Napisano Styczeń 28, 2020 · Zgłoś post Wiem,że było siać 20 października-tylko wtedy miał być tucz "łaciatek" i jęczmień był potrzebny.Dlaczego w KOSZTY??? Przedstawiciel handlowy naliczył koszta na +/- 6Ton,pewnie usługi nie liczył-dokładną kalkulację wkrótce otrzymam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2020 · Zgłoś post Z Twoim sprzętem to podobnie jak ja nawet problemy to porządnie zaorać Nie wspominając o usługach prawie przy wszystkim a o suszeniu nawet nie myślałem Tu jest kilku takich co chętnie zrobią wszystko za mnie tylko że mnie zostaną badyle na polu Ot i cały zysk z qq Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Machnę to "pomarańczowym" XZACT ze Śmielina. Potem talerzowym pszenica Arkadia po niej jęczmień ozimy fest poplon,gnojowica i rycie pod buraki też usługą. Edytowano Styczeń 28, 2020 przez Pałuczanin81 po niej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Szukam kukurydzy łatwej w uprawie i pewnej może ktoś coś podpowie? Gleba niestety byle jaka. Edytowano Grudzień 24, 2020 przez jarki Przeniesienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Najwyższe plony w tym roku Wczesne KWS Salamandra – 109 proc. plonu wzorca, - Pumori – 106 proc. plonu wzorca, - RGT Bernaxx – 104 proc. plonu wzorca Średnio wczesne Farmfire – 105 proc. plonu wzorca,- Grigri CS – 104 proc. plonu wzorca,- ES Perspective – 103 proc. plonu wzorca Średnio późne ES Hattrick – 106 proc. plonu wzorca, - Farmurphy – 103 proc. plonu wzorca, - KWS Smaragd – 103 proc. plonu wzorca, https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/zboza/najlepsze-odmiany-kukurydzy-ziarnowej-w-2020-r,102264.html Edytowano Grudzień 23, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2020 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @przem to za jeziorem-widzę ich z okna,ale dojechać nie mogę. Pewnie u Zofii Kozłowskiej na polu.To jak da 11 ton x 500zł=5500 minus koszta 3400 pisałeś czyli 2100 na górkę?Sraki nie ma,ale jak dwa wjazdy opryskiwaczem? Edytowano Grudzień 23, 2020 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2021 · Zgłoś post @przem Zamawiałeś kuku. Ja biorę te same . Dostałem rabat 70zł do JS Wychodzi około 300zł za JS. Napiszę jakie odmiany mają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2021 · Zgłoś post Tylko SY Telias, nad resztą się zastanawiam, czekam na propozycje kontraktacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Masz kupno nasion powiązane z kontraktacją. Jakie z tego korzyści ? 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Dawno temu miałem kupno nasion rzepaku powiązane z kontraktacją to było złe Ciągle próbowali wciskać odmiany które mi nie odpowiadały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Nie ma żadnych korzyści, taka "korzyść" że zakontraktują Ci kukurydze. Powiem jeszcze do każdego ha musisz u nich wziąć (nawozy, sor albo nasiona) na 1500 zł. Goświnowice nie maja powiązanej kontraktacji z wyborem konkretnej odmiany ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post A ceny jakie mają na środki, nie ma innej firmy, u nas są trzy w pobliżu + gorzelnia ,ale ona w tym roku płaciła 20 zł mniej rolnikowi, woli brać tysiące ton od firm do których wozimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Trzy?chyba wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Najwyższe w okolicy, są inne firmy wręcz można powiedzieć że do wyboru do koloru. Dlatego u nich robię kontraktację na 1/3 przewidywalnego plonu, nasiona są zakupione na większy areał i rozwiązuje się z durnego zapisu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Gdzie jest gorzelnia na tysiące ton?Świątków...czy gdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post Rąbczyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 3, 2021 · Zgłoś post @przem Biorą wszystko jak leci. To dziwne , przecież są odm. preferowane, na bioetanol . Widocznie dla nich nie ma znaczenia. Są już jakieś ceny, na kontrakty. U mnie cisza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach