od zapiekanki. Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 3, 2022 · Report Ale jak cienki to nie jest deska? Żona robi taki z 3-5cm wyrośnięty. Share this comment Link to comment
ansu 70 Posted February 3, 2022 (edited) · Report Ma być cienkie i kruche. To tylko mąka, drożdże, woda, sól, oliwa. Jak dobrze wyrobić ciasto, na twardo to nie robi się zakalec tylko ładnie wyrośnie pod farszem. Brzeg to zawinięty ciastem pasek sera Edited February 3, 2022 by ansu Share this comment Link to comment
Marecki 146 Posted February 3, 2022 · Report I wyszło tak, że ślina do pasa leci :) drożdże dajesz suche, czy mokre? Share this comment Link to comment
ansu 70 Posted February 3, 2022 · Report Takie w kostce -50g/1kg mąki, i 0,5l wody. Share this comment Link to comment
Marecki 146 Posted February 3, 2022 · Report Ja z reguły też. Dwa lata temu jak drożdże były niedostępne w sklepie, to znalazłem w domu suche, ale z nich już tak dobrze nie wychodziło, bardziej w stylu przaśnego chleba, niż ciasta drożdżowego. Teraz staram się mieć zawsze 5-10 kostek w zamrażarce, jednak też na bieżąco idą do chleba. Share this comment Link to comment
ansu 70 Posted February 3, 2022 · Report Mamy zamiar chleb bo małe sklepy i piekarnie padają. Tylko przemysłowy będzie w Starym Nieładzie Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 3, 2022 · Report Ten brzeg pizzy to mnie zmylił.Jak pierwszy raz fotkę oglądałem-to myślałem, że trzymasz jajko po wiedeńsku.:) Share this comment Link to comment