Marecki 129 Posted February 2 · Report Spód fajny cienki. Chciałbym widzieć, jak przy wyrabianiu kręcisz tym nad głową ;) Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 2 · Report To spod nie powinien mieć ze trzy cm grubości? Share this comment Link to comment
Marecki 129 Posted February 2 · Report Najprościej mówiąc właśnie tym się różni pizza od zapiekanki. Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 3 · Report Ale jak cienki to nie jest deska? Żona robi taki z 3-5cm wyrośnięty. Share this comment Link to comment
ansu 53 Posted February 3 (edited) · Report Ma być cienkie i kruche. To tylko mąka, drożdże, woda, sól, oliwa. Jak dobrze wyrobić ciasto, na twardo to nie robi się zakalec tylko ładnie wyrośnie pod farszem. Brzeg to zawinięty ciastem pasek sera Edited February 3 by ansu Share this comment Link to comment
Marecki 129 Posted February 3 · Report I wyszło tak, że ślina do pasa leci :) drożdże dajesz suche, czy mokre? Share this comment Link to comment
ansu 53 Posted February 3 · Report Takie w kostce -50g/1kg mąki, i 0,5l wody. Share this comment Link to comment
Marecki 129 Posted February 3 · Report Ja z reguły też. Dwa lata temu jak drożdże były niedostępne w sklepie, to znalazłem w domu suche, ale z nich już tak dobrze nie wychodziło, bardziej w stylu przaśnego chleba, niż ciasta drożdżowego. Teraz staram się mieć zawsze 5-10 kostek w zamrażarce, jednak też na bieżąco idą do chleba. Share this comment Link to comment
ansu 53 Posted February 3 · Report Mamy zamiar chleb bo małe sklepy i piekarnie padają. Tylko przemysłowy będzie w Starym Nieładzie Share this comment Link to comment
Pałuczanin81 51 Posted February 3 · Report Ten brzeg pizzy to mnie zmylił.Jak pierwszy raz fotkę oglądałem-to myślałem, że trzymasz jajko po wiedeńsku.:) Share this comment Link to comment