Posted February 5, 2024 · Report post Wielkopolska to ma fantazję!Jadą "S5" nielegalnie.Zrzutka na kancelarię prawną...i heja! Żeby tylko nikt im w dupę nie wiechał,bo o tragedię nie trudno. Gnój, gnojowica,opony i kostka brukowa.Oj będzie gorąco,tylko w TVN znów nie pokażą. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2024 · Report post Na mapie widziałem punkt postawiony centralnie w Poznaniu. Bardzo grubo u Was. Wjazd na eskę a my się zastanawiamy jak zrobić bezpieczne wahadło na krajówce. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2024 · Report post @ikcomas nasza pani Sołtys przejęła inicjatywę i tak na ostro to planuje.Chcą się ponadto dołożyć do kar dla organizatorów. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2024 · Report post No to tylko pozazdrościć takich sponsorów. U nas na razie tylko banery się drukują. Szukam innych, lokalne Koło Gospodyń Wiejskich podobno się zaoferowało. Planujemy też ulotki roznosić ale jeszcze nikt ich nie opracował a dobre by to było. Może ma ktoś jakiś pomysł na krótką treść? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2024 (edited) · Report post "Dźiki też człowiek",ale ja z dzikusami nie chcę mieć nic wspólnego.Wymiękam!Jedziemy z kolegą do Gniewkówca(do mojego byłego szwagra.)Tam bardziej cywilizowane formy protestu-kulturalna blokada DK25 i mniej ludzi. Edited February 5, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 · Report post W piatek atokarem jedziemy do Poznania, pod Urząd Wojewódzki, będzie też przejazd traktorów przez Poznań , ustalają trase Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 (edited) · Report post Więc tylko NASI "dymu narobią" w Bydgoszczy,jeśli w ogóle dojadą? Podziękowałem za współpracę naszym koordynatorom strajku. Edited February 6, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 (edited) · Report post https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1UFTov3IYJKBSEwHWbReYlQK3lO52U80&femb=1&ll=51.942963018575675%2C19.423824800000002&z=6 Ta mapa jeszcze jest niepełna ale i tak niezła robota. Edited February 6, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 (edited) · Report post Po kiego grzyba robić protest za który zapłaci się karę? Tak dobrze jest że pieniędzmi palić trzeba? Nie rozumiem tego Edited February 6, 2024 by ikcomas usunąłem ;-) Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 (edited) · Report post Mają dobrych sponsorów. U nas firmy same się zgłaszają i popierają protest. Edited February 6, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 · Report post 1 godzinę temu, arszczecin napisał: Po kiego grzyba robić protest za który zapłaci się karę? Tak dobrze jest że pieniędzmi palić trzeba? Nie rozumiem tego To tylko Żnin i okolice tak...reszta Wielkopolski kultura,jak na rolników przystało. W szoku jestem, że 30-letnie(!)"szczeniaki" tak do tego podchodzą.Opuściłem grupę na FB i tego nie poprę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 · Report post Gówno mnie to obchodzi czy ktoś ma pretensje do związków i przez to nie chce uczestniczyć w protestach. Teraz jest ważniejsza sprawa niż jakieś animozje. U nas powstaje z popiołów stara gwardia z 2014 roku. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 · Report post Dlaczego uważasz, że chaotycznie? Ktoś rzucił pomysł, poszło to przez media społecznościowe i tak się zorganizowaliśmy. Nie widzę tu chaosu a wręcz przeciwnie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 · Report post @ikcomas powyższe to do mnie? Bo jeśli tak:to ja nie mam pretensji do NSZZ tylko do innych, młodych rolników.Po co zadymy i narażanie życia na S5? Współtworzyłem grupę na fb i do czasu było OK. Dziś była nasza sołtys z info,że wśród uczestników zdrowy rozsądek bierze górę nad emocjami.Przejazd "techniczną" około 100 ciągników ze Żnina,bez gnojar i beczkowozów. Reszta samochodami... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 (edited) · Report post Taką spokojną jazdę robiliśmy 24 01,i co to dało ? W piątek Opolszczyzna wjeżdża na A4 , Na dwóch węzłach i mamy się połączyć. A co z tego wyjdzie przekonamy się w piątek. Edited February 7, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post Według mnie blokować na spokojnie , nie wyrządzać strat, nie narażać się na sankcje, mamy coś ugrać , a nie stracić @Pałuczanin1981 Ci młozi gniewni to chyba mieli zapał po imprezie , rodzice im sporstowali umysły, Do Bydgoszczy będą wjeżdżali pod eskortą policji raczej Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 (edited) · Report post 18 godzin temu, arszczecin napisał: Po kiego grzyba robić protest za który zapłaci się karę? Tak dobrze jest że pieniędzmi palić trzeba? Nie rozumiem tego Nie jestem przekonany czy macie rację z tym żeby bez kar, na spokojnie, itd. Jakoś Francuzi już sporo ugrali a czy tam było na spokojnie? No właśnie było na ostro i to bardzo. Był zrobiony na spokojnie ostatnio i nawet w żadnej tv nie było ani wzmianki Edited February 7, 2024 by lokizom Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post Wiceminister obiecał o nas dbać? Dzieciaki złapały grypę typu A i nici z moich protestów. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post @Pałuczanin1981 to było do @jarki ale ktoś jego posty usunął i teraz sam ze sobą piszę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post Dziś jest czterdziesta rocznica zabójstwa Piotra Bartoszcze To tak ku pamięci tym którzy ginęli za Polską wieś 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post 19 godzin temu, suzin napisał: Taką spokojną jazdę robiliśmy 24 01,i co to dało ? W piątek Opolszczyzna wjeżdża na A4 , Na dwóch węzłach i mamy się połączyć. A co z tego wyjdzie przekonamy się w piątek. Świetny pomysł. Jak traktory zjadą na lawecie, pojadą na miesiąc na parking policyjny etc. Dajcie znać o efektach. A sprawy się skończą za kilka lat , emocje opadną. Powstaną prace doktorskie: jak za pomocą filmiku z tiktoka zniszczyłem gospodarstwo ojca. Dla pamięci, z historii: polskie powstania zakończyły się tylko jednym zwycięstwem... 10 godzin temu, lokizom napisał: Nie jestem przekonany czy macie rację z tym żeby bez kar, na spokojnie, itd. Jakoś Francuzi już sporo ugrali a czy tam było na spokojnie? No właśnie było na ostro i to bardzo. Nikt nie pokazuje na tiktoku faktur otrzymanych przez francuskie związki i organizujących protesty rolników? No niemożliwe. Okazuje się że oranie dróg jednak kosztuje. A w Holandii policja wywlekła organizatorów protestów rolniczych z domów i siedzą w # ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post Ale chociaż Polacy zauważyli tych Francuzów w mediach a Naszych nikt nie zauważył Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 · Report post Uwielbiam te nasze emocjonalne dyskusjehttps://www.facebook.com/protestrolnikow/posts/pfbid02UgoKKJS5Wtzw77YYKtZdetQfon3bHxqoHCYLxxcY9aHu63YNCjYY92Yq9bYyMBi7l Gdzieś po tiktoku śmigał koreański materiał kilkuminutowy z ichnieszym komentarzem o protescie w polsce 20 godzin temu, jarki napisał: Dziś jest czterdziesta rocznica zabójstwa Piotra Bartoszcze To tak ku pamięci tym którzy ginęli za Polską wieś Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie 3 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2024 (edited) · Report post 50 minut temu, lokizom napisał: Ale chociaż Polacy zauważyli tych Francuzów w mediach a Naszych nikt nie zauważył Zróbmy show,jak posłowie dziś pod sejmem. Sporo ludzi się wycofuje na wieść o zadymie,choć i tak w BydgoszczY spodziewają się 1000 traktorów. Kiedy to wiedzie..., gdzie zaparkuje...i ile czasu zajmie wyjazd z miasta?Toć krowy zapalenie wymienia dostaną. Edited February 7, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2024 · Report post ,,Agrolok jako spolka dzialajaca w branzy rolniczej popiera wiekszosc postulatow protestujacych rolnikow. Szczegoly na stronie internetowej: https://bit.ly/3HY9Ai9 "- takiego smsa dostałem. Co za hipokryzja, byli dość wysoko na tej liście ciągnącej płody z UA Share this post Link to post Share on other sites