Napisano Październik 13, 2023 · Zgłoś post U nas mało kto sieje pszenice po pszenicy , ja tak juz siałem nie widziałem różnicy , w tym sezonie 3 ha tak posiane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2023 · Zgłoś post Jak może nie być różnicy widoczne masz słaby wzrok ;) ;) A poważnie to u mnie przy identycznej ochronie i nawożeniu tona mniej Tematycznie pisząc norma identyczna jak po rzepaku parametry słabsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2023 · Zgłoś post U mnie nie było różnicy w plonie, wygląd nie ważny , im wygląda gorzej , a sypie dobrze , tym lepiej dla zdrowia sasiada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 14, 2023 · Zgłoś post Dnia 12.10.2023 o 23:16, jarki napisał: A ja Wam mówię że wielu się mocno zdziwi po tym sezonie Uproszczenia siewu pszenicy po pszenicy na grubera się zemszczą Ludzie którzy nigdy nie uprawiali bezorkowo dziś się rzucają na dopłaty Moje wczorajsze zdziwienie:mam za miedzą 3Xpszenicę po pszenicy(!!!)na grubera i do tego materiał siewny niezaprawiony.Wcześniej była kukurydza.Czyli ludzi zadowala sama dopłata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 14, 2023 · Zgłoś post W żniwa będzie czuć śledziami jak kiedyś w sklepie rybnym :P Ogromne ilości samosiewów będą młócone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 15, 2023 · Zgłoś post To już lepiej soja po soi; wyższa dopłata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 15, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Facet ma to w nosie.Ostatnio tam miał 1/3 pszenżyta w pszenicy i z 4t/ha.Chwasty parskał po wykłoszeniu. Mój Provision poczeka na siew do połowy tygodnia.Też trzeci raz po zbożach.Ale był gnój i teraz fest poplon. Edytowano Październik 15, 2023 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2023 · Zgłoś post Dnia 13.10.2023 o 09:21, jarki napisał: Jak może nie być różnicy widoczne masz słaby wzrok ;) ;) A poważnie to u mnie przy identycznej ochronie i nawożeniu tona mniej Tematycznie pisząc norma identyczna jak po rzepaku parametry słabsze Pszenica posiana po rzepaku. jedno pole po jednej stronie drogi, drugie pole po drugiej. Siew w tym samym dniu , zabiegi jednakowe . Różnica w plonie 1,5t. Czy da się to wytłumaczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2023 · Zgłoś post Ty masz półtora tony ? ja tonę mniej ! Myślę że to normalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2023 · Zgłoś post 21 godzin temu, suzin napisał: Pszenica posiana po rzepaku. jedno pole po jednej stronie drogi, drugie pole po drugiej. Siew w tym samym dniu , zabiegi jednakowe . Różnica w plonie 1,5t. Czy da się to wytłumaczyć? rok, dwa ,trzy, pięć lat temu były te same rośliny na obu polach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2023 · Zgłoś post A o tym nie pomyślałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2023 · Zgłoś post A to jest istotna różnica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2023 · Zgłoś post Pole na którym w pięcioleciu nie było rzepaku, tylko 2x burak,owsianka i 2x pszenica oddało 2 t więcej. @suzin to co było przed-przedplonem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2023 · Zgłoś post Sprawdziłem uprawy były jednakowe: kukurydza,groch,pszenica ozi. rzepak. To pole gdzie plon był lepszy, trochę lżejsze Wiosna dosyć mokra. Może to miało znaczenie.Albo coś skopałem. Zabiegi ochrony mogły być w innym terminie robione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach