ppp197

Uprawa ziemniaka

731 postów w tym temacie

U mnie też ciemnozielono od chwastnicy,wiechliny i komosy.Po niedzieli Stihl FS 120 w łapki wpaść musi.Kopiemy od moich imienin i lepiej wypada Queen Anna niż Impresja.

57 minut temu, Pałuczanin1981 napisał:

U mnie też ciemnozielono od chwastnicy,wiechliny i komosy.Po niedzieli Stihl FS 120 w łapki wpaść musi.Kopiemy od moich imienin i lepiej wypada Queen Anna niż Impresja.

Rotacyjna przyjedz. Szkoda zdrowia

@barkas jest jeszcze dziadkowie urządzenie z przystawki pasowej od C325.Obrócona kołem do dołu i przykręcone łańcuchy.Działa jak mulczer.Ale jest tego 0,1ha to się ogarnie.

Na grubą komosę to się zakłada metalową końcówkę i idzie. Jak naprawdę gruba się trafi do dźwięk jak z krajzegi :)

Jeszcze są głowice z sześcioma ruchomymi nożami, działa trochę jak rotacyjna, tylko niestety nie ma opcji wymiany noży. Ale mimo niepozornego wyglądu swoje potrafi. Niedawno robiłem porządki na skarpie, to wysokie bylice cięło jak żyłka trawę. Nawet z dzikimi śliwkami 1,5cm sobie radziło. Jedynie trzeba uważać na kamienie, bo jak zerwie nóż z nita, to już po robocie, bo ma bicie. 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się