Posted February 20, 2024 · Report post Raczej zbyt małe gospodarstwa aby się tylko z tego utrzymac 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post Ktoś chętny na selfika z ministrem, wiceministrem lub komisarzem? Zapraszamy jutro do Jaroszewa...jest szansa na spotkanie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post Dziś od nas ekipa na nocke jedzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post A na granicę? Ode mnie chłopaki mieli dzisiaj jechać. @ansu @sapek2 ?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post Ja to póki co walczę, ale z grypą żołądkową. Z tego co wiem to byli ode mnie z okolicy. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post Rozmach się zrobił i wypadłem "z obiegu" informacji. Też się wybieram na dwie godziny zaraz. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2024 · Report post Tak w zasadzie to się zrobił z protestu piknik pod wiaduktem.Jest grill,muzyka i piwo się leje strumieniem.Połowa naj...banych,że ledwo chodzi.Młodzież ma okazję się spotkać i frajdę niesamowitą. Także ten groch bez oprysków,jako nagroda od komisarza jest moim zdaniem,jak najbardziej na miejscu. Jestem wstrząśnięty tym co zastałem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 (edited) · Report post A nad ranem nie ma komu trzymać warty. Spotkałeś się z brutalną rzeczywistością. Obrazek znany i zawsze ten sam. Mimo wszystko są tacy co nie tracą ducha i twardo robią nocki. 27 lutego wszyscy mają jechać na Warszawę a na granicy nie będzie komu stać. Zastanawiam się którą noc lepiej wybrać czy z poniedziałku na wtorek, czy z wtorku na środę. Dobrze by było obsadzić obie noce ale tyle nie wydołam. Edited February 22, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post U nas na tej S-5 , to w nocy powinna być przerwa , syn stał od 19,30 do 7,30 , po północy zostało ich pięciu, dziś Siekierski, Wojciecjowski na forum w Żninie , nie udało mi sie zarejestrować stacjonarnie Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 (edited) · Report post @ikcomas zgadza się to mój pierwszy strajk. Pamiętam,jak za Leppera (m.in.śp.wujek)jeździli we czterech(trzech "na czterech" i kierowca :D ) Polonezem do Brześcia Kuj. Wuj czasami nie pamiętał,że tam był! Denerwował,jak jego kolejka na kierowanie. Pocieszające,że strajkują wszyscy "rokujący" z naszej wioski.(Co ich kiedyś TU wymieniłem.) @miwigos od drugiej w nocy mieli od nas przyjechać na wartę.Byłem do północy-akurat, jak wiatraki wieźli. Dziś jeśli minister nie wyjdzie,to protest ma być pod Cukrownią. Edited February 22, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post https://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/przejscia-graniczne-infrastruktura-krytyczna-czy-decyzja-rzadu-to-cios-w-protestujacych-rolnikow,142208.html a to skurwsesyn znalazł sposób. Wojna domowa rozpoczęta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 (edited) · Report post @ikcomas jaka wojna domowa....chyba ta prawdziwa...z żoną.Niedługo prace polowe.Więc zróbmy to co nasi dziadkowie w 1946?! Edited February 22, 2024 by Pałuczanin1981 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post To ugrupowanie ma w swoim DNA takie sposoby infrastruktura krytyczna Oni by chcieli żeby wszystkie inwestycje(wywłaszczenia) były pod specustawą Ludzie się nie liczą liczy się ich szemrany biznes Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post Jak barany to wprowadzą , to będą ostatnie ich rządy , było wiadomo że nic dobrego po nich nie można sie spodziewać , osły z PSL też to poprą Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post Dawajcie wszyscy na granicę! Pilnie! Tam potrzebna jest teraz ogromna siła nawet kosztem lokalnych trwających teraz protestów. Ekipa ode mnie jedzie dzisiaj. Na jutro ja zbieram drugą. Kupą mości Panowie! Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post Koniec ferii, koniec strajku z mojej strony. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post Kurdupel mówił że blokady granicy są NIE POTRZEBNE 2 godziny temu, miwigos napisał: Jak barany to wprowadzą , to będą ostatnie ich rządy Przecież w ostatnich wyborach ludzie już udowodnili że wybaczą wszystko Byle wywalić Kaczyńskiego i spółkę bo go zwyczajnie nie lubią Jeszcze kilkanaście dni temu wielu nawet tu to udowadniało Pozwolili obecnie rządzącym oddać wszystko w ręce Brukseli Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2024 · Report post @jarki "Trudno nie wierzyć w nic".Akurat po wyborach Kaczyński i spółka by o nas dbali? Choć przyznam, że sam jestem zaskoczony prędkością rozpierduchy kraju przez miłościwie rządzących.Z drugiej strony dają się nam wyładować.Mogli na każdą blokadę z pałami wjechać. 3 godziny temu, miwigos napisał: Jak barany to wprowadzą , to będą ostatnie ich rządy , było wiadomo że nic dobrego po nich nie można sie spodziewać , osły z PSL też to poprą Teraz przeżyć te ich rządy to będzie wyczyn. :( Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2024 · Report post Ale to głupek jednak jest. Wykaz obiektów infrastruktury krytycznej ma charakter niejawny. Podanie do publicznej wiadomości o wpisaniu takiego obiektu do listy jest złamaniem Ustawy o ochronie informacji niejawnych. Ponadto zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie planów ochrony infrastruktury krytycznej właściciele oraz posiadacze obiektów infrastruktury krytycznej mają obowiązek przygotowania i wdrożenia planu ochrony infrastruktury krytycznej w terminie 9 miesięcy od daty otrzymania od dyrektora RCB informacji o ujęciu w wykazie. Tak więc nie tak hop siup. Zanim to wejdzie prędzej obalimy ten nierząd. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2024 · Report post To w końcu marsz na Stolicę? Związki zawodowe rolników są przeciwne.Ktoś wzywał na 6 marca,jak sejm się zbiera.Jeszcze inni każą złożyć wniosek o pomoc do kukurydzy...i W POLE,bo marzec za pasem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2024 · Report post W poniedziałek jadę na granicę, miałem dzisiaj ale jest trochę luda. W niedzielę znowu spęd, we wtorek wszyscy na stolicę a na granicy nie ma komu stać. W tamtym tygodniu w krytycznym momencie było nas 12 osób. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2024 (edited) · Report post Lewactwo w swoich mediach wypisuje że ktoś podpuścił rolników Bo Ci się przygotowali (pręty pały) na powitanie zomowców Nikt nie podpuścił rolnicy was znają i wiedzą czego się spodziewać Niby nowa władza ale stare SPOSOBY Edited February 26, 2024 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2024 · Report post Kto na Warszawe sie szukuje , ja już zapisany Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2024 · Report post Na bocznicy kolejowej blisko Bydgoszczy wydarzył się cud W wagonach było tyle ukraińskiej mokrej qq że zamki nie wytrzymały Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2024 · Report post Może zaczęło garować?Bimberek prima sort. :D (Lech-Pol będzie stratny.) Coś ustalili w tym Zosinie?Słuchałem jąkania ministra i nic nie zrozumiałem. Share this post Link to post Share on other sites