Napisano Październik 7, 2024 · Zgłoś post Też miałem/mam takie F2 z własnych ubiegłorocznych Rosły obok kupionych F1 tej samej odmiany nie różniły się Rozamundę zamierzam kupić zimą w markecie i pozyskać nasiona To Ty mnie zachęciłeś pisząc wcześniej o tych pomidorach chcę spróbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2024 · Zgłoś post @ikcomas od kiedy w marketach są te pomidory Rosamunda ? Dziś widziałem Rosatomaatti to raczej nie to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2024 · Zgłoś post Nie zawsze są i nie wszędzie. Trzeba polować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2024 · Zgłoś post Od miesiąc poluję na jedną sztukę pomidora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2024 · Zgłoś post Trudno powiedzieć. Żona gdzieś to znajduje. Może u Ciebie nie ma dostawcy? W Bydgoszy nigdzie nie ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2024 · Zgłoś post Coooo w BydgoszczU czegoś NIE MA !!!?? Tu są wszelkie możliwe markety prócz POLSKICH :( Oni tam wiedzą że jeszcze czas na siewy, do jedzenia się nie nadają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 7, 2024 · Zgłoś post Skoro sie nie nadaja , to po co Ci ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 7, 2024 · Zgłoś post Pomidor się nie nadaje ale ziarka z niego owszem wykiełkuje Znaczy mam taką nadzieję chcę spróbować co wyrośnie W tym roku wielu eksperymentów nie będziemy robić Taki jest zamiar a co będzie czas pokaże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 7, 2024 · Zgłoś post Skoro się nie nadaje do jedzenia to po co chcesz siać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 7, 2024 · Zgłoś post Warzywa z stonki czy jej podobnych marketów nadają się do jedzenia? Jeśli tak uważasz to Ci współczuję zaraz będziesz jadł z Ameryki płd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2024 (edytowany) · Zgłoś post Pmidora do jedzenia nie kupujesz w okresie gdy niema swoich, ani innych produktów , wszystko masz swoje ? nie zrozumiałem toku Twojego myślenia i pomyślałem że ta odmiana taka niesmaczna, pomidory zimą wszystkie bezsmakowe Edytowano Grudzień 8, 2024 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2024 · Zgłoś post Dlatego @jarki nie szuka do jedzenia tylko na nasiona. U mnie tego pomidora można w Topazie spotkać ale u Was jeszcze nie dotarła ta sieć bo to moja lokalna. Jednak też jeszcze nie ma tych pomidorów, powinny być bliżej wiosny i to polskie hodowle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2024 · Zgłoś post To właśnie chciałem usłyszeć czyli jeszcze za wcześnie Przygotowujesz jakoś nasiona czy prosto z pomidora siejesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2024 · Zgłoś post Nie. Trzeba je wyjąć na talerzyk lub ręcznik papierowy ale tutaj mogą przywrzeć do niego. Nasiona tego pomidora są wyjątkowo malutkie w porównaniu z innymi odmianami. Dobrze jest je bardzo delikatnie pozbawić tej żelowej otoczki. Trochę zabawy z tym jest ale mało trzeba tych nasion. No i niech nie kusi od razu po kupieniu. Powinien trochę poleżeć w domu aby jeszcze dojrzał bardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 9, 2024 · Zgłoś post Ten żel zapobiega wschodom, dzięki niemu nasiona nie kiełkują w owocu. Dlatego trzeba go dobrze zmyć z nasion, bo inaczej wschody będą słabe, lub rośliny wzejdą i będą porażone, jakby medaxem dostały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 9, 2024 · Zgłoś post Dokładnie tak. Ten żel stanowi też barierę ochronną dla nasion i z jego usuwaniem należy zachować ostrożność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 9, 2024 · Zgłoś post Szefowa płukała wodą na sitku następnie suszyła i do torebki papierowej Wschody były bardzo dobre tyko innej odmiany hybrydowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Jaki termin siewu planowany w tym roku ja początek marca Papryka rośnie mam taką nadzieję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Przed zaćmieniem od 8 do 11 marca najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Nie nie takie bajki nie dla mnie ;) Pola obsiewam całe życie patrząc tylko na warunki i datę Pomidory w domu na parapecie tego nie zmienią myślę że 1 marca ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Akurat to najgorszy dzień, dzień nowiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Luty · Zgłoś post Te siane i trzymane w domu , to zawsze rosną , bo ciepło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Luty · Zgłoś post Przed chwilą pomidory posiane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Luty (edytowany) · Zgłoś post Nie za wcześnie jeszcze na siew pomidora? U nas dopiero ok. 20 marca będziemy siać. Edytowano 27 Luty przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Luty · Zgłoś post @sapek2 oni mowia o uprawie domowej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach