jarki

Chowacze słodyszek i....

1,132 posts in this topic

Jaki jest próg szkodliwości chowacza na roślinach ,a jaki w naczynkach    ;D pamiec slaba  >;D

zamierzam jechać z odżywkami więc dodam  pyretroid {jaki najbardziej śmierdzi?}

a za kilka dni robioną nurelką {fosforoorganiczny+pyretroid}to powinno załatwić sprawę

U mnie chowacze na razie maja spokój czekam na lepsza pogodę codziennie pada no i ta temperatura zdecydowanie za niska ;D

U mnie też się od wczoraj ochłodziło tak więc na razie jeszcze się wstrzymam ale pewnie nie zbyt długo bo zapowiadają ocieplenie więc po tych opadach będzie ciepło i wilgotno wobec czego na pewno zaatakują gadziny.Mam zamiar polecieć podobnie jak Jarki robioną nurelką  ;D

Ja pryskam mospilanem tylko i wyłącznie ze względu na pszczoły ,efektywność środka oceniałbym na jakieś 70 %  no i cena wysoka ;D

proteus wydaje mi się mało skuteczny. pryskałem rzepak nim na płatek było ok ale w gorczycy nie zwalczył mi słodyszka  ;D

proteus wydaje mi się mało skuteczny. pryskałem rzepak nim na płatek było ok ale w gorczycy nie zwalczył mi słodyszka  ;D

też mam mieszane wrażenie a dziwne bo calypso działa w sadach i nietylko ;D

myślałem o nim {drogi} aby dać teraz bo jest zimno a chowacze są i nakłucia też ale dałem pyretroid a po niedzieli jak będzie ciepło dam "kombinowaną"nurelkę

Ja jeszcze czekam nalotów robactwa nie widać ,ale jestem przygotowany też najprawdopodobniej pójdzie nurelka   

dzisiaj też planuje odżywki + nurelle ;D

rzepaki są małe a robali sporo lata wszelkiej maści ;D

jakieś 30 % przesianych

Co taka cisza w temacie nie ma słodyszka na waszych plantacjach bo u mnie trzeba będzie popryskać we wtorek rano dziś sobie odpuściłem