Cała aktywność
- Kompaktowy
- Rozszerzony
- Pokaż widok:
Strumień aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
@lokizom ty wstawiasz zdjecia z poczatku czerwca?:> tytaj i drzewa zaczynaja podsychac nie mowiac o zbozach wjechali w jeczmienie, plon kolo 4-5 ton na lekkich ziemiach
-
@jarki ja nie mowie o uprawie partaczej, tylko bezorkowej Ja gruberem i talerzowka przygotowuje odpowiednio pola do siewu, tylko w qq rdesty mi sie pojawily, a moj zamiennik elumisa, sie nie nie nie sprawdza, wiec szukam na przyszlosc dodatkowej substancji do zwalczania odnosnie czosnku, to jest to jeszcze ciezszy temat, bo bardzo malo powierzchni liscie zakrywaja i trzeba systematycznie walczyc z zielem
-
No buraki to już prawie w 100% leżą
-
Inny świat , wszystko białe sie robi, u Ciebie w sierpniu żniwa
-
Dobre pytanie Ale należy je zadać tym co tak robią Widzę qq zasianą w chwasty opryskaną i duże oczy że nie rośnie Jak qrna ma rosnąć skoro zielsko wypiło wodę a herbicyd męczy Zboża ozime podobnie to jest nie wiem głupota lenistwo? Raczej złudne oszczędności
-
Idą małymi krokami. Mam nadzieję że w tym roku uda się dołączyć do klubu 10 ton. Szansa jest ale żeby nie skończyło się na tym jak zawsze czyli jedynie 8+. Widać że jeszcze ładnie zielone więc ciągnie, wypalenisk jest bardzo malo. Dałem też dość duże N3, nadzieja jest. https://drive.google.com/file/d/1MTySzYn1PbVxIj5lHE9DKfxSt6_wJf0e/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1MR5J2VjRfJUwPPM5ZcIEwV7pPVi7B0GZ/view?usp=drivesdk
-
Od kiedy przy uprawie bezorkowej nie można zerwać ścierniska ?
-
No właśnie jakie dawki tego paku muszą być żeby było skutecznie na miotłę? Pozostałe chwasty podobne też załatwia ?
-
uloge zmienił swoje zdjęcie
-
uloge dołączył do społeczności
- Wczoraj
-
MathMore dołączył do społeczności
-
ixuvyci zmienił swoje zdjęcie
-
ixuvyci dołączył do społeczności
-
w poprzedni piatek spadlo lacznie 18 l, a teraz qq praktycznie wszystkie pozwijane, nawet te czysciutkie na 3 klasie Jeszcze kilka dni bez deszczu i bedzie podobnie jak w poprzednim roku
-
avsteriag dołączył do społeczności
-
Mam nr tel tylko do Sachajki ale masz rację Grzegorz by się przydał. Nawet fajnie byłoby zorganizować z nim jakieś spotkanie. Dużo znajomych też go popiera i głosowało na Niego
-
Odnosnie postu wyzej uprawa nastepcza chcialbym pszenice zasiac. Bedzie sie dalo to zwalczyc tam?> Oraz drugie pytanie, uprawa qq, szedl mezotrion i niko, ale to nie zwalcza rdestowki powojowatej i wyroslo multum, nawet na najlepszym polu zwija kukurydze przez to.... na przyszlosc czy terbutylazyna zwalczy rdestowke powojowata?,
- Ostatni tydzień
-
Jednak uprawa bezorkowa ma tez swoje minsy potrzebuje porady Czosnek wykopany, ale zielska w chuuu... potrzebny totalny herbicyd zeby zwalczyc wyrosniete rdesty ptasie i powojowate oraz co najgorsze skrzypy jak to zwalczyc? mcpa? fluroksypyr? bo glifo chyba niebardzo?
-
Może potrzebna interwencja poselska Grzegorza Brauna u WLW ?
-
exprtizaru zmienił swoje zdjęcie
-
exprtizaru dołączył do społeczności
-
yhiheb zmienił swoje zdjęcie
-
yhiheb dołączył do społeczności
-
ypygaco zmienił swoje zdjęcie
-
ypygaco dołączył do społeczności
-
Przecież to oczywiste. Jak pisałem lata temu o ASF na wschodzie to temat Was bardzo nie interesował. Podnosiłem tą kwestię z ubijaniem zdrowych świń ale nie miałem siły przebicia.
-
Samo zabicie jednej sztuki w przypadku ASF kosztuje 270 zł. Przyjezdza firma wybrana przez WLW (zapewne firma kolegi WLW) składająca się z np. 4 osób i wybijaja jednego dnia 1000 sztuk. To jest 270 tys złotych. To jest koszt samego ubicia bez wywózki i utylizacji. Tak się kręci biznes. Jak mało swin w stadzie to wybijają więcej wkoło aby ta firma zarobiła jak najwięcej. Przecież nikt tam nie myśli o prawdziwym zwalczaniu choroby ale o €
-
Za Wikipedią niemiecki BASF to największe chemiczne przedsiębiorstwo na świecie. Ursula dba o swoich jak widać. Tak czy inaczej zapasy zrobiłem i chyba jeszcze trochę dobiorę. Myślałem, że tym Quelexem będę robił ale przecież to miotły nie ogarnie bo na miotłę jest Naceto w paku, czyli DFF i flufenacet.
-
I może tak być, że tych 3 nie dostanie odszkodowania. A wiesz po co tak ubijają? Kasa, kasa. Jakiegoś tam padłego dzika to szkoda zachodu ale całe stada to już jest coś.
-
Tutaj w okolicy tego ogniska w promieniu 1km też wybili wszystkie, akurat u 3 rolników wyszło takie wybicie
-
Oni nie są miłosiernymi samarytaninami, przecież doskonale to wiesz. Kazda duża firma (korporacja) taka jest bo liczy się tylko zysk, akcjonariusze na giełdach na to patrza a nie na to żeby firma robiła dobrze rolnikom.
-
Około 23:00 u nas dopiero suchy front przechodził. Tak jak myślałem, dla soi się podoba taki klimat.
-
Sprawdziłem, 20 lat plus maksymalnie 5 lat dodatkowej ochrony. Pozostaje mieć nadzieję, że po kilku latach zejdą trochę z ceny.
-
Wiem, najgorzej jest z tzw. ubojem sanitarnym. Walą prewencyjnie zdrowe w okolicy ogniska. W sąsiednim powiecie tak wybili, zdrowe świnie nic nie było. Potem wezwali weta z informacją, że jeden jeszcze został. Weterynarz wszedł do chlewni a tam rolnik wisiał, wet dostał zawału...
-
Tylko ze Skarb Państwa nie chce za bardzo płacić. W 2020 na 10 rolników z ASF płacili 9 rolnikami. W 2024 na 10 rolników już tylko 6 rolnikom. Także duża szansa że znajdą jakąś niewielkie uchybienia i nic nie zapłacą odszkodowania
-
Jak będą mieli patent to za dużo nie zrobisz zapasów bo jak dobrze pamiętam jest ważny 25 lat w s.o.r
-
Dzisiaj u nas juz ok bez upału ,od południa temp. spadała, wczoraj uganda była