Napisano 25 Luty · Zgłoś post Pałuk, jak chcesz siać do gruntu, to wcześniej. Na przełomie marca i kwietnia już możesz. Ale to cienkie jest, problem z pieleniem żeby tych niteczek nie uszkodzić. Łatwiej nawet w jakimś kubku zasiać i potem wysadzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Luty · Zgłoś post Aha, por to warzywo z nazwą w rodzaju męskim, czyli to por, a nie pora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Luty · Zgłoś post Jak zwał tak zwał.Tylko siany w styczniu do korytka też był cienki i nie dało się GO wysadzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Luty · Zgłoś post Bo on zawsze jest cienki, ale w czymś małym łatwiej o niego zadbać, nie pozwolić zarosnąć. A wsiej go na grządkę, to chwasty będą pierwsze i go zagłuszą. Przy pieleniu ciężko go znaleźć i ominąć. Posiejesz w doniczce, za dwa miesiące będzie już ładny szczypior i można dać do gruntu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty (edytowany) · Zgłoś post Pomidorów to ja też kilogram zjadam dziennie no może nieco mniej ;) Ale już papryka z krzaka to u nas praktycznie nie schodzi jedna na trzy dni Paprykę właściwie tylko konserwową na później a leczo z świeżej papryki Chyba należy połączyć ten temat z uprawą warzyw? Edytowano 26 Luty przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Na leczo to żona jakoś gotuje w słoiki, tajników nie znam , bo to nie moja bajka, papryka z pomidorem, cebulai ogórek, albo pocięta w drobna kostke , doprawiana oliwa i coś tam jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Ok to napiszcie proszę jeszcze po ilu dniach wschodzi papryka Żebym teraz wiedział kiedy wysiać odpowiednio pomidory Chodzi o to aby rosła w jednym pojemniku z pomidorami na parapecie W czymś podobnym https://martom-hurtownia.pl/23674-eda3265.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Marzec · Zgłoś post Jak u Was roślinki rosną? Moje dość ładnie wzeszły tylko problem z światłem Myślę to jakoś rozwiązać sposobem przesadzania za każdym razem głębiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Żona ma w małych plastikowych doniczkach , nic nie przesadza, stoja na parapetach przy oknach Edytowano 23 Marzec przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Marzec · Zgłoś post Tak tak oczywiście tylko one wybiegają do góry z powodu małej ilości światła Pomyślałem żeby przesadzać zawsze głębiej one wtedy wypuszczą korzonki Tym sposobem będą miały też mocniejszy system korzeniowy Oszukamy nieco ten brak światła o tej porze roku Potrzebne będzie jakieś zasilanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Marzec (edytowany) · Zgłoś post my dajemy trochę wieloskładnika , jak będą większe florowit Edytowano 26 Marzec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Marzec · Zgłoś post Czyli na taką małą doniczkę jak po śmietanie czy jogurcie trochę To znaczy jedna granulka NPK 8-20-30 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Marzec · Zgłoś post 2 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Marzec · Zgłoś post OK dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Marzec · Zgłoś post 3 też nie zaszkodzą, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Marzec · Zgłoś post Byle nie przegiąć z ilością azotu Ten z NPK jest amidowy to też lepiej dla działania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Kwiecień · Zgłoś post Pomidorki mamy naprawdę prima sort mimo że pierwszy raz Duża w tym Wasza zasługa ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Kwiecień · Zgłoś post 4 godziny temu, ikcomas napisał: Raczej tak ale wysadzenie pomidorów przed nowiem to bardzo zły pomysł - kwadra uprawy się zaczyna. Dobry czas na pomidory to jest właśnie po 15 maja. Mówisz że za wcześnie na pomidory w grunt wiem o tym Ale mówisz to z myślą o tym Waszym kalendarzu ? Ja w te rzeczy nie wierzę w ubiegłym roku poszły 10 mają pod chmurkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Kwiecień · Zgłoś post Nie tylko z myślą o kalendarzu. Ogólnie moim zdaniem za wcześnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Kwiecień · Zgłoś post O tym że za wcześnie według kalendarza gregoriańskiego obaj wiemy Ale zwyczajnie mnie kusi a rok też dużo wcześniejszy w wegetacji Problemy z miejscem też zmuszają do czynów niedozwolonych ;) Mam jednego pod chmurką od 30 marca i nadal sobie radzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 Maj · Zgłoś post @jarki w tym tempie za dwa lata uda Ci się wyhodować odmianę ozimą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 Maj · Zgłoś post Ty się śmiej ale jak będę miał fuksa to będziesz duże oczy robił :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Maj · Zgłoś post W jakiej rozstawie sadzicie pomidory? U nas to taka kratka ok. 80x80 cm. Ale nie wiem. Sąsiad sadził w takim szpalerze coś jak porzeczki tylko rzędy bliżej siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Maj · Zgłoś post Też mniej więcej tak samo sadzimy. Jak coś jest dobre to po co to zmieniać? Taki sposób jak ten to się sadzi na plantacjach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Maj · Zgłoś post W takiej 80x80 to mają przewiew, to ułatwia walkę z zarazą. Jak się rozrosną to i tak całą przestrzeń zajmą skurczybyki 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach