Posted February 15, 2024 · Report post No właśnie?(Od 2004 nigdy nie głosowałem,żeby polityków do euro-koryta nie wysyłać.)W wyborach do PE mamy możliwość rozegnać tą zieloną hołotę?Czy o co innego Tobie chodzi. Tutaj na strajk w Jaroszewie ze wsi ludu zebrać nie można. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 · Report post "Nasz przyjaciel znalazł się w tarapatach! Hubert Ojdana, bohater, który w ostatnich dniach obnażył całą prawdę o procederze nielegalnego importu z Ukrainy znalazł się w tarapatach. Otrzymuje ciągłe groźby od Ukraińców i został wpisany na "Czarną listę SBU". Ogromny apel do służb o pilne zajęcie się sprawą. Jeżeli ktoś może pomóc w tej kwestii to prosimy o kontakt. Nie możemy pozwolić żeby w NASZYM kraju, nasi rodacy byli ścigani za pokazywanie prawdy!" Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 · Report post Teraz MINIster niech się wykaże dziś to on ma wszystkie służby Nie tylko patrzeć żeby dobrze zdjęcia wyszły na tle protestów @Pałuczanin1981 ostatnio czytasz mi w myślach ;) ;) Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 · Report post Jadę dzisiaj wieczorem do Dorohuska na rozpoznanie terenu i rozejrzenie się po okolicy. Jutro ekipa ode mnie i z sąsiedniego powiatu wybierają się na całą noc. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 (edited) · Report post @jarki moje możliwości są znacznie większe. :) Trza by rozpocząć konkretną akcję informacyjną o tych wyborach. @ikcomas to wpisz proszę co tam zastałeś,a nie przepadasz na tygo dnie. Tu organizator wypadów działa w Toruniu.Nie wiem,czy są chętni.Za wychwalanie Tuska wyleciałem z grupy na fb.Dobrze,że miejsce wtorkowego strajku to moja okolica i wiem GDZIE UCIEC! Edited February 16, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 (edited) · Report post Jestem na granicy. Około 40 osób. Kolejka samochodów podobno na 14 km puszczane jeden na godzinę. Bardzo zimno tutaj. Edited February 16, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 · Report post Ciekawe,czy NASI też są? Tutaj z naszą Panią Sołtys dwoim się i trujemy,jak dotrzeć do większości gospodarzy że wsi.Czym im nakłaść do łba...konto w banku zablokować? Napiszcie,jaki odzew w waszych miejscowościach.Czy tylko tutaj tak specyficznie? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2024 (edited) · Report post Tak, są. Poznałem wstępnie po akcencie i zapytałem skąd to powiedział, że zza Bydgoszczy. Tak więc nie wiem czy to konkretnie Wasz ale kuj-pom. Rejestrację widziałem CBR. Apel o pomoc przynosi skutki. Jakieś 100 osób się zebrało. Z moich terenów również. Edited February 16, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2024 · Report post Z okolic Wągrowca też 14 osób pojechało na trzy noce Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 · Report post W weekend dużo osób było na granicy. Dzisiaj jedziemy na całą noc. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 (edited) · Report post Trudno zebrać ludzi na węzły,a tym bardziej do piątku.Przyjdzie wiosna-dopełni reszty. Jakoś nie słychać na żadnym szczeblu woli do dalszych ustępstw? Edited February 19, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 (edited) · Report post Warszawa jest na 27.02.2024r. a u Ciebie jutro na węźle Jaroszewo. https://shorturl.at/JNP39 Edited February 19, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 (edited) · Report post @Pałuczanin1981 czyli blokada tylko zjazdów z S-5 , tylko te dwa Jaroszwo i na Wągrowiec , miały być wszystkie od Bydgoszczy do Rogowa Edited February 19, 2024 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 · Report post @ikcomas mamy problem z obsadzeniem. @miwigos tylko te dwa:Żnin i Jaroszewo do 23.02.Ale raczej ciągłości nie będzie? Rogowo od 21.02 do 27.02.Coś się spóźnili że zgłoszeniem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 · Report post Ale to blokada tyko zjazdów na rondach Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 · Report post Przecież to najlepszy sposób na blokady Blokujemy wjazdy/zjazdy to ekspresówki zablokowane Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2024 · Report post Nie...chcą blokować główną,a ruch puszczać przez węzeł,na wiadukcie rozdawać ulotki informacyjne i ponownie niech wjeżdżają na S5. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post W Dorohusku ekipa się wykrusza ale damy radę. Ta pseudo pomoc humanitarna to naprawdę cyrk na kółkach. Próbują nas oszukiwać ale sprawdzamy co wiozą. Godzinę temu zawróciliśmy transport z częściami samochodowymi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post Blokada dwóch zjazdów , wiele nie utrudni , jest trzeci zjazd na Żnin , jedynie na Wągrowiec będzoe odczuwalne Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post Dorohusk stoi do 18:00. Tylko autobusy co godzinę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post @ikcomas to te "cuda" wiozą NA UKRAINĘ?Jak ta słynna zakonnica. @miwigos chcą tylko spowolnić ruch.Nikt im nie zabrania jechać na Żnin.Stara piątka też będzie przejezdna. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post A weź daj spokój. Tylko jeden to był prawdziwy transport humanitarny. Co tam się dzieje nie sposób opisać. Granica jest zablokowana całkowicie do nas a dzisiaj do 18:00 nic też od nas nie wyjedzie. No ale transport kolejowy idzie bez problemów. Gorąca prośba o wsparcie granicy. W dzień turystów dużo ale o 4 w nocy robi się problem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 (edited) · Report post Wróciliśmy z protestu Czy główna strona farmera , informacje , zmieniła się , wyskakuję jakoś dziwnie , wcześniej było jaśniej , przejrzyście Edited February 21, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 (edited) · Report post Faktycznie inna jest, przynajmniej wersja na telefon. Byłem rano i przed wieczorem na "dojnej zmianie" w Jaroszewie.Teraz miał być nocny dyżur,ale podjęli decyzję-o północy zawieszają protest do rana.Traktory zostają. Nasunęła mi się pewna refleksja po spotkaniu organizacyjnym. OTÓŻ: spora część rolników nie mogła DOSTAĆ URLOPU w pracy!!! na dzień protestów. Edited February 20, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2024 · Report post Kredytów nabrane to trza do roboty iść Share this post Link to post Share on other sites