Napisano Listopad 9, 2023 · Zgłoś post Ja bym dał przed zimą czyli koło świąt, zaliczki dopłat wczoraj wpłyneły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2023 · Zgłoś post Dobra to jakie tendencje przewidujemy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2023 · Zgłoś post A co teraz przewidzisz? GA zanotowało stratę za III kwartał prawdopodobnie dlatego, że importowane nawozy są powszechne przynajmniej u mnie. Mocznik np. ten z inhibitorem to nawet może i ciężko kupić bo wszyscy mają bez jak się pytam. A skąd jest? Nikt nie wie albo nie chce wiedzieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2023 · Zgłoś post https://www.ice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5667240 Notowania gazu. Ostatni czas jest dość stabilnie, około 50 euro się kręci ale nie chce spasc do tych 30 euro i pewnie nie spadnie do wiosny. A jak nie spadnie to i ceny nawozu nie spadna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2023 · Zgłoś post Koniunktura nie zachęca do marznięcia na "Ciapku"-jutro sypnę,jak zdążę.U mnie zawsze że styczniowego terminu robi się kwietniowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Styczeń · Zgłoś post https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/cyfrowe-etykietowanie-produktow-nawozowych-ue-co-zmienia-nowe-przepisy,140928.html Oni naprawdę nie mają ważniejszych spraw tylko takimi pierdołami się zajmować? Teraz trzeba będzie każdy worek skanować przed rozcięciem bo nie wiadomo co w środku, tylko jeden wielki kod QR. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Styczeń (edytowany) · Zgłoś post Banda głupków, rozumiem na małych produktach , gdzie niema miejsca, ale na baksie jest miejsca do oporu , myśle że nazwa nawozu zostanie + ten kod Edytowano 26 Styczeń przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Styczeń · Zgłoś post Taak też tak myślę bo nie wyobrażam sobie jak to miałoby wyglądać na placu rolnika. Bierzesz worek, rozcinasz a tam inny nawóz leci bo kilka rodzajów stoi w jednym miejscu. To za każdym razem skanować każdego biga? Bezsens totalny. A jak pomylą się u dystrybutora? Każdy worek mam skanować który mi ładują? System etykiet moim zdaniem jest po to aby łatwiej było kogoś oszukać. Teraz wszystko jest jasne i widoczne. Po co to zmieniać? Komu to przeszkadza? Generalnie to jakieś zamysły na razie i pewnie nie szybko to wejdzie ale po ki ch. zajmować się takimi głupotami? Naprawdę nie mają co robić? Protesty wszędzie przeciwko WPR a tu takimi durnotami się zajmują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/ogromne-ilosci-mocznika-importowanego-z-rosji-co-to-jest-mocznik-techniczny,141032.html Zboże techniczne, olej techniczny super a mocznik techniczny ble. Wszyscy wiemy, że mocznik z inhibitorem nie nadaje się do niczego. U mnie nawet ciężko go dostać bo nikt tego nie kupuje. Wszędzie bez problemu można kupić zwykły. - UE: "zakażmy produkować zwykły mocznik, tylko z inhibitorem". - Rolnicy UE: "ale on nie działa". - UE: "nieważne, zwykły mocznik zniszczy naszą planetę". - Kraje poza UE: "oooo, tak rób mi tak jeszcze". Samozaoranie, zawiła jest ta polityka UE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post Mylisz sie kupuja go ludzie, ja go sieje na słome Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post Na słomę to tak ale pogłównie czy nawet przedsiewnie to się nie nadaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post A to czemu się nie nadaje? Wziąłem zamiast saletry,bo tańsza cena N "składnika". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post Nieznany czas rozkładu. Zwykły mocznik i tak trzeba było z miesięcznym wyprzedzeniem siać. Czasem tak rozbiłem na N3 w pszenicy jak była wizja braku opadów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post W tamtym roku na N1 kupiłem ten mocznik z inhibitorem bo taniej wychodziło. I nie wiem czy to kwestia temperatury czy samego mocznika, ale dopiero saletra w N2 coś pomogła. Inna kwestia że na N1 mocznik to ogólnie słaby pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń · Zgłoś post To ja dopiero dwa lata na saletrze.Zawsze był mocznik na drugą dawkę.I pod korzeń w buraku i jarych...w rzepaku ostatnia trzecia część. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Styczeń (edytowany) · Zgłoś post Tzn co do mojego poprzedniego posta, ja miałem tylko ozime zboża na myśli. W tym roku to planuję w pszenicy ozimej tak: N1 saletra, i na pierwsze kolanko też saletra a mocznik w inhibitorem to ewentualnie pomiędzy dawkami saletry. A jak dobrze pójdzie to niedługo MgS z siarkopolu tak ze 100kg na ha. Ale to zobaczymy Edytowano 30 Styczeń przez sapek2 Skleroza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach