Napisano Czerwiec 27, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Rzepaki mam wyjątkowo czyste jak na takie badziewie Desykacji nie biorę pod uwagę Edytowano Czerwiec 27, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 27, 2018 · Zgłoś post W tym roku bez desykacji będzie do młócenia za tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 28, 2018 · Zgłoś post Dodajecie siarczan amonu? Ile się daje bo nie pamiętam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 28, 2018 · Zgłoś post Chcesz wywołać efekt parzący ? W ubiegłym roku w grochu zastosowałem 3,5 randapowatego+5kg Chodziło o sparzenie resztek zielska a groch już nie łyknął tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 28, 2018 · Zgłoś post No sam nie wiem jak lepiej. Jest mocno nierówny. Jak dodam siarczanu to może nie wchłonie glifosatu rzepak bo muszę jeszcze deczko poczekać i część będzie już sucha. Badyli nie ma ale szachownica na polu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 28, 2018 · Zgłoś post W 2012 miałem odrosty to poszło chyba 5 czy 6 litrów czystego Dochodził grubo ponad dwa tygodnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 29, 2018 · Zgłoś post Koledzy rolnicy potrzebuje rady, mialem juz robic desykacje a ostatnie deszcze mnie wstrzymaly, dzis pojechalem na pole obrywam gorne luszczyny a w nich sa jeszcze brazowe i zielone nasionka, luszczyna ma kolor cytrynowy a dolne jeszcze w 50% zielone. Dodam ze trafiaja sie na pedzie glownym juz dojrZale jakies15%. Chyba jeszcze czekac z desykacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 29, 2018 · Zgłoś post Czekać, nasiona muszą być fizjologicznie dojrzałe bo mak zrobisz. A na te dojrzałe nie patrz, strata pod ciągnikiem będzie zawsze i tego nie unikniesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 30, 2018 · Zgłoś post Wielokrotnie spotkałem się z pytaniem czy nie za wcześnie opryskałem Ostatnio wczoraj dobry kolega miał taki dylemat ile straci plonu Mówię po cholerę jechałeś bo wszyscy już pryskają Czy Ty wyglądasz jak wszyscy a co dopiero Twój rzepak Każdy się bój o straty pod przejazdem a ile straci na masie tego nie widać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 2, 2018 · Zgłoś post Tylko co zrobisz jak odbija i jest w ch.j nierówny? Już nie mówiąc o granicach od sąsiadów bo u mnie to ciągle zmora. Tam gdzie równiejszy to pewnie odpuszczę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 2, 2018 · Zgłoś post dzis bylem na swoim rzepaku 90% luszczyn dojrzalych badz zoltych, dobrze ze czekalem z desykacja jutro oby nie wialo i jade pryskac, szkoda strat pod przejazdem ale za tydzien powinien dojsc, a co ciekawe liscie ma jeszcze zielone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 2, 2018 · Zgłoś post To musisz mega dawke glifosatu dać jak chcesz za tydzień kosić,skoro ma zielone liście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 24, 2019 · Zgłoś post Jak tam rzepaczki dojrzewają? Kto i kiedy planuje desykacje ? Dalej spodziewacie się rekordowych plonów ?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 24, 2019 · Zgłoś post Wszyscy chyba wiecie że jestem przeciwnikiem desykacji Chyba że mamy problem z zachwaszczeniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 24, 2019 · Zgłoś post Tutaj szef jednej z firm na a. powiedzial ze stawia ze w całym pomorskim nie będzie rzepaku na 4t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 24, 2019 · Zgłoś post Pogoda zrobi za Nas desykację. Ja drugi rok z rzędu nie planuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2019 · Zgłoś post Dojrzewa w miarę równo, nieco zieleńszy w ścieżkach. Słońce dzisiaj i jutro wyrówna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Stan na 2 lipca, sam nie dojdzie trzeba pomóc, jeszcze kilka dni poczekam Edytowano Lipiec 4, 2019 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 · Zgłoś post Chciałbym mieć taki o pomocy nawet bym NIE myślał Mój dochodzi mam jedno miejsce z bodziszkiem ale on też już dojrzewa Czyli temat desykacji zamknięty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Mój też przejdzie desykację raczej, łodygi za mocno zielone. Co to będzie jak lunia zakaze glifosatu Edytowano Lipiec 4, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 · Zgłoś post Trzeba z dwóch powodów, w lipcu ten rzepak nie dojdzie a jak dostanie wody tym bardziej dwa ścieżki zagniecione są całkowicie zielone, plus taki że strat nie powinno być, bo w ścieżkach jednak trochę łuszczyn jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 · Zgłoś post @lokizom jak zaczynałem z rzepakiem to we wsi było nas dwóch Wyobraź sobie że obaj desykowali a ja czekałem do końca Jak kosiłem to pole zielone dosłownie łąka dziś żaden nie desykuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @barkas to jest rzepak na około 10-14 dni do koszenia wszystko zależy od pogody Oczywiście tak jak pisałem wcześniej desykacja nie jest brana pod uwagę Edytowano Lipiec 4, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2019 · Zgłoś post Jak byś teraz zrobił desykacje tez by był za 10-12 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2019 · Zgłoś post Dokładnie tak jak mówisz Więcej straty jak pożytku, dół może być zielony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach