Posted January 13, 2016 (edited) · Report post . Edited October 2, 2018 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Poza kotem mogą pomóc rodentycydy, jednak jeśli kot zacznie zajadać się gryzoniami z tym dodatkiem, to niewykluczone, że i on skończy jak myszy. Bezpieczniejsze dla kota są pułapki mechaniczne z przynętą niemięsną, ale taką pułapkę może na przykład wynieść szczur, co raz miało miejsce w moim gospodarstwie. Chemia będzie skuteczna, jeśli pozbędziesz się wszystkich niechcianych osobników i masz pewność, że od sąsiadów nie przyjdą następne. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Chyba że kot nie Twój. :) Albo miastowy, który nie ma pojęcia, co normalne koty robią z myszami. Z chemii jest duży wybór, ale warto brać te z silnym wabikiem zapachowym, bo bywa tak, że mysz mając do wyboru nasze zapasy paszowe i zwykłe różowe płatki owsiane nie ma ochoty na płatki. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post co powiecie na to? http://www.cda.pl/video/129978b3 Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 (edited) · Report post Moim zdaniem zanim ktoś się bierze za gryzonie Najpierw powinien zrobić porządek w obejściu Edited October 2, 2018 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post I w magazynach. Wystarczy mieć jeden kąt z kupą przydasiów i myszy mają miejsce na chatę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Najgorzej jak masz za płotem wylęgarnię gryzoni Wtedy musisz je odciąć od źródła pokarmu A jak masz płaskie magazyny zbożowe to masz problema Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Dobrze mieszkać daleko od sąsiadów. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post dlatego mimo wszystkich wad cenię sobie mieszkanie na kolonii Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Daleko masz pierwszego sąsiada? Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Najlepiej mieć własną wyspę ;) A tak poważnie to jakby człowiek chciał wytruć szczury sąsiadów To trzeba by dobrą hurtownię znaleźć Kiedyś jak we wsi były tysiące świń to był problem Miałem pomysł żeby z wiejskiej kasy kupić wszystkim trutkę Takie jednoczesne wyłożenie "karmy" w całej wsi powinno poskutkować Ale oczywiście zaczęły się kłótnie ile komu i pomysł upadł Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Dokładnie. Jak każdy sam ma coś robić to jest ciężko. W kupie siła, ale kupa od razu podziały robi, bo każdy potem by wolał, żeby każdy na niego 10zł dał ale on na wszystkich 10zł już nie da. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Daleko masz pierwszego sąsiada? "a naokoło nikogo nie widać, jakby my na okręcie byli, a może to już nie Polska?" z pół kilometra się uzbiera pewnie i tylko ja rolnik 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post To ładnie. Lepiej niż na moim zadupiu. Ja mam jakieś 200m, ale to obiboki i myszy by zdechły u nich z głodu. Do rolnika ze 400m będzie, a po drodze łąka z dzikami. ;) Dlatego myszy mam tylko swoje. :D Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post ja też mam tylko swoje, a raczej miałem bo się wytruły głupie gamonie, swego czasu pamiętam były takie leniwe, że zrobiły gniazdo po prostu w pryzmie zboża, mina człowieka na samochodzie podczas załadunku - bezcenna Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Ja mam kota leniwego. Bo brat z centrum wspaniałego miasta o urodziwej nazwie (bez żadnych aluzji) Koszalin mi go przywiózł. Mysz to najlepiej do pyska mu włożyć. Jest taki głupi, że nawet tych śniętych nie goni. A przynajmniej bym się go humanitarnie pozbył. :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post bo to poniemiecki, taki kot co w pół dnia 50 myszy załatwi z miasta Åodzi pochodzi Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post I na sznurku w niewoli nie trzeba go trzymać. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Ja mam kota leniwego. Bo brat z centrum Koszalina mi go przywiózł. Mysz to najlepiej do pyska mu włożyć. Jest taki głupi, że nawet tych śniętych nie goni. A przynajmniej bym się go humanitarnie pozbył. :) Ty masz coś do mego regionu? Ukur skomentować, prawo kilowe, a nie... Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2016 · Report post Bardziej do sierściucha. Ale poprawiłem swój karygodny błąd w poście, żebyś nie myślał, że mam coś do Twojego regionu. Nic nie mam, bo to ładne strony i ludzie przyjaźni, a kot to tylko złośliwość brata. Projekt komentowałem na razie jako jedyny, jakby każdy inny był wielbicielem dzików. Potem tylko będą szukać odpowiedzi na pytania, a zimą lepiej przespać temat. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2016 · Report post Kota wygłodzić musisz aby zbudzić instynkt łowcy w nim. :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2016 · Report post Pewnie tak Moim zdaniem zanim ktoś się bierze za gryzonie Najpierw powinien zrobić porządek w obejściu Też się podpisuje pod tym, że zwalczanie gryzoni jak i szkodników magazynowych zaczynamy od porządku w gospodarstwie i budynkach Share this post Link to post Share on other sites