Napisano Marzec 25, 2016 · Zgłoś post Do świąt planuje zasiać, niech się dzieje co chce, deszczu nie widać a głupio pozwolić resztkom wilgoci z powierzchni uciec... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2016 · Zgłoś post Około 10,04 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2016 · Zgłoś post Jutro by była idealna pogoda ,ale nie zdąże ,w świeta nie sieje,a po świętach ma popadywać ,jak tylko pogoda pozwoli to sieje,nasiona czekają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2016 · Zgłoś post W końcu są plantatorzy buraków Damian masz z kim pogadać W mojej wsi już nikt nie sieje w gminie z dziesięciu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2016 · Zgłoś post No i posiane , warunki do siewu sprzyjające, wilgoć na równe wschody jest , teraz tylko trzeba zamówić ciepłe dni i noce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2016 · Zgłoś post Nasiona dzisiaj trafiły do gleby sucho i zimno idealne warunki na długie nie równe wschody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2016 · Zgłoś post @jarki toż u nas we wsi z 16 zostało 6ciu-od 2 do7 ha każdy..na burakach to zęby zjadłem,a jak zamarzły to można upędzić! na zimę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2016 · Zgłoś post Też już posiane buraki ,warunki były idealne ,teraz byle nie było ulewy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2016 · Zgłoś post Buraki pod wierzchem-siew 4.04,a chwasty na wierzchu-czas pryszczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2016 · Zgłoś post U mnie siane 1 kwietnia 25 % już wzeszło ,a chwasty to może za 5-6 dni,gdzie niegdzie pojedynczy rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2016 · Zgłoś post Czym Wy teraz pryskacie buraki na chwasty ? Jak ja siałem to był drogi poczciwy przedsiewny pyramin Ewentualnie buracyl=venzar te paliły jeszcze w następnym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2016 · Zgłoś post W burakach od lat nic nowego nie wymyślono i dalej lenacyl powszechnie się stosuje, a podstawa to fenmedifan, desmedifam i etofumesat Mineło 21 dni po siewie , rządki przez pole znać mimo suchej gleby, chwastów za to nie widać praktycznie a nie było pryskane jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2016 · Zgłoś post Betanal max pro + goltix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2016 · Zgłoś post Betup lub kemifam + kemiron lub zamienniki, venzar, goltix, forte lub pyramin nic innego nie ma. Safari ładnie czyści od rzepaków. Co powiecie o Kosynierze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2016 · Zgłoś post Chwasty na wierzchu,ale tylko "pas brzegowy"trochę rzepaku...1zabieg Goltix1l+Powertwin1l+Partner...2 zabieg Goltix1l+Betanal maxxpro1l..3 zabieg Safari+trend...4 zabieg BABOHAK-i tak niezmiennie od 10 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 14, 2016 · Zgłoś post Stan na dzień dzisiejszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 14, 2016 · Zgłoś post 10 dni różnicy od mego siewu 4.04.2016-to 100 ton z ha pyknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 14, 2016 · Zgłoś post Teraz czekają jeszcze na oprysk od jednoliściennych od brzegów pola i po 20 maja już mikro dolistnie, ogólnie takich buraków nie było u nas o tej porze, ryzyko z tak wczesnym siewu spore ale w tym roku chyba się opłaciło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post Ile razy pryskane ,ja dzisiaj 3 raz ,bo 2 zabieg goltixem przepuścił rzepaki,moje siane 1 kwietnia ,podobne do twoich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post Oprysk 3 razy, w sumie koszt 400 zł /ha, drugi zabieg mocno je przyhamował, teraz tylko deszczu i w połowie czerwca zakryją międzyrzędzia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post To czym Ty pryskasz betanal max pro 1 litr-106 +goltix 1 litr 97,netto =203 razy 3 zabiegi =609 ,jak na 3 zabieg dałem safari wyjdzie drożej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post 1 zabieg 75% dawki kemironu i kemifamu 2 zabieg pełna dawka kemiron kemifam , dwa zabiegi za 200 zł 3 zabieg 1,5 L maxpro + venzar 0,25 L Jak by poszukał środków tańszych n bazie fenmedifamu i desmedifamu da radę zejść jeszcze niżej Ogólnie max pro strasznie drogo wychodzi a to tylko kemiron i kemifam + veznar z dodatkiem adjuwantu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post A samosiewy rzepaku i do maxpro jeszcze venzar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2016 · Zgłoś post Raz pryszczone i teraz na samosiewy-przy tegorocznej "improwizacji"to jeszcze oprysk z rzepaku działa,bo nie znam innej przyczyny,zwykle po 3 zabiegach byłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 4, 2016 (edytowany) · Zgłoś post @daymon to ja kopałem 16.12.2010 spod 30cm warstwy śniegu-firma" N."z N.n.Not. sobie sprawę olała i gdyby nie pozew zbiorowy spod Mogilna to i te 40% by nie wydrapali Edytowano Sierpień 7, 2016 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach