forumowicz

Politycy

1156 postów w tym temacie

No co Ty uśmiechnij się Kolego 

Związek partnerski będziesz mógł założyć z sąsiadem 

Nie jak do tej pory jedynie maszynę rolniczą na spółkę kupić 

Kluby jak to się mówi swingersów powstały czyli całą wsią PARTNERZY 

https://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/zmiany-w-tzw-prawie-klimatycznym-i-walka-o-ets2-czy-polska-uniknie-nowych-oplat-za-emisje,168686.html

Dlaczego oni tak kłamią?

Cyt.: Reprezentujący Polskę wiceminister klimatu Krzysztof Bolesta ogłosił na początku października po posiedzeniu ministerialnym, że "udało się wybić zęby systemowi ETS2".

Negocjowaliśmy cały dzień i całą noc. Udało się zrobić coś, co jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia: posprzątać to zaniedbanie, do którego doprowadził rząd PiS, czyli system ETS2 - podkreślił.

Dotarłem do głosowania nad projektem ETS2. 18 kwietnia 2023 roku europosłowie PiS głosowali przeciw, europosłowie PO głosowali za.

Wyniki:

Za - 413

Przeciw - 167

Wstrzymało się - 57

Wczorajsze głosowania 13 listopada 2025 roku nie były w celu odłożenia o rok ETS2 tylko o ustanowienie nowego celu klimatycznego tj. redukcja emisji gazów cieplarnianych o 90 % do roku 2040. Odłożenie ETS2 to tak przy okazji aby podrzucić zgniłe jajo obecnej opozycji w Polsce.

Był wniosek o odrzucenie polityki klimatycznej:

Za - 234 i tutaj stał się cud, tj rozłam w Europejskiej Partii Ludowej (to ta od UvdL), politycy KO głosowali również za odrzuceniem ale to nadal za mało

Przeciw - 399

Wstrzymało się - 5

W artykule cyt.: "Tekst został przyjęty 379 głosami do 248, przy 10 wstrzymujących się." mowa jest o tej nowej polityce klimatycznej a nie o odłożeniu w czasie ETS2 (to drugie jak wspomniałem wcześniej tak przy okazji). Co nadal interesujące pogłębia się rozłam w EPL i polscy politycy z KO głosowali przeciw. Całe lewactwo w UE głosowało za tą nową polityką klimatyczną. Jest deko lepiej ale za dużo lewaków mamy w europarlamancie. Chadecy z partii EPL (do której należy UvdL) też głosowali za przyjęciem.

Owszem zmienili front nasi politycy w parlamencie UE co na pewno niezmiernie cieszy ale interpretacja w mediach tego dokumentu to zwykła podła manipulacja.

Edytowano przez ikcomas

Sprawa jest prosta głosowali bo mogli (nie miało wpływu) ula pozwoliła gubernatorowi 

Gdyby sytuacja była taka że to goowno może przepaść zachowali by się jak zawsze 

Politycy z wszystkich partii i na całym świecie kłamią kradną 

Różnica jest taka że u nas jak rządzi prawica Polska się rozwija 

Natomiast jak rządzą ci co teraz Polska się ZWIJA 

Dziś na kongresie PSL ponownie wybrali WK-K 

To ostateczny pogrzeb arbuzów i bardzo mnie to cieszy 

Amen 

A czy zmiana szefa coś by zmieniła ?, tak dłuo sie trzymają stołka

Tak tak dobre pytanie, raczej niewiele by się zmieniło z ich strony 

Ale pokazali że nie widzą problemu, pycha kroczy przed upadkiem 

Niech się tak stanie 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się