ppp197

Uprawa ziemniaka

718 postów w tym temacie

Właśnie u mnie też póki co czysto. Trochę chwastu ale u mnie to norma. 

W sumie szkoda nie pojechać tymi odżywkami. 

6a344d2645dfb_large.IMG_20260618_1024362.jpg.1eb2bbf2fbf600484b253f2fd46599db.jpg

@barkas mówię, że jakieś marne te ziemniaki, w sumie jak ma być nadpodaż to nie ma co wchodzić w koszty i pchać odżywki. Sam nie wiem.

Edytowano przez ikcomas

No u mnie lacina lepsza, ale z wczesnych lipa pod krzakiem, susza, przymrozki oraz chyba zasolilem podloze

ale

te sadzone w maju sporo nawiazuja

6a3569ca630fa_large.IMG_20260619_1801072.jpg.4ea058260485721bbcf19026529b14bc.jpg@barkas nacina kiepska, ale pod krzakiem zaczyna się coś dziać. To jest Otolia sadzona 28 kwietnia z myślą o zbiorze jesiennym. To co na zdjęciu we wcześniejszym moim poście. Teraz tak patrzę, że coraz więcej miejsc jest gdzie ziemia pęka i tak rozkopałem. W innych miejscach były trochę mniejsze. Tylko problem jest później bo przez te szczeliny w ziemi się światło dostaje i zielenieją. 

Jaką masz szerokość rzędów? Bo ja w tym roku znów 60 cm. W tamtym było 65 i nie wiem czy nie wrócić do tych szerszych.

62.5 i mysle nad 75 ale bym musial t25 zmienic. Tez mam problem z zieleniniem ale tylko w catania bo one jakos wysoko zawiazuje byly i po descz ziemia osypana i ziemniaki odkryte. Jednak dzisiaj musze pojechal od zaraz pierwszy raz bo zaczyna szybko wchodzic.

Poszla dawka na zaraze ale jutro bede musial kupic srodek na alternarioze, bo tez sporo brazowych plamek na lisciach

Co stosujecie? Ostatnio azoxy i chyba difenokonazol kilka sezonów.

Kiedyś ze środka na pyry się "błoto" zrobiło i mnie opryskiwacz zakleiło,bo zostawiłem na miesiąc nie płukany.Trzy dni walczył żem z tym szlamem.

Od tamtej pory się ich wystrzegam.

Infonito poszlo na zaraze, i signum musze kupic na alter ale od jest od fazy kwitnienia a niektorym troche brakuje

protio i difeno dobrze zwalcza alterie ale triazole przy tej pogodzie moga przypalac

azoksy jakos nie lubie bo te zprzypala

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się