forumowicz

Politycy

1014 postów w tym temacie

Jakimi starymi audicami? Ja tam widzę same nowoczesne SUV-y albo inne wypasione bryki.

Marek Jakubiak w zasadzie jest ok ale... nie przystąpił do Konfederacji tworząc własny klub potwierdził sympatię z PiS. JKA, Kukiz i Sachajko mimo ich wszystkich zalet to jednak postPiS. Pamiętam jak głosowałem na Annę Siarkowską a ta już jako poseł przeszła do PiS w trakcie kadencji. Noż kurde. Trzeba bardziej radykalnych zmian bo tak stoimy w miejscu. Mentzen może nie jest moim wymarzonym kandydatem ale trzeba iść mocno w prawą stronę bo lewaki zmiotą nas z planszy.

Minęło 13 lat i ACTA jako 3 wraca !??

@ikcomas teraz będziemy blokowali wszystko co PRAWICOWE 

Jak opalony zgwałci kobietę to będzie napisane że to mężczyzna 

Jak słońca i wiatru nie będzie to brak energii spowodowany przez węgiel 

Jak krowa będzie bezpłodna to lgbtowcy ja wykupią bo kolejna chciała być bykiem 

Chyba że mimo tego co lewus Gawkowski chce, na białym koniu nas Donald uwolni 

Oczywiście jak zauważy że my tego sobie nie damy wprowadzić 

Tak koniecznie w prawo mnie bardziej Bosak pasuje z Konfederacji 

Jakieś pogłoski że Braun ma zakusy kandydować, rozmieniamy się na drobne 

Tu trzeba konsolidacji prawej strony, PO ciągle podkopuje koalicjantów 

Ma to jakiś cel możliwe że w ostatniej chwili będzie jeden kandydat np.  DT  

Edytowano przez jarki

Debata o tym była 9 stycznia, lekki poślizg zanim dotarło do ludu.

Druk 864 https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=23BCB9304DF9F279C1258BE1005492C0

Podobny jest druk 728 https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=F68187866461D7F5C1258BB7005D0834

Dotyczy pozywania osób o nieznanej tożsamości, gniot.

Druk 864 złożył PSL. PiS złożył wniosek o odrzucenie w całości. Konfederacja i Republikanie poparli https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&nrkadencji=10&nrposiedzenia=26&nrglosowania=17 ale to niestety za mało aby zmielić w niszczarce więc ustawa będzie procedowana https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=864

Ale tak czy inaczej wolności w mediach dawno już nie ma. Youtube blokuje niewygodne treści, bot wyłapuje słowa klucz i wywala.

ABW blokuje strony na podstawie art. 53 Prawo komunikacji elektronicznej (poprzednio art. 180 Prawo telekomunikacyjne). Co ciekawe strony zablokowane przez ABW działają na komputerach a są blokowane tylko w smartfonach. Nawet nie wiecie jak bardzo sterowani jesteście.

Mi też ale kandydat jest inny i na niego będę głosował. Braun twierdził, że nie będzie startował. Wydaje mi się, że to tylko polityczna zagrywka wewnątrz Konfederacji. Chodzi pewnie o zdobycie większych wpływów. Sam Braun nie wypowiadał się na ten temat. Start Brauna w wyborach prezydenckich oznacza rozpad Konfederacji a ta teraz jest na fali i notowania ciągle rosną.

No właśnie rozłamy na prawicy to tragedia dla Polski 

Teraz widzimy w o wiele mniejszej partii są frakcje a w takim PiS to dopiero 

Lesz dla dobra=zwycięstwa musi być to schowane 

Ostatnio ten od FB sam się przyznał jakie były naciski 

To są ci co się nazywają demokracją w Polsce walczącą 

No to @ikcomas mamy rozpad Konfederacji. Chociaż to może za dużo powiedziane, ale dziwi mnie, że stosunkowo małe ugrupowanie nie może być jednogłośne, przynajmniej w najistotniejszych kwestiach. Braun startuje chyba tylko po to, żeby swoje ego podbudować. Z drugiej strony nie wydaje mi się żeby zbyt wiele głosów zdobył. Teraz czekamy do najbliższych sondaży jak to wpłynie na poparcie dla Menzena bo  na Nawrockim i Trzaskowskim raczej nic Braun nie urwie. 

Myślałem, że jednak nie będzie startował i tylko tak gra. Zabierze głosy tylko Mentzena. Była szansa a tak znowu zagrzęźli my i czort karty rozdaje. Bardzo lubiłem Brauna ale teraz to stracił mój szacunek. Nie zależy mu na dobrze Polski tylko własnych ambicjach.

Widzicie jak to jest własne ego większe od Polski 

Czas na wyrzucenie KKP z koalicji Konfederacji 

Trzech posłów musi się określić 

@ikcomas

Edytowano przez jarki

Myślę, że Braun wiele Mentzenowi nie urwie, może w granicach 1%, ale tu chodzi raczej o ten brak jedności i współpracy. No bo jeśli nie dogadają się między sobą to niby z kim?

W Konferencji niby mówią jednym głosem jeśli chodzi o obronę interesów Polski, obniżanie podatków, zmniejszenie marnotrawstwa, ale jak przychodzi co do czego to jedności nie ma. O Jakubiaku już wcześniej rozmawialiśmy.

Że już nie wspomnę o Dziamborze, który startował z list Trzeciej Drogi. Nie wiem czy to nie była taka podpucha, że w razie gdyby wygrał to wróciłby do Konfy. Ale to tylko takie moje spekulacje.

Edytowano przez sapek2

Od dawna mówię że Konfederacja nie wykazuje chęci do koalicji 

Jeśli jakaś partia twierdzi że nie wejdzie do żadne koalicji to nie chce rządzić 

Ciągle ataki na PiS, rozumiem że tu widzą swój elektorat ale nie tędy droga 

To tak jak PiS przez 16 lat krytykował PSL później mieli pretensje że nie chcieli gadać 

Choć PSL to naprawdę jest partia obrotowa=$$$$$ i nie zamierzam ich bronić 

Zupełnie czym innym jest rozłam w takim momencie to zdrada 

Dziś przy notowaniach Mentzena gdzie 2 tura jest realna 

4 godziny temu, sapek2 napisał:

Że już nie wspomnę o Dziamborze, który startował z list Trzeciej Drogi

Ten to dopiero pasuje do ślepej drogi: :) 

A niby z kim ma tę koalicję stworzyć? Teoretycznie najbliżej jej do PiSu, ale tam by musiała stara gwardia z Kaczyńskim, Macierewiczem itd oddać stery młodszym. No i ten pisowski populizm trzymający za wszelką cenę "moherowy elektorat". 

Sytuacja w Konfederacji trochę przypomina tę z początku III RP , w obozie solidarnościowym. Każdy Wałęsa, Kuroń, Michnik, Kaczyńscy, Geremek, miał swój pomysł na rządzenie. A skorzystała z tego postkomuna. 

Chociaż też nie możemy tu generalizować bo np. Miller był zwolennikiem integracji Polski z zachodem. 

Miller Leszek jest taki sam jak Trzaskowski nie ma żadnego zdania 

On zrobi wszystko co jest w tej chwili dobre dla niego samego 

To ludzie bez kręgosłupa moralnego patrzy jak wiatr wieje 

Różnice są dwie:

Wiek 26 lat więc Trzaskowski do PZPR się nie zapisze

Dziś z Rafałem nikt z prawicy nie będzie rozmawiał 

Co do Dziambora to szkoda bo facet mądrze gadał, startował w moich okręgach. Jak byl w Konfie to na niego głosowałem, został wtedy posłem. 

Nie odszedł sam tylko Menzenowi nie pasowal i go pożegnali. Naprawdę szkoda bo z ostatniego miejsca w Trzeciej drodze sporo głosów zabrał Konfederacji bo część ludzi jednal glosuje na osoby a nie partie. Do Parlamentu i Europarlamentu tak było. Nie dziwię się jemu wcale że wybrał ich bo kogo skoro Menzen go pozegnal.

Co do Brauna to nie wiem czy tylko 1% bo jednak ludzie trochę zauważyli jego pięknych, trafionych przemówień i czynów! Jeszcze sie zastanowię czy Braun czy Menzen

Edytowano przez lokizom

Mam nadzieję że ten kurdupel z upainy postawił na złego konie jak Tusk i Rafał w USA 

Platforma w zamian za upamiętniają w POLSCE pomnik ukraińskiej powstańczej armi 

Skurwysyny 

Ogólnie wam powiem, że warto kupić  książkę prof. Dudka "Historia polityczna Polski 1989-2023". Można czytać od początku, a można wybrać rozdział, który nas interesuje. Pełna dowolność, to nie beletrystyka. Wiele się przypomina dzięki tej lekturze i na sprawy polityczne zyskuje się szerszy punkt widzenia.

I nie to że mam jakieś profity z reklamowania tego dzieła, jak niektórzy mnie posądzali kiedyś o współpracę z Intermagiem bo Optysil zachwalałem :). 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się