Posted December 24, 2020 · Report post To ja wysiadam z tego pociągu z moim ZAFem Ale macie całkowitą rację to jest przyszłość precyzja Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2020 · Report post Płacą za wszystko "jałmużnę" to i kombinować trza w imię ekologii. Kiedyś PIASTem prosto z GSu sól wozili i była zasobność. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2020 · Report post można też samemu sobie obliczyć zapotrzebowaniehttps://www.schr.gov.pl/p,160,doradztwo-nawozowe Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2020 · Report post Obliczyć to sobie można a nawet trzeba , na kartce papieru, co roku tak robię Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2020 · Report post Każdy chyba jakoś liczy bo inaczej by już nas jako rolników nie było Życie też pokazuje że i na papierze mamy różne kalkulatory Co nie przeszkadza w korzystaniu z takich liczydeł Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2020 · Report post Dla mnie szybciej na kartce ilość ha uprawy X dawka nawozu, prościej chyba się nie da Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2020 · Report post Ja też robię jak @miwigos. Najpierw do zamówienia ile ton potrzebne i od razu ile na jakie pole w zależności od wyników badań, przedpokoju,itp. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2020 · Report post Ja jeszcze najpierw, na konto zerknę ile mogę kupić. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2020 · Report post Ja staram się kupować nawozy wczesniej aby spać spokojnie bo później może nie starczyc a tak jestem juz zawsze przygotowany na nadejście wiosny. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2020 · Report post Panowie jeśli byście kiedyś szukali tego kalkulatora to dodałem go tu Jest na pierwszej stronie pod moim pierwszym postem w tym temacie Okazuje się że nie jest jedyny ;) Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2020 · Report post W tym roku NIC nie kupione,w zeszłym strata-coś 200 zł drożej było na jesień. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2021 · Report post Nie będziesz miał problemu, kiedy pierwszą dawką jechać ;) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2021 · Report post Ktoś kiedyś orientował się jaka jest różnica w cenie nawozu luzem np. NPK ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2021 · Report post Za dużo kłopotu jak dla mnie Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2021 · Report post Luzem to chyba trzeba się udać bliżej granicy białoruskiej Okolice Sokółki na przykład, z portfelem na chociaż 2-3 auta Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2021 · Report post Lub w porcie prosto ze statku Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2021 · Report post Od kolegi który pracuję na TIR wiem że z Polic woził. Czyli da rady wywieźć auto ale w jakich pieniądzach to tu jest problem bo żaden dystrybutor nie podejmuje tematu i mówi że nie da rady. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 · Report post Jak masz ładowarkę duży rozsiewacz ,do tego z wagą i pola blisko to OK ,do tego musiał by być tańszy pytanie ile, więcej jak 100 zł nie opuszczą Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 (edited) · Report post Na początku lat 90-tych jeszcze by się taki zakup opłacał. Jezdziłem w tedy, po cement do cementowni było dużo taniej Ale się skończyło. Na hurtowni budowlanej zrobiło się taniej System zamówień wszelkiego towaru tak się zmienił, że kto brał więcej kwartalnie/rocznie. Miał taniej Zawsze spróbować można. Edited March 24, 2021 by suzin dopiska Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 · Report post Rozsiewacz z wagą teraz jest w planie dlatego tak jak mówisz człowiek by wiedział ile kg. A po drugie zaczynają mnie denerwować puste worki. Trzecia problem rejestracja w BDO dla gospodarstw powyżej 75 ha. jakby była tylko 100 zł różnicy to żadne różnica ponieważ dochodzi dodatkowy koszt magazynowania, pomyśle jeszcze trochę o tym ale coś czuje że nic z tego nie będzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 · Report post Przecież prawie każdy ma puste obory,chlewnie,stodoły to jaki problem w magazynowaniu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 · Report post Czy masz worki czy nie BDO obowiązuje Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2021 · Report post Wiem ale tutaj coraz gorzej z odbiorem Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2021 · Report post Jak myślicie, kiedy będzie najniższa cena nawozów, maj-czerwiec czy raczej na chwilę przed żniwami? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2021 · Report post NPK już drożeją i będą drożeć do żniw Share this post Link to post Share on other sites