Posted May 12, 2019 · Report post 20 minut temu, miwigos napisał: Ja tez tylko baksy ,co za problem usypać 100 czy 200 kg ,nie mów że braknie 200 kg i sypiesz 500 kg W zasadzie sieję tylko NPK po pszenicy na ściernisko i saletrzak pod buraki. Pozostały azot tylko RSM. Prędkość mam z radaru do 0,1km/h i raczej tak się ustawiam że na "0" lub trochę zostanie lub zabraknie i to najczęściej ten kawałek. W życiu nie usypywałem. Raz coś mi się popiptało i zostało ze 300kg to wypuściłem na plandekę i zworkowałem. Zapomniałem dzisiaj mój groszek odwiedzić myślę, że ma ze 30cm. Dla jarych wody jeszcze wystarcza,...na razie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2019 · Report post Zadzwonił do mnie kierowca TIR, że jutro przywiezie do mnie NPK 7/20/30 z Białorusi. Okazało się, że mój sprzedawca u którego zawsze co rok kupuję zamówił dla stałych klientów. Podobno straszne podwyżki się szykują??? Nawet ceny nie znam. Zawsze była dobra. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2019 · Report post I co bierzesz w ciemno,nie znam takiego dostawcy co przywozi na siłe Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2019 · Report post Biorę co rok od wielu lat realizacja była koniec czerwca sierpień i cena ok, a w tym roku przyspieszenie Na początku tego roku podczas rozmowy zgłaszałem chęć, że jak coś będzie wiadomo to niech da znać, może zapomniał zadzwonić :). Jutro będzie wiadomo co i za ile. Najwyżej nie zapłacę i zbiorą z powrotem :) Bardziej zwraca moją uwagę to, że są zapowiedzi podwyżki cen azotu gdzie powinien o tej porze już tanieć i to przyspieszenie z NPK. Nie wspominając o znaczących wzrostach cen środków ochrony roślin jakie już miały miejsce w tym roku przy relatywnie tanich płodach rolnych. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2019 · Report post Trochę wody spadło i już żarty o podwyżkach nawozów, nawozy w górę, środki w górę, plony w dół, ceny w dół dobra wymiana Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2019 · Report post 22 godziny temu, ansu napisał: Biorę co rok od wielu lat realizacja była koniec czerwca sierpień i cena ok, a w tym roku przyspieszenie Na początku tego roku podczas rozmowy zgłaszałem chęć, że jak coś będzie wiadomo to niech da znać, może zapomniał zadzwonić :). Jutro będzie wiadomo co i za ile. Najwyżej nie zapłacę i zbiorą z powrotem :) Bardziej zwraca moją uwagę to, że są zapowiedzi podwyżki cen azotu gdzie powinien o tej porze już tanieć i to przyspieszenie z NPK. Nie wspominając o znaczących wzrostach cen środków ochrony roślin jakie już miały miejsce w tym roku przy relatywnie tanich płodach rolnych. Ja nie zauważyłem wielkiej podwyżki na chemie, Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2019 · Report post Plantavita NPK 7-20-30 1590brutto Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 · Report post Podobno azot już taniej nie będzie w tym roku, tylko podwyżki. Już się zaopatrujecie? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 · Report post To może w przyszłym na wionę będzie taniej??? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 · Report post Na to liczyć, hoho. Jest minimum 150 zl/t drożej niż w zeszłym roku Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 · Report post Ten to zawsze ma dobre wiadomości :( Qrwa jaki tym razem powód amerykański gaz STANIAŁ Czy to my mamy wyrównać kiepski wynik finansowy GA Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2019 · Report post NPK zamówione ,saletra rok temu 800 teraz prawie 1000 netto,czekamy lipiec,w tej cenie nie będzie parcia na zakup,900 by było OK Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2019 · Report post propozycja na RSM 32- 934 brutto oraz Polifoska 6 -1700-1750 brutto Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2019 · Report post U mnie polifoska 6 -1515 netto Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2019 · Report post Wieloskładniki to trzeba kupić i pewnie już Ale azotowe skoro tak drogo to nie mam przekonania Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2019 · Report post To pierwsz zrobione ,z azotem myśle tak samo ,czakam na 900 netto Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2019 · Report post Jednak nie wytrzymałem i zamówiłem N,bo chyba będzie drożej ,za dużo idzie na Francje i zapasów nie maja fabryki ,to po co maja sie dzielić z rolnikiem Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2019 · Report post Ja na razie tylko RSM zakupiony po 865 netto, Polifoskę kupie za kilka dni ale tylko pod rzepak. @miwigosPo ile kupowałeś N? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2019 · Report post czyli wzrosła od początku czerwca o te kilka zł ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2019 · Report post Już 1030 i zaczyna brakować ,mało kto sprzedaje Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2019 · Report post czyli dystrybutorzy albo specjalnie tną sprzedaż oczekując wyższych marż albo rzeczywiście nic nie mają na sprzedaż. Dziwne czasy nastały żeby nie można było kupić nawozu Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2019 · Report post Dystrybutorzy maja albo na magazynie albo biorą na magazyn, oj będą chcieli zarobic Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2019 · Report post Mamy monopol państwowej firmy na rynku nawozowym, która jest jednym z największych producentów nawozów w europie, za chwilę będzie u nas najdroższy nawóz o ile już nie jest i jeszcze będzie jego brak poprzez ograniczenie produkcji, czas zapłacić za suszowe i inne + niech żyje partia socjalistyczo ludowa :D Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2019 · Report post Nie masz racji dużo idzie do Francji ,bo u nich jest drożej,rok temu była bardzo tania ,dlatego nam sie widzi drogo,powinna być po 900 saletra- netto, Share this post Link to post Share on other sites