Cała aktywność

Strumień aktualizowany automatycznie   

1. Dzisiaj
  2. Nie oceniaj swoją miara, nie każdy żyje dla kasy. Nawet wśród polityków są wyjątki a jak spojzysz na swoje miejsce zamieszkania to też znajdziesz ludzi których nie kupisz za pieniądze
  3. Tacy ludzie są mniejszośćią , bez szans przeżycia dłuższy okres, zmieni im się pogląd, każdy żyje dla kasy , predzej czy póżniej
  4. Wczoraj
  5. Idealnie by było gdyby Konfederacja startowała razem z Konfederacją Korony Polskiej i Republikanami. Zrobili tak PSL i 2050 oraz Lewica i Razem. Wydaje mi się, że Konfederacja odrobiła lekcję z poprzednich wyborów i będą takie przymiarki ale nawet jeśli będą startować osobno to też nie jest źle bo Konfederacja Korony Polskiej ma realne szanse na kilka mandatów. Tak czy siak ratunkiem dla Polski jest tylko i wyłącznie Konfederacja. Może jeszcze będzie co zbierać z tych zgliszy co zostawią. Warto już teraz pomyśleć nad kandydatem w swoim okręgu, ja już mam to Krzysztof Mulawa. Pewniak, sprawdzony, inteligentny, zaprawiony w boju, pracowity, slucha wyborców, aktywnie działa nie dla stołków, nie dla kasy ale dla dobra Polski. Podziwiam jego walkę z wiatrakami bo ja dawno bym się załamał na jego miejscu.
  6. Mnie uczono że na zaraze co 14 dni , jak popada to wcześniej
  7. Przede wszystkim to musimy się zjednoczyć jak Widzew i ŁKS
  8. Jeszcze musimy się przemordować ponad 2 lata, ciągnie się to niemiłosiernie długo. Według najnowszego sondażu 4 partie tylko wchodzą. Za burtą PSL, 2050, Razem i Konfederacja Korony Polskiej. https://drastus.github.io/sejm-calculator/?pis=33.55&ko=31.17&pl2050=3.8&psl=1.6&lewica=7.25&razem=4.95&konfederacja=12.8&korona=4.8 Konfederacja ma tuzy w ręku, wydaje mi się że Bosak może być Premierem. Czujecie to?
  9. @miwigos 3 godziny spokojnie starcza Teraz godzine temu opryskalem tez kolo tez pod 60 l spadlo lacznie a w rowach wody na dnie.... 14 stopni qq po lakach w tym roku tragedia. cale zolte sie porobily
  10. Dziś WSZYSCY po prawej stronie muszą się trzymać razem Znów szykują nocną zmianę według teorii "autorytetu" Zolla Żeby tego było mało niemce nam podwożą inżynierów Tak na marginesie tym co bojkotowali referendum się to należy Tu żadne tłumaczenia to jest wasza wina tak jak tuska
  11. U mnie już 60 ale nie za bardzo widać tych opadów. Niż poszedł do @lokizom. Niechaj tam pada.
  12. Jedna z popularnych teorii spiskowych zaprzeczających holokaustowi. Jest tego trochę, iluminaci, masoni, płaska Ziemia, lądowanie na Księżycu, chemtrails, jaszczury, atak na WTC, Roswell, czipy w szczepionkach itp. Niektóre absurdalne a inne możliwe albo potwierdzone jak np. chemtrails - do tego się przyznali.
  13. To było kiedyś. U mnie jeden chciał aby mu podstawić samochód na pole po owies i handlarz krzyknął mu 300. Umowa z ua i mercosur robi swoje.
  14. Nie przesadzaj, że tak słabo. W zimie u nas paszarnia za jęczmień ponad 800 dawała.
  15. Ostatni tydzień
  16. Może mi ktoś wytłumaczyć tą wypowiedz Brauna dzisiejsza w radiu odnośnie Auschwitz co tak głośno o Nim znow
  17. bardziej licz 5 ton po 600 zl pszenzyta/jeczmienia/zyta
  18. U @lokizom to już trzeba liczyć wszystkie pola o klasę wyżej. Lata grochu i gnojowicy swoje zrobiły. Zresztą ta klasyfikacja w obecnych czasach jest już ch..a warta. 5 ton na koszty razy 900 zł to 4500. Jakbym u siebie takie koszty na pszenicę ponosił to możliwe, że bym te 10+ co roku miał.
  19. 3 godziny przed deszczem byś pryskał na zaraze ? , jaki sens
  20. Pada.
  21. Przecież na V kl. dochodu nie ma z reguły, wiesz co powinno rosnąc na takiej ziemi
  22. Wczoraj jednak kilka litrów popadało bliżej wieczora. W sumie lipiec już blisko 28 mm dał. Gorzej, że zapowiadają kilkanaście dni do przodu jakieś przeloty. Jęczmień będzie po 20 lipca koszony chyba.
  23. kutwa jakbym wiedzial, jak wolno sie ta chmura przesuwa, to bym 3 godziny temu ziemniaki opryskal. @ikcomas pada u Ciebie?
  24. Niż zawraca do mnie tak jak modele przewidziały.
  25. 5 ton to jest na koszty. Mam inny klimat niż Ty i tutaj trochę latwiej o większe plony bo klimat bardziej umiarkowany, dłuższa wegetacja i chłodniej od wiosny. Do tego dochodzi moze troszke lepszy plodozmian i nawóz naturalny
  26. Na takiej ziemi byś chciał 10 ton , nie przesadzaj, to u nas by musiało być 13, białe to są na II kl., na V kl. to 5 ton jest dobrym wynikiem
  27. Tutaj jednak też pojawiają się coraz bardziej place, dziś mocno to widac. Kto ma pszenicę to całe kawałki się takie zrobiły, u mnie chwyta już V klasę, VI całkiem biała się zrobiła. IV klasa jeszcze się trzyma. Takze 10 ton poszlo juz sie jeb..., a niby bylo tej wody sporo Deszcz przesuwają od poniedziałku, teraz niby pokazują na piątek okolo 20 mm
  28. I tak nie jest źle. W sobotę może Yara Complex na truskawki pójdzie bo akurat po deszczu ładnie się wymiesza w międzyrzędziach. Jeszcze sąsieki na żniwa się na spokojnie przygotuje kiedyś. Niech pada.
  1. Załaduj więcej aktywności