Posted February 12, 2023 · Report post Według mnie obniżyli mocno, saletra w lipcu 3 tyś , teraz 2750 netto Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2023 · Report post Powinna być już grubo poniżej 1500 zl Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2023 · Report post Tak obniżki są może i duże ale dla tych co już kupili Tak też się boję że szybko więcej nie obniżą może w czerwcu Natomiast poniżej 2 tyś za saletrę trudno nam będzie się doczekać Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2023 (edited) · Report post Jak się nic nie zmieni to w lipcu będzie poniżej 2 tysi, będzie kolejny dylemat co roboć @lokizom lepiej niech poczeka bo wtedy pszenica po 1000 by była u nas, Edited February 13, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2023 · Report post Ostatni nawóz azotowy jaki kupiłem to RSM32 po 1180zł i npk 7-20-30 PK 2800zł. W tym roku prosto w rozsiewacz w sklepie będę sypał Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2023 · Report post Właśnie zadecydowałem że teraz kupię nieco ponad połowę azotu Coś czuję że od marca będzie kolejna obniżka ceny Co do prawdziwych obniżek chyba się myliłem Tylko to będzie w maju/czerwcu Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2023 · Report post Dnia 14.02.2023 o 20:08, jarki napisał: Tylko to będzie w maju/czerwcu Jakieś obniżki się kroją? Ostatnie ceny z 2 maja:saletra 2450,NPK brak.Coś się zmieniło w cennikach? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2023 · Report post Saletrę idzie kupić podobno po 1500 Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 · Report post Jakiej produkcji i gdzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2023 (edited) · Report post Ale im sie pali grunt pod nogami , nie myślałem że złapie się na dopłate do nawozu , średnia wyszła im za saletre 2187,30, nie wiem skąd po 20 maja płaciłem 2400 za tone, chyba liczyli po kosztach produkcji Edited June 8, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2023 · Report post Co chcesz powiedzieć z tym paleniem pod nogami ? Jeszcze przecież wniosków nie przyjmują chyba? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2023 · Report post Ale ceny referencyjne już są i to bardzo niskie , po niedzieli będą wnioski Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2023 · Report post @miwigosmasz już kupione.Jak zawsze w czerwcu? Po tym sezonie mam dość i kupuję na bierząco. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2023 · Report post 12 ton ultry mi zostało pod rzepak , na reszte czekam , zawsze siałem na ściernisko, w tym roku zmiana technologi Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2023 · Report post Kiedy kupować nawozy to nikt nie wie w takich sytuacjach jak obecnie Zakłady nawozowe miały nakaz produkcji to dziś mają problemy finansowe Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2023 · Report post Zdaniem pracownikow pulawskich zakladow, efektem tych apeli byla panika na rynku. Rolnicy zaczeli masowo kupowac nawozy. Z tego powodu ich ceny doszly do niespotykanego poziomu 7 tys. zl za tone, przy owczesnych kosztach produkcji wynoszacych 1 tys. zl za tone. Masowe zakupy rolnikow mialy wplyw na wynik calej spolki. W rezultacie zysk pulawskich Azotow za pierwsze dwa kwartaly 2022 r. wyniosl ponad 800 mln zl. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2023 · Report post A za Q1 2023 wynik minus 500 mln. Nie przypomina Wam ta sytuacja Naszej rolnikow? Koszty produkcji były nieduże a zboza i rzepak drogi. A 2023 koszty wysokie a ceny niskie. Azotu mają zostać przejęte przez Orlen a gospodarstwa? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2023 · Report post Tylko że oni mieli koszty na poziomie tysiąca złotych przy drogim gazie który kosztował ponad 300 euro.a teraz gaz jest tani to mogliby produkować a stoją .to ciekawe ile wynosi koszt wyprodukowania tony przy gazie 30 euro Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2023 · Report post NPK-7:20:30 z Litwy wiecie coś to tym nawozie ? Niby mieszanina polidapu z solą potasową Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2023 (edited) · Report post Azotowe podniesli 40-80 zl/t Edited July 22, 2023 by lokizom Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2023 · Report post Żeby nas wystraszyć , ja narazie nie kupuje Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2023 (edited) · Report post Ja się zdecydowałem w rzepaku na fosforan w łapę i KornKali w po wierzchu w październiku.W firmie wyliczyli najtańsza opcja.Na jęczmień 250kg/ha Polifoski 6. Edited July 22, 2023 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2023 · Report post Lepiej daj ten Korn-Kali przed siewem Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2023 · Report post Dnia 22.07.2023 o 09:13, jarki napisał: NPK-7:20:30 z Litwy wiecie coś to tym nawozie ? Niby mieszanina polidapu z solą potasową Miałem kiedyś z etykietami litewskimi ale na workach napisy po białorusku. Taki różowy raczej jednorodny, jeśli to ten sam to bardzo dobry tylko teraz przepakują w inne worki. Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2023 · Report post Od poniedziałku bedzie kolejna podwyzka azotowych, o 50 zl/t. Ktoś coś kupował? @miwigos? Share this post Link to post Share on other sites