Napisano Luty 12, 2023 · Zgłoś post Według mnie obniżyli mocno, saletra w lipcu 3 tyś , teraz 2750 netto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 12, 2023 · Zgłoś post Powinna być już grubo poniżej 1500 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 12, 2023 · Zgłoś post Tak obniżki są może i duże ale dla tych co już kupili Tak też się boję że szybko więcej nie obniżą może w czerwcu Natomiast poniżej 2 tyś za saletrę trudno nam będzie się doczekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 13, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Jak się nic nie zmieni to w lipcu będzie poniżej 2 tysi, będzie kolejny dylemat co roboć @lokizom lepiej niech poczeka bo wtedy pszenica po 1000 by była u nas, Edytowano Luty 13, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2023 · Zgłoś post Ostatni nawóz azotowy jaki kupiłem to RSM32 po 1180zł i npk 7-20-30 PK 2800zł. W tym roku prosto w rozsiewacz w sklepie będę sypał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2023 · Zgłoś post Właśnie zadecydowałem że teraz kupię nieco ponad połowę azotu Coś czuję że od marca będzie kolejna obniżka ceny Co do prawdziwych obniżek chyba się myliłem Tylko to będzie w maju/czerwcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Dnia 14.02.2023 o 20:08, jarki napisał: Tylko to będzie w maju/czerwcu Jakieś obniżki się kroją? Ostatnie ceny z 2 maja:saletra 2450,NPK brak.Coś się zmieniło w cennikach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Saletrę idzie kupić podobno po 1500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2023 · Zgłoś post Jakiej produkcji i gdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Ale im sie pali grunt pod nogami , nie myślałem że złapie się na dopłate do nawozu , średnia wyszła im za saletre 2187,30, nie wiem skąd po 20 maja płaciłem 2400 za tone, chyba liczyli po kosztach produkcji Edytowano Czerwiec 8, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 9, 2023 · Zgłoś post Co chcesz powiedzieć z tym paleniem pod nogami ? Jeszcze przecież wniosków nie przyjmują chyba? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2023 · Zgłoś post Ale ceny referencyjne już są i to bardzo niskie , po niedzieli będą wnioski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2023 · Zgłoś post @miwigosmasz już kupione.Jak zawsze w czerwcu? Po tym sezonie mam dość i kupuję na bierząco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2023 · Zgłoś post 12 ton ultry mi zostało pod rzepak , na reszte czekam , zawsze siałem na ściernisko, w tym roku zmiana technologi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2023 · Zgłoś post Kiedy kupować nawozy to nikt nie wie w takich sytuacjach jak obecnie Zakłady nawozowe miały nakaz produkcji to dziś mają problemy finansowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2023 · Zgłoś post Zdaniem pracownikow pulawskich zakladow, efektem tych apeli byla panika na rynku. Rolnicy zaczeli masowo kupowac nawozy. Z tego powodu ich ceny doszly do niespotykanego poziomu 7 tys. zl za tone, przy owczesnych kosztach produkcji wynoszacych 1 tys. zl za tone. Masowe zakupy rolnikow mialy wplyw na wynik calej spolki. W rezultacie zysk pulawskich Azotow za pierwsze dwa kwartaly 2022 r. wyniosl ponad 800 mln zl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2023 · Zgłoś post A za Q1 2023 wynik minus 500 mln. Nie przypomina Wam ta sytuacja Naszej rolnikow? Koszty produkcji były nieduże a zboza i rzepak drogi. A 2023 koszty wysokie a ceny niskie. Azotu mają zostać przejęte przez Orlen a gospodarstwa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2023 · Zgłoś post Tylko że oni mieli koszty na poziomie tysiąca złotych przy drogim gazie który kosztował ponad 300 euro.a teraz gaz jest tani to mogliby produkować a stoją .to ciekawe ile wynosi koszt wyprodukowania tony przy gazie 30 euro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2023 · Zgłoś post NPK-7:20:30 z Litwy wiecie coś to tym nawozie ? Niby mieszanina polidapu z solą potasową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Azotowe podniesli 40-80 zl/t Edytowano Lipiec 22, 2023 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2023 · Zgłoś post Żeby nas wystraszyć , ja narazie nie kupuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Ja się zdecydowałem w rzepaku na fosforan w łapę i KornKali w po wierzchu w październiku.W firmie wyliczyli najtańsza opcja.Na jęczmień 250kg/ha Polifoski 6. Edytowano Lipiec 22, 2023 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 23, 2023 · Zgłoś post Lepiej daj ten Korn-Kali przed siewem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 24, 2023 · Zgłoś post Dnia 22.07.2023 o 09:13, jarki napisał: NPK-7:20:30 z Litwy wiecie coś to tym nawozie ? Niby mieszanina polidapu z solą potasową Miałem kiedyś z etykietami litewskimi ale na workach napisy po białorusku. Taki różowy raczej jednorodny, jeśli to ten sam to bardzo dobry tylko teraz przepakują w inne worki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 23, 2023 · Zgłoś post Od poniedziałku bedzie kolejna podwyzka azotowych, o 50 zl/t. Ktoś coś kupował? @miwigos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach