Posted January 28, 2020 · Report post Wiem,że było siać 20 października-tylko wtedy miał być tucz "łaciatek" i jęczmień był potrzebny.Dlaczego w KOSZTY??? Przedstawiciel handlowy naliczył koszta na +/- 6Ton,pewnie usługi nie liczył-dokładną kalkulację wkrótce otrzymam. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 · Report post Z Twoim sprzętem to podobnie jak ja nawet problemy to porządnie zaorać Nie wspominając o usługach prawie przy wszystkim a o suszeniu nawet nie myślałem Tu jest kilku takich co chętnie zrobią wszystko za mnie tylko że mnie zostaną badyle na polu Ot i cały zysk z qq Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 (edited) · Report post Machnę to "pomarańczowym" XZACT ze Śmielina. Potem talerzowym pszenica Arkadia po niej jęczmień ozimy fest poplon,gnojowica i rycie pod buraki też usługą. Edited January 28, 2020 by Pałuczanin81 po niej Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2020 (edited) · Report post Szukam kukurydzy łatwej w uprawie i pewnej może ktoś coś podpowie? Gleba niestety byle jaka. Edited December 24, 2020 by jarki Przeniesienie Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2020 (edited) · Report post Najwyższe plony w tym roku Wczesne KWS Salamandra – 109 proc. plonu wzorca, - Pumori – 106 proc. plonu wzorca, - RGT Bernaxx – 104 proc. plonu wzorca Średnio wczesne Farmfire – 105 proc. plonu wzorca,- Grigri CS – 104 proc. plonu wzorca,- ES Perspective – 103 proc. plonu wzorca Średnio późne ES Hattrick – 106 proc. plonu wzorca, - Farmurphy – 103 proc. plonu wzorca, - KWS Smaragd – 103 proc. plonu wzorca, https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/zboza/najlepsze-odmiany-kukurydzy-ziarnowej-w-2020-r,102264.html Edited December 23, 2020 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2020 · Report post @Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2020 (edited) · Report post @przem to za jeziorem-widzę ich z okna,ale dojechać nie mogę. Pewnie u Zofii Kozłowskiej na polu.To jak da 11 ton x 500zł=5500 minus koszta 3400 pisałeś czyli 2100 na górkę?Sraki nie ma,ale jak dwa wjazdy opryskiwaczem? Edited December 23, 2020 by jarki Połączenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2021 · Report post @przem Zamawiałeś kuku. Ja biorę te same . Dostałem rabat 70zł do JS Wychodzi około 300zł za JS. Napiszę jakie odmiany mają Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2021 · Report post Tylko SY Telias, nad resztą się zastanawiam, czekam na propozycje kontraktacji Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Masz kupno nasion powiązane z kontraktacją. Jakie z tego korzyści ? 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Dawno temu miałem kupno nasion rzepaku powiązane z kontraktacją to było złe Ciągle próbowali wciskać odmiany które mi nie odpowiadały Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Nie ma żadnych korzyści, taka "korzyść" że zakontraktują Ci kukurydze. Powiem jeszcze do każdego ha musisz u nich wziąć (nawozy, sor albo nasiona) na 1500 zł. Goświnowice nie maja powiązanej kontraktacji z wyborem konkretnej odmiany ?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post A ceny jakie mają na środki, nie ma innej firmy, u nas są trzy w pobliżu + gorzelnia ,ale ona w tym roku płaciła 20 zł mniej rolnikowi, woli brać tysiące ton od firm do których wozimy Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Trzy?chyba wiecej Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Najwyższe w okolicy, są inne firmy wręcz można powiedzieć że do wyboru do koloru. Dlatego u nich robię kontraktację na 1/3 przewidywalnego plonu, nasiona są zakupione na większy areał i rozwiązuje się z durnego zapisu Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post Gdzie jest gorzelnia na tysiące ton?Świątków...czy gdzie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2021 · Report post @przem Biorą wszystko jak leci. To dziwne , przecież są odm. preferowane, na bioetanol . Widocznie dla nich nie ma znaczenia. Są już jakieś ceny, na kontrakty. U mnie cisza. Share this post Link to post Share on other sites